Bílí Tygři Liberec

VIDEO: Příprava Bílých Tygrů je ve vrcholné fázi

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Tygři se již od konce května připravují na novou sezonu. Nyní se však konečně po tvrdé dřině přesunuli na led. Nabírání kondice vystřídal nácvik herních situací a cvičení na ledové ploše Home Credit Areny.

Na led se Bílí Tygři přesunuli už 10. července, nicméně první týden byl podle Mária Bližňáka spíše oťukávací. "Minulý týden byl ještě takový na zapracování. Řada z nás měla novou výstroj, kterou jsme museli trošku rozhýbat, ale teď už je to v pohodě," usmívá se slovenský forvard, který si zahrál i na letošním mistrovství světa.

Stále ještě nečekají naše hráče žádné úlevy. "Je to protkané tréninky mimo led, nabíráním síly a posilovnou, takže je to o to náročnější," prozrazuje asistent trenéra Karel Mlejnek, který má tým při absenci hlavního kouče Filipa Pešána na starost. Podobná role ho během sezony z důvodu Pešánova angažmá u reprezentace do dvaceti let čeká ještě vícekrát.

Po dvou úspěšných letech je všem Tygrům jasné, že se budou muset vypořádat s vysokými očekáváními. I na to jsou však připraveni. "Přesvědčili jsme se, že síla v našem týmu je. Víme, za čem jdeme. Dáme do toho vše a věřím, že to bude povedená sezona," hlásí Dominik Lakatoš, který se v předchozích ročnících vypracoval mezi lídry ofenzivy.

Už příští týden čeká tým první přípravný zápas. Do Home Credit Areny zavítá Sparta Praha. "Naším cílem je hrát s kvalitními soupeři a dobře se tak připravit na sezonu. Kvalita našich soupeřů, Sparty a loňských semifinalistů Chomutova či Hradce Králové, tomu podle mě odpovídá," vysvětluje Karel Mlejnek.

Tygři tak rozhodně neponechávají nic náhodě, což je vidět i z jejich tréninkového tempa. Podívejte se na reportáž ze středečního dopoledního tréninku na ledě.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit