Bílí Tygři Liberec

Že jsme znovu museli dotahovat? Shoda náhod, říká Martin Ševc

Date of publication Author Vítězslav Čermák, Dominik Jakubec

Växjö - Jako by to byla již ohraná písnička. Bílí Tygři opět prohrávali, přesto se do utkání se švédským Växjö vrátili a srovnali na 3:3. Tentokrát však už obrat nedokonali. "Nedokázali jsme častěji trestat chyby soupeře. Ale ze zápasu si můžeme vzít i pozitiva," říká kapitán Martin Ševc.

Jak bys duel na ledě švédského Växjö charakterizoval?
Myslím si, že jsme začali velmi dobře a zápas jsme měli pod kontrolou. I když jsme dostali první gól, ještě se nic nedělo, pořád jsme podle mě byli trošku lepší. Ale pak jsem bohužel dostal stupidní trest. Sice za nedorozumění rozhodčího, ale to je můj problém. Brzy to bylo 0:3, ale ani tehdy jsme se nevzdali a srovnali jsme. Když už jsme trochu nabírali dech, dostali jsme takový smolný gól a v power-play pak další dva.

Může si podle tebe tým z tohoto duelu odnést nějaká pozitiva?
Je toho podle mě dost. Naše hra měla dobré parametry, předváděli jsme to, co jsme chtěli. Možná to bude chtít trochu umravnit, ale nemyslím si, že bychom byli nějak moc trestaní. Možná trochu zlepšit boxplay, ale jinak si myslím, že jsme odehráli solidní utkání.

Předpokládám, že šlo oproti čtvrtečnímu utkání v Cardiffu o poněkud odlišný zápas?
Samozřejmě. Je to i těmi soutěžemi. Nechci snižovat britskou ligu, ale švédský hokej je prostě někde jinde. Když jsme na britské hráče trochu přitlačili, chybovali pak rozhodně víc, než Švédi. Ale zase nechci říct, že by byli bezchybní. Bohužel jsme jejich chyby nedokázali častěji trestat.

Jako kapitán se často zapojuješ do debat s rozhodčími, po jedné z nich však ve Växjö následoval trest, který soupeř využil. Za co tě rozhodčí trestali?
Myslím si, že jsem jim neřekl nic špatného. Jednal jsem s nimi slušně, ale když vám pak rozhodčí nerozumí, je to těžké. Musím si na to dát pozor a neoslabovat takhle zbytečně tým.

Martin Ševc v souboji

Takže šlo o nedorozumění?
Z toho, co jsem vytušil, tak ano. Když se pak bavil s druhým hlavním rozhodčím, mluvil o něčem úplně jiném, než co jsem ve skutečnosti řekl. Je to velmi zvláštní. Občas mu překládali i čároví rozhodčí. Když hrajete mezinárodní hokej, je podle mě angličtina nutností.

Využil jsi během utkání také své znalosti švédštiny?
To ne, spíš trošku na hecování. Že bych dobře mluvil švédsky... Znám nějaká slovíčka, bylo to opravdu spíš takové hecování. (úsměv)

Po utkání ses ocitl v debatě v klubku soupeřů. Co jste řešili?
Bavil jsem se se čtyřmi svými bývalými spoluhráči ze Skelleftey. Jeden z nich byl v šarvátce s Dominikem Lakatošem, tak jsme si o tom trošku povídali, ale bylo to jenom v přátelském tónu.

Švédský hokej velmi dobře znáš. Jak bys vašeho přemožitele, Växjö, popsal?
Je to takový typický tým ze švédské špičky. Podle mě patří mezi top 4 týmy. Jde o ambiciózní klub, podobně jako jsme v české lize my. Rozhodně se nespokojí s jen tak ledajakým výsledkem, mají vždy jen nejvyšší cíle.

Opět jste prohrávali, tentokrát dokonce o tři branky, přesto jste se do utkání znovu vrátili. Čím to je?
Určitě to není náhoda, že se i s takovou situací vypořádáme. O zápasech s Cardiffem se dá říct, že jsme v nich trochu zaspali. Naopak o zápase ve Växjö to podle mě vůbec neplatí. Je to taková shoda náhod a okolností. První gól nás nijak nevyšachoval, další dva pak byly z přesilovky. Ale my se stejně nevzdali, nezabalili jsme to a pořád jsme chtěli utkání otočit. Nakonec si troufám říct, že nám ani tolik nechybělo.

Martin Ševc

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit