Bílí Tygři Liberec

Unikátní All Star Cup už tuto sobotu!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Už v sobotu vypukne v Bratislavě unikátní turnaj All Star Cup, v němž mezi sebou změří síly zástupci čtyř evropských hokejových soutěží. Chybět u toho nemohou ani současní či bývalí Bílí Tygři. Jak si povedou?

V turnaji se každý s každým utkají týmy Tipsport extraligy, slovenské Tipsport ligy, německé DEL a rakouské EBEL, kde nastupují také celky z dalších zemí. Jednotlivé soutěže poskládaly svůj čtrnáctičlenný kádr tak, že z každého týmu dané ligy byl povolán jeden hráč. Výjimkou je pouze EBEL, kde hraje 12 mužstev, dva zástupci tedy mají v týmu hned dva hokejisty.

Tyto kádry se utkají v zápasech na dvakrát 15 minut, přičemž pro vyšší atraktivitu turnaje se bude hrát tři proti třem. Pořadatelé se tímto formátem snaží přiblížit tradičnímu All-Star Game v NHL, kde rovněž měří síly čtyři celky v zápasech tři na tři.

Tygřím zástupcem v kádru extraligy je Dominik Lakatoš, který nahradil původně nominovaného Marka Kvapila. Kapitán Jaroslav Bednář z Hradce Králové povolal do svého celku například také zkušeného Viktora Hübla či Martina Nečase. Generálním manažerem českého výběru je Petr Nedvěd, jehož dres byl před nedávnem vyvěšen u stropu liberecké Home Credit Areny.

Zastoupení však bude mít náš tým také ve slovenské sestavě. Jejím kapitánem je totiž Branko Radivojevič, který ještě před rokem vedl jako kapitán tygří smečku na cestě za Prezidentským pohárem a v předminulé sezoně byl jedním z hráčů, kteří dotáhli Bílé Tygry k premiérovému titulu.

V průběhu soboty nejprve tým české exraligy vyzve od 13:30 výběr EBEL, v 15:30 se utká s německou DEL a na závěr v 19:00 změří síly se slovenskou Tipsport ligou. Kdo ovládne premiérový All Star Cup? Vítěz se může těšit kromě trofeje také na prémii ve výši 25 000 eur.

Více o All Star Cupu naleznete ZDE.

Výběr Tipsport extraligy

Trenér: Vladimír Vůjtek
Generální manažer: Petr Nedvěd

Brankáři: Miroslav Svoboda (Plzeň), Libor Kašík (Zlín).

Obránci: Marek Hrbas (Vítkovice), Brett Flemming (Pardubice), Martin Vyrůbalík (Olomouc), Erik De La Rose (Jihlava).

Útočníci: David Tomášek (Pardubice), Dominik Lakatoš (Liberec), Lukáš Pech (Sparta), Jiří Polanský (Třinec), Jaroslav Bednář (Mountfield), Viktor Hübl (Litvínov), Lukáš Žejdl (Mladá Boleslav), Martin Nečas (Kometa Brno).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit