Bílí Tygři Liberec

Změnou prošla i NOEN Extraliga staršího dorostu. Týmy nově čeká pět skupin

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Po DHL Extralize juniorů se změn dočkala i druhá nejvyšší mládežnická soutěž NOEN Extraliga staršího dorostu. Nově se soutěže bude účastnit rakouský Salzburg, přičemž týmy budou rozděleny do pěti pětičlených skupin. O vítězi rozhodne závěrečný turnaj.

Doby klasického play-off jsou u NOEN Extraligy staršího dorostu pryč. Vítěze totiž nově určí závěrečný turnaj, který by měl stanovit mistra 1. dubna 2018. Úpravou však prošel i samotný herní systém základní části.

Ta započne 8. září, pětadvacet týmů se přitom rozdělí do pěti skupin. Tygři narazí ve čtyřech vzájemných zápasech na pražskou Spartu, Slavii, Letňany a Mladou Boleslav.

První dva nejúspěšnější celky z každé skupiny, společně se čtyřmi nejlepšími týmy ze třetích míst, si zaručí postup do vyřazovacích bojů. Body z úvodní části soutěže se čtrnácti nejúspěšnějším celkům nezapočítávají. Nadstavbová část, která potrvá od 24. listopadu do 10. března, přinese dalších 28 kol a bojovat se bude o co nejvýhodnější pozici pro play off. To si zahrají také dva nejlepší mančafty z hůře postavené jedenáctky po úvodní části.

Týmy, které skončí na patnácté až pětadvacáté pozici čeká dvaadvacet kol. Čtveřice nejlepších poté sehraje dalších šest utkání a v nich zabojuje o dvě volné vstupenky do play off. Zbylých sedm týmů čeká čtrnáct kol, která rozhodnou o dvojici sestupujících do nižší dorostenecké soutěže. Jasno bude nejpozději 1. dubna, kdy je na programu poslední kolo skupiny o udržení.

Změny doznají i zápasy play-off. Kromě zmiňovaného závěrečného turnaje se osmifinálové série budou hrát na tři vítězná utkání, čtvrtfinále na dvě výhry. Vítězové postupují na závěrečný turnaj. Jeho první hrací den nabídne dvě semifinále, ve druhém se poražení porvou o třetí místo a vítězové si zahrají o cenný pohár. Titul obhajuje Plzeň.

Jan Stránský

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit