Bílí Tygři Liberec

Zkrácená příprava? Žádný problém, hlásí Jánošík s Bližňákem

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílým Tygrům se pomalu chýlí ke konci tradiční letní přípravný maraton. Dvojice slovenských hráčů však měla přípravu kvůli účasti na mistrovství světa poněkud zkrácenou. Jak těžké bylo pro Mária Bližňáka a Adama Jánošíka nahánět kondici ve velmi krátkém čase?

Zatímco většině týmu skončila sezona 2016/17 ve druhé polovině dubna, kdy se uzavřela finálová série s Kometou Brno, Adam Jánošík a Mário Bližňák v ní ještě další měsíc pokračovali. V době, kdy si jejich spoluhráči užívali zaslouženou dovolenou, sváděli ve slovenském dresu tuhé bitvy na hokejovém mistrovství světa.

To přitom skončilo přesně jeden den před tím, než Tygři vstupovali do letní přípravy. Jánošík s Bližňákem tak pochopitelně dostali po turnaji volnější režim. "Po mistrovství světa jsme dostali tři týdny volno. Rychle jsem letěl na dovolenou a pak už jsem se zase začal pomalu připravovat na novou sezonu. Po třech týdnech jsme se hned zapojili do rozběhnuté přípravy," popisuje Adam Jánošík.

I tak měli pauzu mezi sezonami notně zkrácenou. Stihli za tu dobu nabrat síly? "Je to v pohodě. Potom už byl před námi jen týden volna a brzy se šlo zase na led. Celé to tak rychle uteklo, že jsme si ani neuvědomili, že jsme byli z ledu pryč. Alespoň jsme z toho moc nevypadli," usmívá se Mário Bližňák.

Mário Bližňák startuje za kotoučem

Krátké volno stačilo

Kondici dle svých slov takřka ani nestihl ztratit. "Osobně nemám rád dlouhé pauzy, takže to vlastně vyšlo úplně skvěle. Nejdřív jsme hráli play-off až do finále, potom mistrovství světa a mezi sezonami jsme tak moc dlouhou přestávku neměli. Jsme stále v tempu," dodává se smíchem.

Už vážněji pak říká: "Stále je potřeba na kondici pracovat, ale osobně se cítím mnohem lépe, než před rokem. To jsem měl právě mnohem delší pauzu. Teď jsme s Adamem po krátké pauze šli skoro rovnou na led."

Spolu se svým spoluhráčem z národního týmu pojali zbytek přípravy svědomitě. "Když bylo mezi suchou částí a přípravou na ledě týdenní volno, ještě jsem musel pokračovat, abych se připravil co nejlépe. No a pak jsme se přesunuli na led a teď zas skoro začíná liga. Nějak to uteklo," přiznává Jánošík. Také on se ale po kondiční stránce cítí dobře. "Vlastně jste stále v zátěži, takže z kondice moc neztratíte. Tím pádem ji nemusíte ani tak tvrdě nahánět."

Po návratu na led tak po dovolené málem ani nezaznamenal, že je nová sezona. "Tři týdny mi stačily. Když jsem se pak zapojil do přípravy, cítil jsem se, jako bych ani nepřestal trénovat," popisuje Jánošík.

Oba Tygři se tak s náročným programem vypořádali bez větších potíží. Přestože přišli o část volna mezi sezonami, nestěžují si. "Užívat si můžeme po kariéře," uzavírá se smíchem Bližňák.

Domácí se zastřelují

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit