Bílí Tygři Liberec

Tygři vyráží na horký třinecký led. Připíší si první výhru na ledě soupeře?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Bílí Tygři v úterý napravili zaváhání s Olomoucí a připsali si důležitou výhru nad Mladou Boleslaví. Ve čtvrteční předehrávce šestého kola se svěřenci trenéra Filipa Pešána představí na ledě třineckých Ocelářů, kde se budou snažit konečně zvítězit na venkovním hřišti.

Venku bez výhry

Bílí Tygři mají na svém kontě momentálně devět bodů a v tabulce jim patří šestá příčka. Všechny tři výhry získali svěřenci trenéra Filipa Pešána na domácím ledě, když porazili hradecký Mountfiled a Zlín. V posledním odehraném kole si naše mužstvo poradilo před svými fanoušky s rivalem z Mladé Boleslavi, proti které předvedlo parádní výkon, a nakonec se radovali z výhry 3:1.

Na hřištích soupeřů zatím ovšem Tygři tápou, nevyhráli ani v Litvínově, ani v Olomouci a v obou případech navíc nevsítili ani jednu branku. Přesně to budou Severočeši chtít změnit. Minulou sezónu sváděli Liberečtí s Třincem boj o vítězství v základní části a nakonec tuto přetahovanou těsně ovládli. V posledním vzájemném střetnutí si tři body připsali naši hokejisté, kteří slavili výhru 4:3.

Opět na titul?

Pro třinecký celek skončila minulá sezóna neúspěchem. V základní části sice skončil o jedno místo za Tygry, tedy na druhém místě. V play-off ovšem přišel brzký konec, když Oceláři překvapivě ve čtvrtfinále nestačili na chomutovské Piráty, kterým podlehli 2:4 na zápasy. Přes léto mužstvo opustila řada hráčů, včetně Lukáš Jaška, jenž zamířil do města pod Ještědem. Do týmu oproti tomu zamířili pouze čtyři hokejisté. Tou nejvýraznější posilou bude zřejmě Tomáš Marcinko, který momentálně okupuje první místo extraligových statistik. Na svém kontě má sedm branek a jednu asistenci.

Sezónu začali Třinečtí porážkou na ledě mistrovské Komety. Následně ovšem svěřenci trenéra Václava Varadi zabrali a postupně si poradili s Plzní, Jihlavou a jejich rivalem z Vítkovic. V posledním, pátém kole, přišlo druhé klopýtnutí, když Slezané nestačili na hradecký Mountfield. Třinečtí Draci letos opět pomýšlí na nejvyšší příčky a svěřence trenéra Filipa Pešána nečeká vůbec jednoduchý soupeř.

Jašek proti mateřskému klubu

Utkání bude určitě trochu speciální pro útočníka Lukáše Jaška, který v Třinci začal svou hokejovou kariéru a v ocelářském dresu také odehrál svůj první zápas v dospělém hokeji. Na straně soupeře pravděpodobně nastoupí útočník Vladimír Svačina, jenž strávil v městě pod Ještědem celou minulou sezónu v rámci hostování.

Tygři v úterý prodloužili sérii výher proti Mladé Boleslavi, nyní budou pro změnu chtít přerušit sérii porážek na venkovních kluzištích, která zatím v letošním ročníku trvá dva zápasy. Pokud Bílí Tygři Oceláře porazí, přeskočí svého soupeře v tabulce. Utkání začne před kamerami České televize přesně v 17:10! Připíší si Liberečtí první výhru na hřišti soupeře?

Bílí Tygři Liberec versus HC Oceláři Třinec

Počet zápasů: 60
Bilance: 22 – 8 – 2 – 3 – 23
Skóre: 175:162

Ve třetím vzájemném zápase minulého ročníku udrželi Tygři proti Ocelářům na domácím ledě čisté konto. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit