Bílí Tygři Liberec

Únava? Když vyhráváte, necítíte ji, směje se Ondřej Vitásek

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Utkání s Chomutovem bylo dlouho vyrovnané, ve 42. brance se tak rozhodnutí ujal sváteční střelec. Ondřej Vitásek protlačil puk za záda Jána Laca a rozhodl o zisku tří bodů pro Bílé Tygry. "Byl to trochu náhodný gól," směje se autor rozhodující branky po výhře 2:0.

Zápas byl dlouho nerozhodný. Čím se vám podařilo defenzivu Pirátů zlomit?
První dvě třetiny to z naší strany nebylo ono, teprve jsme se dostávali do hry. Pak jsme si ale v kabině něco řekli, vlétli jsme do třetí třetiny a vyplatilo se nám to. Napadali jsme je a konečně jsme dali gól. Ten byl sice trochu náhodný, ale i takové jsou potřeba. Pak jsme začali hrát naši hru a nakonec jsme zvítězili za tři body.

Byl tvůj gól podle tebe rozhodujícím momentem zápasu?
Víceméně to asi opravdu bylo o tom, kdo dá první gól, zápas byl hodně bojovný. Štěstí se nakonec přiklonilo na naši stranu a dali jsme ho my. Snad se nás bude takto držet i v dalších zápasech!

Nyní jste se vyšvihli na první místo tabulky. Jaký je to po slabším začátku pocit?
Je to samozřejmě příjemné. Jako vloni. Věřím, že tam vydržíme co nejdéle. Uděláme pro to maximum. Pokud se chcete udržet na špičce tabulky, je to o tvrdé práci. Když budeme makat, můžeme vítězit i nadále.

První jste byli po značnou dobu i minulém ročníku. Mohl bys loňský a současný tým porovnat?
Rozdílů je samozřejmě hodně. Mohl bych začít třeba ve jménech. Kvalita hráčů je tu pořád velká, ale je to trochu jiné. Za hráče, kteří odešli, jsme se ještě víc semkli a hrajeme týmovější hokej. Bojujeme a zatím se nám to vyplácí.

Ondřej Vitásek rozjíždí útok

Je už "pomistrovská kocovina", o níž se v médiích mluvilo, zažehnána?
Nemyslím si, že by to byla taková ta kocovina, jak se tomu říká. Nehráli jsme vůbec špatně, akorát jsme nedokázali zvládat prodloužení a nájezdy. Teď se nám naopak daří a doufám, že to bude i pokračovat. Podle mě na to máme.

V současnosti hrajete v rychlém sledu, sehráli jste třetí zápas během pěti dní. Pozítří už hrajete znovu. Je to náročné?
Když se vám daří, tak žádnou únavu ani necítíte. (úsměv) To tempo je samozřejmě tvrdé, hrajeme v podstatě obden. Není to vůbec snadné, ale věřím, že máme dost sil. Měli bychom být natrénovaní, zvládneme to. Dobře regenerujeme, podle mě to nebude problém.

Mnoho hokejistů říká, že mají raději zápas, než trénink. Platí to i o tobě?
Určitě. Člověk je samozřejmě pořád pryč, ale většině hráčů sedí víc utkání než tréninky. A hlavně, když se vyhrává, tak pak na nějakou únavu opravdu nemyslíte. Proč by pak člověk nehrál?

O to příjemnější musí být, že nyní hrajete čtyřikrát v řadě doma.
Měli jsme nějaké tripy a pořád jsme hráli venku. Teď se to konečně otočilo. Užíváme si to a věříme, že budeme i nadále vyhrávat, když hrajeme před svými fanoušky.

Mimochodem, popáté z posledních osmi zápasů jste udrželi čisté konto. Čím to je?
To je vizitka celého týmu. Hrajeme náročný hokej, beci musí také útočit a útočníci bránit. Od gólmana přes obránce po útočníky, všichni se na tom podílejí. Každý nechá na ledě vše a potom vítězíme s nulou.

Ondřej Vitásek

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit