Bílí Tygři Liberec

Udělali jsme důležitý třetí krůček, těší Romana Willa

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Předchozí semifinálové duely se nesly ve znamení souboje dvou maskovaných Jánů, v pátém utkání se však nejvíce radoval brankář jiného jména. Roman Will přišel, výborně zachytal a zvítězil. "Ukázali jsme naši bojovnost a kvalitní hokej," chválil hrdina z libereckého brankoviště.

Odchytal jsi první celý zápas v play-off před domácím publikem. Jaké to bylo?
Skvělé! Máme tady výborné fanoušky a jejich kultura je fantastická. Jsme rádi, že jsme to tu před nimi zvládli a že viděli dobrý hokej jak od nás, tak i od Chomutova.

Z jakého důvodu jsi vlastně Jánka nahradil?
To jsou naše interní věci a já bych se o tom nechtěl nějak víc bavit. Prostě buď tam stojím já, nebo Jánko. Společně si navzájem vypomůžeme, jak jen je třeba. Naší prací je, abychom byli oba dobře připravení pomoct týmu a aby byli kluci v klidu. Je jedno, kdo z nás tam je. Snažíme se chytat tak, aby ostatní mohli hrát sebevědomě.

Roman Will se chystá ukrýt kotouč do lapačky

Jaké to je být jediný český brankář v semifinále?
Všichni víme, že Slováci mají skvělé gólmany. My samozřejmě taky, ale letos to tak prostě vyšlo. Každý vidí, že třeba Jánko Laco chytá výborně a že je opravdovou chomutovskou oporou. Piráti z jeho výkonu dokážou vytěžit doopravdy hodně.

Zvítězili jste po dvou prohrách. Utkání pro vás určitě klíčové?
Oni hrají v laufu a jsou skutečně výborný tým. My jsme ukázali naši bojovnost a kvalitní hokej, od kterého se to všechno odvíjelo. Myslím, že tu máme nejlepší realizační tým, který nás dokáže připravit tak, že je proti nám opravdu těžké hrát. Nemůžeme si teď dovolit prohrát dvakrát nebo třikrát v řadě. Udělali jsme důležitý třetí krůček na cestě k ukončení série.

Máte mečbol, ale asi to nějak neovlivní přípravu na další zápas?
My se na to samozřejmě připravíme jako na každé jiné utkání. Budeme chtít vyhrát a uděláme pro to maximum. Uvidíme, jak to bude, ale půjdeme do toho naplno. Jinak to v play-off ani nejde. Podle mě bychom se měli odprostit od nějakého tlaku a ten zápas si užít. Hrát co nejlépe a až pak se podívat na výsledkovou tabuli.

Po třetí brance Plzně vystřídal Romana Willa Ján Lašák

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit