Bílí Tygři Liberec

Vantuchův sen: Loni jsem se na kluky ve finále jen koukal, teď si ho zahraju!

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Tygři uplatnili opci ve smlouvě Lukáše Vantucha, urostlý útočník tak bude hájit modrobílé barvy i příští sezónu. Sám si šance v dresu našeho mužstva velmi cení. „Jsem v Liberci od čtrnácti nebo patnácti let, zůstanu zde žít. Hrát za Liberec je pro mě nejvíc, co může být. Bylo to stejné i před sezónou, ale teď je to umocněné a je to pro mě sen," říká na úvod.

Po vašem návratu do Liberce hned přišlo finále. Jak si tuto pozici užíváte?
Je to super pocit, po šestém semifinále jsem to ještě vstřebával a asi si to plně uvědomím až později. Určitě je to skvělé. Minulý rok jsem se chodil na kluky koukat a držel jsem palce, teď to budu prožívat s nimi.

Jak myšlenka přestupu před sezónou vznikla?
Po minulé sezóně mi zazvonil telefon, byl to Filip Pešán. Bavili jsme se o budoucnu, kývl jsem a on mi dal nějakou roli. Došli jsme daleko a je to pro mě taková pohádka. Opravdu si to chci maximálně užít.

Jak jste nabídku vnímal?
Jsem v Liberci od čtrnácti nebo patnácti let, zůstanu zde žít. Hrát za Liberec je pro mě nejvíc, co může být. Teď je to umocněné a je to pro mě sen. Filip Pešán mě zná, nahrál jsem pod ním nějaké sezóny. Máme spolu bezprostřední vztah, říkáme si věci na rovinu. Věřil ve mě a já v něj. Musím stoprocentně plnit všechny pokyny, jinak bych tu nebyl. Jsem rád, že jsem součástí týmu.

Nad hlavami libereckých fanoušků vlají modrobílé šály

Bylo potřeba něco v osobním měřítku změnit?
V Liberci má vše hlavu a patu. Myslím si, že je to nejlepší organizace v republice. Jsem šťastný za to, že jsem toho součástí. Vždy jsem do hry dával sto procent. Je skvělé, že je tu třeba Aleš Pařez, který byl dvacet let v zahraničí a má kopu zkušeností. Je to navíc hrozně pozitivní člověk. Veškeré konzultace jsme vedli spolu a to je určitě část toho všeho. Všemu asi také přispělo narození dítěte. Rodina je část života, která pomůže od hokeje vyčistit hlavu.

Lze říct, že jste byl před sezónou pod tlakem? Musel jste ukázat, že na to máte.
Vždy jste pod tlakem. V každé práci je potřeba být trochu pod tlakem. Nechtěl jsem na sebe dávat přemrštěný tlak, věřil jsem v to, že hokej hrát umím a týmu i klubu mám co nabídnout. To se nějaký způsobem splnilo a jsem za to hrozně rád. Beru to však s pokorou až do další části ať už do finále nebo do další sezóny, nechci ale předjímat (o dva dny později Liberec uplatnil opci, pozn. red.). Člověk chce být součástí úspěšného klubu a všichni v Liberci jsou tak nastaveni. Trenérský štáb chce, aby nás to bavilo. Na začátku soutěže jsme trochu klopýtli, ale jinak si myslím, že jsme všichni letos měli hodně radosti z hokeje.

Nad hlavami libereckých fanoušků vlají modrobílé šály

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit