Bílí Tygři Liberec

Vyhráli jsme zaslouženě. Zápas jsme si pohlídali, říká Branko Radivojevič

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Plzeň - Tygři se do Liberce vrátili za stavu 3:1 na zápasy. Jeden z přesných zásahů na plzeňském ledě obstaral přesnou ranou během přesilovky kapitán Branko Radivojevič. Ten přišel po utkání prozradit své pocity.

Ohlasy dalších hráčů naleznete v následujícím videu:

Jak byl druhý duel v Plzni náročný?
Těžký byl nejvíce po psychické stránce. Na druhou stranu jsme byli od začátku dobře připraveni. Od prvního střídání jsme hráli to, co jsem si řekli a byli jsme aktivní. Drželi jsme kotouč a vstřelili jsme i góly. Vyhráli jsme zcela zaslouženě.

Duel byl od toho třetího velmi odlišný, hlavně začátek. Čím to?
Určitě. V neděli nám utkání uteklo. Když na zimáku v Plzni dostanete hned zkraje zápasu dva góly v prvních pěti minutách, je jasné, že diváci budou hnát svůj mančaft. V podstatě po celou dobu jsme se vraceli do zápasu. Tentokrát jsme si začátek pohlídali, vstřelili jsme dva góly a myslím si, že jsme následně kontrolovali hru celý zápas. Plzeň jsme do šancí nepouštěli.



Co bylo potřeba zlepšit?
Máme svůj systém, který jsme chtěli dodržet. Byli jsme aktivní a zároveň víme, že má Plzeň hodně zápasů v nohách. Myslím si, že se ve třetím zápase série hodně vydali, dali do toho vše a v pondělí jsme všichni od prvního střídání pociťovali, jako kdyby trochu tahali nohy. Na to se ale nemůžeme vymlouvat my, ani oni. Kontrolovali jsme hru, dobře jsme napadali, šli nám přesilovky. To bylo velmi důležité, právě góly v početní výhodě rozhodují zápasy.

Bylo něco jinak než v předchozích zápasech?
Čím déle s nimi hrajete, tak začínáte poznáte jejich slabinu. To ale platí pro oba týmy. Hráli jsme dobře oslabení, vyšly nám přesilovky a měli jsme i hodně střel. Zkoušeli jsme to a dali jsme tři góly. Takže super.

Utkání se hodně přiostřovalo jak na ledě, tak na tribunách. Co bys řekl k tomuto?
Za atmosféru bych domácí fanoušky pochválil, ale to, co se stalo, když byl Dominik Lakatoš vyloučen. Ti, co to křičeli, jsou banda buranů. Je rok 2017 a nevěřil bych, že je toto ještě možné. Byl jsem z toho trochu znechucen, ale Laky je silný chlap, on to všechno zvládne. Na konci si to rozhodčí dobře pohlídali, nepustili hru a vše pískali. Zvládli to dobře, my jsme domácí na konci ještě potrestali čtvrtým gólem.

„Trochu mě mrzí lidé, kteří řvou na hokeji až vulgárně. Jsem vděčný za naše fanoušky a za to, jací jsou. Jsem rád za to, jak se chovají. To, co se stalo v Plzni k hokeji nepatří," doplnil svého spoluhráče Michal Bulíř.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit