Bílí Tygři Liberec

Tygři vyráží do cardiffského pekla. Vyzrají na místní Ďábly?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bílé Tygry čeká v Hokejové lize mistrů první venkovní zápas. Svěřenci trenéra Filipa Pešána se představí na ledě Cardiffu Devils, který v úvodním střetnutí v Home Credit aréně dokázal, že v CHL rozhodně není do počtu. Oberou Liberečtí Ďábly o další body?

Velšané překvapili

Liberečtí se s Cardiffem setkali před necelým týdnem na ledě Home Credit arény. Tým z Britských ostrovů se nenechal porážkou 1:10 od Davosu rozhodit a proti domácím předvedl velmi sympatický výkon. Po první třetině vedli Devils dokonce o dvě branky, Severočeši ovšem zachovali klid a skóre nakonec otočili na konečných 5:2. Tygrům se takový obrat povedl už v utkání s Växjö. „Byl to nesmírně těžký zápas. Hráli výborně, dali nám dva rychlé góly, čímž se dostali do hry. Obrat byl velmi obtížný, hráli opravdu skvěle,“ zhodnotil utkání Daniel Špaček.

Velšané v Liberci ostudu rozhodně neudělali. Úvodní střetnutí Tygrů s Ďábly zhodnotil i útočník našeho soupeře, Sean Bentivogli: „Velmi jsem si utkání užil! Byl to dobrý zápas. Poznali jsme hokej, který je přece jen o level rychlejší než ten, na který jsme zvyklí. Snažili jsme se hrát chytře. Dlouho to bylo těsné, takže si myslím, že jsme zvolili správnou cestu.“ Zbytek rozhovoru naleznete tady.

Odveta v Cardiffu

Oba celky čeká po necelém týdnu odveta, tentokrát na půdě velšského celku. Utkání se odehraje v Ice aréně a dá se očekávat velmi dobrá atmosféra, vždyť fanoušci Devils svůj tým skvěle podporovali už na zápase v Liberci. Svěřence trenéra Filipa Pešána jistě ani tentokrát nečeká jednoduché střetnutí. „Kvalitu jejich tým rozhodně má. Spousta jejich hráčů prošla v Kanadě juniorkama nebo farmama,“ tvrdí liberecký obránce, Ladislav Šmíd.

Týmy budou mít o motivaci rozhodně postaráno. Devils už nutně potřebují získat body, aby si udrželi šanci na postup do play-off. Liberečtí by si oproti tomu rádi pojistili druhé místo před dotírajícím Davosem. Pokud by Liberec získal všechny tři body ve Walesu a švýcarský celek porazil v základní hrací době Växjö, mohli by se Tygři dokonce ujmout vedení skupiny E.

Pešán zpět na lavičce

Úvodní zápasy se museli Tygři obejít bez svého hlavního kouče, Filipa Pešána, který plnil své povinnosti u reprezentace U20. Stojí za zmínku, že s českými mladíky získal na turnaji ve Finsku stříbrné medaile. „Tým se musí o to víc semknout. Je to náš hlavní kouč, ale Karel Mlejnek také odvádí velmi kvalitní práci. S Filipem jsou každý den na telefonu,“ vyjádřil se Šmíd na toto téma a poté dodal, „naše příprava vypadá pořád stejně. Všichni jsme profesionálové, Karla Mlejnka respektujeme a nikdo by si nedovolil ho neposlechnout, i když je Filip Pešán pryč.“ Celý rozhovor s libereckým obráncem si můžete přečíst zde.

Zajímavostí je, že z pěti zápasů, kteří Severočeši zatím odehráli, byl Filip Pešán zatím přítomen pouze na dvou. Nyní se liberecký trenér vrátí zpět na tygří střídačku.

Liberečtí hokejisté se do Cardiffu vydali už ve středu, po zápase s místními Devils budou následně pokračovat v tripu a přesunou se do švédského Växjö.

Tygři mají na svém kontě aktuálně čtyři body a v tabulce základní skupiny Ligy mistrů jim patří druhá příčka. Cardiff je zatím s nulou na svém kontě poslední. Naše mužstvo vstoupí do utkání s velšským týmem ve čtvrtek od 20:00. Připíše si další vítězství?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit