Bílí Tygři Liberec

Věřit, věřit, věřit... Jinak to asi nejde, smutní Lukáš Derner

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Výsledek duelu s Vítkovicemi byl velikým zklamáním pro všechny liberecké hráče i fanoušky. Tygři byli herně lepší, leč Bartošáka prostřelili pouze jednou a po porážce 1:4 vyšli bodově naprázdno. "Musíme se dát do kupy", velí zkušený obránce Lukáš Derner.

Tygři na soka z Ostravy vlétli ve velkém stylu. Jen za první třetinu si vytvořili minimálně pět vyložených brankových příležitostí. Bohužel ale selhali v koncovce, která byla jedinou skutečně nepovedenou stránkou jejich výkonu. O bezprostřední pocity se podělil Lukáš Derner. "Je to těžké... Tlačili jsme je více než dvě třetiny, a prostě to ne a ne obrátit na naši stranu. Soupeř poté využil našich chyb a rázem jsme prohrávali", popisuje.

Lukáš Derner o celém ročníku

"Zápasů do konce sezóny ubývá. Doufejme, že už přijde zlom. Není možné, abychom celou sezónu takhle hloupě prohrávali."


Vítkovice těžily z nesmírně dobré produktivity. Dostaly se v přesilovce do vedení, načež o něj díky Kvapilově vyrovnávací brance rychle přišly. Stejně bleskově si jej ovšem vzaly zpět. Obětavý bek ale odmítá, že by s dalšími neproměněnými tutovkami upadala touha týmu po vítězství. "Věřili jsme do poslední minuty, že s tím něco uděláme. Bohužel jsme dostali třetí gól a byl konec", vrací se Derner k závěru utkání, kdy Ridera domácí mužstvo dorazila dvěma zásahy v situaci, kdy už vrhlo veškeré úsilí do ofenzivy a hrálo de facto vabank.

Liberecká "sedmnáctka" uznává, že koncovka byla špatná možná i kvůli psychické nepohodě. "Vždycky se říká, že je to o hlavě. Když se týmu nedaří, asi člověk přemýšlí trošku jinak, než kdyby byl nahoře. Nezbývá nám, než se dát nějakým způsobem do kupy a neustále věřit, věřit, věřit. Jinak to v této situaci asi nejde."

Nezvládnuté utkání s Vítkovicemi mrzí dvojnásob z toho pohledu, že Tygři spadli hlouběji do vod týmů, jež si zahrají play-out. Na předkolo momentálně ztrácejí čtyři body. "Zápasů do konce sezóny ubývá. Doufejme, že už přijde zlom. Není možné, abychom celou sezónu takhle hloupě prohrávali," uzavírá Lukáš Derner.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Trénink pohledem T.J. Melancona

Nejnovější články

Vyhrocená série se Spartou pokračuje! Tygři budou doma dotahovat ztrátu

Soutěžte na úterním utkání o vstupenky na Benátskou

Věnujte pozornost dopravním omezením v okolí Home Credit Areny

Z našeho fanshopu

Kšiltovka PO 2024

250 Kč
Koupit

Ručník PO 2024

495 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit