Bílí Tygři Liberec

Zemřel Milan Černý

Date of publication Author Klub

Liberec - Ve středu 21. února ve věku 54 let zemřel po těžké nemoci bývalý asistent trenéra Bílých Tygrů Liberec a trenér Benátek nad Jizerou Milan Černý.

Bývalý vynikající hokejista, hráč Plzně či Sparty Praha a juniorský reprezentant, působil v organizaci Bílých Tygrů od roku 2011, kdy nastoupil na post hlavního kouče liberecké farmy v Benátkách nad Jizerou. Během sezony 2012/13 se posunul k tygřímu A-týmu, kde jako asistent vytvořil dvojici s trenérem Pavlem Hynkem. Tuto pozici zastával až do ledna 2015.

Následně se vrátil jako hlavní kouč do Benátek, s nimiž proklouzl přes čtvrtfinále play-off až do semifinále, v němž tým pod jeho vedením mocně potrápil České Budějovice a postaral se o jeden z největších úspěchů benáteckého hokeje. Po tomto angažmá se stáhl z hokejového prostředí.

Generální manažer Bílých Tygrů Liberec Ctibor Jech:

"Dnes nás zasáhla velmi smutná zpráva. Odešel nejen výjimečný hokejista a poctivý trenér, ale především vzácný člověk a kamarád. Milan Černý byl pevnou součástí naší organizace téměř 6 let a odvedl tu velký kus práce, ať už s naší farmou v Benátkách nad Jizerou či jako asistent trenéra Bílých Tygrů. Chtěl bych jménem celého našeho klubu vyjádřit upřímnou soustrast Milanově rodině a blízkým."


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit