Bílí Tygři Liberec

Tygři venku loupí. Odvezou body i z Olomouce?

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Opět po týdnu vyjedou Bílí Tygři na extraligový led! Svěřenci Filipa Pešána cestují v rámci 8. kola do Olomouce a budou se snažit potvrdit, že na venkovních hřištích se jim letos daří. Úkol to však nebude jednoduchý. Utkání na Zimním stadionu na Hané začíná v pátek od 18:00.

Sousedství v tabulce

Kohouti a Tygři mají hodně společného. V předloňské sezóně skončily oba týmy v dolní polovině tabulky, a tak si sezónu musely prodloužit zápolením v play-out. O to větším překvapením byly jejich výsledky v následujícím ročníku. Severočeši i Hanáci drželi přední příčky a dokázali se dostat play-off, které Liberec nakonec i ovládl. A vypadá to, že šelmy s Olomoucí se od sebe nechtějí odlepit ani letos. Mora se aktuálně nachází na šestém místě a svěřenci Filipa Pešána figurují hned za ní.

Doposud každý zápas Olomouce přinesl velmi napínavý průběh a těsný výsledek o jeden, maximálně dva góly. Vítězně zvládla Venerova družina utkání se Spartou, Pardubicemi, Mladou Boleslaví a Plzní. Prohru pak Kohouti museli skousnout v Karlových Varech, doma s Litvínovem a naposledy s Třincem.

Olomoucký led se bude otřásat i v pátek. Tygři totiž na venkovních hřištích hrají velice dobře a zatím z žádného výjezdu se nevrátili s prázdnou. Vítězství vyválčili Severočeši v Karlových Varech a v Pardubicích. V Chomutově pak ukořistili za prohru v nájezdech alespoň bod.

vítěz fotosoutěž

Klenot Konrád

Říká se, že mužstvo se v zápase často odráží od výkonu brankáře. V případě Mory to ale platí dvojnásob! Jestli se trenér Zdeněk Venera může na někoho spolehnout, je to právě maskovaný muž Branislav Konrád. Už v minulé sezóně patřil k nejlepším v extralize a na své výkony navazuje i v září. S procentuální úspěšností nad 92 % má pevnou pozici v elitní pětce. Za svá čísla se ale nemusí stydět ani liberecká dvojka Ján Lašák - Roman Will.

Ve vzájemných duelech v loňském ročníku bez kvalitního výkonu brankáře nešlo vyhrát a všichni brankáři, kteří se dostali do akce, vychytali alespoň jedno čisté konto. Branislavu Konrádovi se to podařilo hned v úvodu soutěže pod Ještědem a o druhou nulu přišel v první odvetě v Olomouci v samotném závěru. Ve zbylých zápasech ale čarovali liberečtí brankáři. Nejprve pochytal všechny pokusy Hanáků Ján Lašák a při posledním setkání zase nepustil za svá záda jedinou střelu Marek Schwarz.

vítěz fotosoutěž

Oba týmy v aktuálním ročníku zdobí také forma útočných řad. V olomouckém dresu řádí především Tomáš Knotek (4+1) a jeho dvorní nahrávač Miroslav Holec, lídr liberecké produktivity Michal Bulíř (3+4) dokonce chvíli vévodil kanadskému bodování celé soutěže.

Jestli bude páteční střetnutí exhibicí ofenziv nebo gólmanů, uvidíme na Zimním stadionu v Olomouci úderem osmnácté hodiny, kdy bude utkání zahájeno.

Bílí Tygři Liberec versus HC Olomouc


Počet zápasů: 8
Bilance: 3 – 0 – 0 – 0 – 5
Skóre: 19:13
Průměrná návštěva: 4 197

Připomeňte si poslední domácí utkání v Home Credit Aréně, které ovládli Bílí Tygři:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit