Bílí Tygři Liberec

Zchladí Tygři rozpálenou Kometu? Na jejím hřišti budou bojovat proti historii

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Tygři vyráží k dalšímu extraligovému utkání do Brna. Tam se jim dlouhodobě nedaří, a tudíž budou bojovat i proti historické bilanci. Dokáží nepříznivou kletbu zlomit? Určitě budou mít v hlavách domácí obrat z 0:3 na 4:3! Televizní duel započne v 17:20.

Drama! S Kometou to ani jinak nejde

To, že v zápasech Tygrů s Kometou bývá k vidění ofenzivní podívaná, není překvapením. V poslední době jde však i o nevídaná dramata. Začněme v uplynulé, mistrovské sezóně. Ve čtrnáctém kole rozhodl Valský tři vteřiny před koncem, poté Tygři vydřeli dva body v enormně zajímavé nájezdové bitvě.

Během dalšího utkání v Home Credit Aréně svítilo na světelné tabuli 0:0 až do 45. minuty. A v nynějším ročníku Tygři obrátili stav z 0:3 na 4:3 po prodloužení. Je zřejmé, že i teď můžeme očekávat podobný závěr zápasu. Utkání si po vzoru předchozích vzájemných střetnutí opět vybrala Česká televize.

Lukáš Vantuch na vhazování

Přesnost střelby. To je to, oč tu běží

Kometa figuruje na třetí příčce tabulky a díky čemu? Ofenzivě! Jihomoravané vstřelili hned nejvíce (121 branek, prům. 3,5 gólů na záp.). Logicky se tak může zdát, že Brňané vyšlou na brankáře soupeře nejvíce ran, nicméně není tomu tak.

Kometa je ve statistice celkového počtu střel až devátá, za její úspěšnost může jiný herní prvek. Efektivita. Tu tento celek sídlící v DRFG Aréně vypiloval až do 12,5 %. Právě přesnost je největší přednost svěřenců trenéra Libora Zábranského, dokáží ji Tygři eliminovat?

Lukáš Vantuch na vhazování

Na výhry 11:4 Pro Kometu, skóre 49:30

Statisticky to s tygřími zápasy v brněnské, krokodýlem střežené, tvrzi příliš dobře nevypadá. Šelmy jako kdyby si před velmi živým publikem na "horkém" brněnském ledě nevěděly rady. Z celkových patnácti utkání hraných právě na jihu Moravy se radovaly pouze čtyřikrát. Teprve vloni navíc zrušily čtyři sezóny trvající neporazitelnost klubu nazvaném po vesmírném objektu.

Koneckonců Tygři si toto období vybrali i s úroky, v dech beroucím nájezdovém drama zamotal brněnské brankářské dvojici, která se prostřídala, hlavu Bakoš a poté i Birner, jenž rozhodl. Nyní je však čas brněnského draka skolit a osvobodit body uvězněné na Špilberku. Úkol to však nebude vůbec jednoduchý...

Lukáš Vantuch na vhazování

Bílí Tygři Liberec versus HC Kometa Brno

Počet zápasů: 30
Bilance: 12 – 2 – 0 – 2 – 14
Skóre: 66:84
Průměrná návštěva: 6 174

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit