Bílí Tygři Liberec

Záleží jen na nás. Musíme hrát náš hokej, myslí si Branko Radivojevič

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Branko Radivojevič se výrazně podílel na první čtvrtfinálové výhře Liberce nad Plzní, když si připsal jeden gól a jednu asistenci. Po zásluze byl poté zvolen nejlepším hráčem utkání. „Myslím, že to byl velmi důležitý gól, který nás trochu uklidnil," vypověděl o svém prvním zásahu liberecký kapitán.

Prvním gólem zápasu jsi položil základy k vítězství. Viděl jsi, že tam má brankář Machovský místo nad ramenem?
Trochu šťastně se to ke mně odrazilo. Chtěl jsem hlavně trefit bránu a většinou se snažím stříet nahoru. Nakonec to tam spadlo. Myslím, že to byl velmi důležitý gól, který nás trochu uklidnil. Poté jsme dali druhý a celkově si myslím, že ta první třetina byla z naší strany dobrá.

Za stavu 2:0 poté začala Plzeň trochu kousat. Jak důležitý byl pro vás poté Ján Lašák?
Celý zápas nás držel. Po několika našich vyloučeních se Plzeň dostala trochu více do hry a srovnala tempo. Jánko tam ale byl pro nás, stejně jako minulý rok. Myslím, že měl dneska na vítězství největší zásluhu.

Po gólu Michala Bulíře jste získali trochu více klidu. Ty jsi mu na ten gól nahrával, jak bys tuto branku ze svého pohledu popsal?
My jsme se to snažili uklidnit. Před tím jsme dostali gól na 2:1, bylo potřeba zachovat klid, aby nepřišla žádná panika. Vystřelil jsem, brankář puk vyrazil a Michal ho pak o jeho beton dorazil do brány. I takové góly se počítají. My jsme za to samozřejmě rádi. První zápas máme za sebou, do dvanácti se budeme radovat a zítra už je nový den.

Dvanáct dní jste byli bez zápasu a dlouho jste také neznali soupeře. Jak to bylo těžké a co teď po prvním zápasu o Plzni víte?
Plzeň je velmi nepříjemný soupeř. Na zápas play-off se umí dobře připravit, což nám dnes dokázali. My musíme hrát náš hokej, bude záležet jen na nás. Je potřeba, abychom hráli naší hru a dávali si pozor na jejich klíčové hráče.

Myslíš vaší hrou třeba i disciplínu?
Máme svůj systém, kterého se držíme a který nám fungoval celý rok. Ten musíme hrát. Pokud ho budeme dodržovat, nemám obavy.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit