Bílí Tygři Liberec

Za výhru proti Plzni jsem vypsal speciální odměnu, směje se Mario Bližňák

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Ještě před rokem oblékal plzeňský dres, teď rozhodující brankou zařídil, že se Indiáni vrací na západ Čech s nepořízenou. Mario Bližňák zajistil ve druhé třetině pohotovou dorážkou Bílým Tygrům cenné tři body. "Bylo to vydřené vítězství, ale o to víc nás těší," usmívá se slovenský útočník.

Soupeře jste výrazně přestříleli, nicméně o výhru jste bojovali až do konce. Jak cenné vítězství to je?
Jsou to pro nás velmi důležité tři body. V tabulce jsme se posunuli výš, můžeme být trochu víc v klidu. Začátek jsme neměli vůbec ideální, ale měli jsme v brance Romana Willa, který nás podržel. Od druhé třetiny se nám dařilo hrát náš hokej. Bylo to sice vydřené vítězství, ale o to víc nás těší.

Proti Plzni se vám však v úvodu dlouho nedařilo prosadit se.
Hráli velmi jednoduše, na brejky. V první třetině tímhle způsobem měli snad pět tutovek a mohli vést mnohem víc než jen 1:0. Nebýt Romana... Ale potom už jsme si na to dávali víc pozor a hra se trochu vyrovnala.

Je pro tebe výhra o to cennější, že jsi hrál proti svému bývalému týmu?
Vypsal jsem nějakou speciální odměnu, ale to vám prozrazovat nebudu. (smích) S klukama z Plzně jsme si potřásli rukama a jdeme dál. Ještě nás čekají další tři zápasy a tam to může být vše jinak.

Začátek vám však vůbec nevyšel. Trenér Pešán si už po třech minutách bral oddechový čas, to asi nebývá moc obvyklá situace?
Udělali jsme hodně chyb na modré čáře. Ztráceli jsme tam puky, pak se na nás valil jeden útok za druhým. Trenér to viděl a bylo super, že takhle zareagoval. Dali jsme se do kupy a hned to bylo o něčem jiném. V první třetině jsme trošku bojovali sami se sebou, ale i díky Romanovi jsme to zvládli. Od druhé dvacetiminutovky už jsme to byli my. Hráli jsme nátlakově, dobře jsme si házeli puk za obránce. Je jen škoda, že jsme nedokázali proměnit nějaké další šance, bylo jich třeba v přesilovkách dost.

Slovenský forvard Mário Bližnák posílá tygry do vedení

Při tvém gólu jste s Milanem Bartovičem navázali na spolupráci ze Slovanu Bratislava...
Jsme rádi, že jsme se konečně zase prosadili. Štěstí jsme při té akci trochu naklonili na svou stranu, ale to je teď už jedno. Hlavní je, že máme tři body. Milan dostal puk před branku, nějak se odrazil a já už ho dotlačil do sítě.

V brankovišti nastoupil opět Roman Will, znamená to pro vás nějakou změnu, zda chytá on nebo Jánko?
Oba dva brankáři jsou velmi dobří. Roman to ukazoval i v přípravě, skvěle chytal i v Chomutově, kde jsme mu zejména ve třetí třetině vůbec nepomohli. Tentokrát nás v první třetině hodně podržel, potom už jsme mu to snad i trochu ulehčili a pomohli jsme mu. Oba brankáře máme nesmírně kvalitní, takže to výraznější roli nehraje.

Hlavními strůjci vítězství byly tentokrát letní posily. Je to podle tebe důkazem, jak jste zapadli?
Každý zápas je jiný. Jsme zkrátka jeden tým, který má čtyři lajny. Tentokrát se podařilo rozhodnout nám, příště to může být někdo jiný, ale hlavní je tu tým.

Dnešní střelec Mário Bližnák

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit