Bílí Tygři Liberec

Tygřími skoky pádí Liberečtí vzhůru tabulkou

Date of publication Author Jan Rachota, Štěpán Hanuš

L i b e r e c - Bílí Tygři zakončili stylově sérii tří zápasů v Tipsport Areně přesvědčivým vítězstvím nad Znojemskými Orly v poměru 4:1. Vítěznou branku v polovině utkání vsítil v dvojnásobné přesilovce <b>Martin Hlavačka</b>. Opět zabodoval Petr Vampola a Liberec se tak rázem s třiceti body na kontě vyšvihl na třetí místo extraligové tabulky.

18. kolo, úterý 25. října 2005
4:1
(1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 13. Vaic (Šachl, Novák), 33. Hlavačka (Richter, Vampola), 43. Novák (Šachl, Vaic), 56. Vampola - 45. Ludvík (Erat, Ondřej). Rozhodčí: Smeták - Bádal, Rozlílek. Vyloučení: 6:11, navíc Mikulík 10 minut. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4491. Střely na branku: 42:21.

Bílí Tygři Liberec

Hnilička - Moravec, Jiruš, Richter, Holub, Krstev, Hlavačka, Derner - Vaic, Šachl, V. Novák - Plodek, Vampola, S. Procházka - Rozsíval, Rataj, Tomajko - Klimenta, Víšek, Jech.

Orli Znojmo

Trvaj - Mojžíš, Němeček, Jareš, Heš, Čakajík, Šmach, Varakas - Uram, Pucher, Mikulík - Ludvík, Fadrný, Erat - Plášek, Haman, Ondřej - Kraus, Beroun, Vaškovič.

První třetina přinesla průměrný hokej. Na Znojmu bylo až moc vidět, jak mu chybí Dopita, který do Liberce nepřijel pro zranění zad. Domácí Bílí Tygři měli pro změnu problémy s rozehrávkou, až příliš puků z jejich hokejek končilo v pásmu nikoho.

Do utkání vstoupili aktivněji hosté. Aktivním napadáním znemožnili rozehrávku obráncům Tygrů a dostali je pod tlak. První pokus vyslal na Hniličku Uram, ale jeho střelu zblokoval jeden z obránců Liberce. Ve třetí minutě se objevil v první vážné šanci před Trvajem zcela volný Rataj, ale nechal vyniknout znojemského brankáře. Následně fauloval znojemský Fadrný a domácí měli šanci hrát první přesilovku. V té se v dobré pozici objevil Šachl a Vaic, ale na Trvaje nevyzráli. Po skončení přesilovky zahrozilo Znojmo. Pucher zamotal za brankou hlavu domácím obráncům, jeho přihrávka před branku však nikoho nenašla. Následně na druhé straně zahrozili postupně Hlavačka a Rataj, kteří prověřili brankáře Orlů z mezikruží.
Poté nastala hlušší pasáž první třetiny. Diváky v ní bavil převážně jen netopýr, který překonal přísná bezpečnostní opatření v Tipsport areně a dlouhou chvíli si krátil poletováním nad ledem. Až v jedenácté minutě potrápil obránce Orlů za brankou aktivně napadající Vampola, hrající v poslední době ve skvělé formě. Jediná řada, která byla schopná v první třetině ohrozit Hniličku, byla ta, kterou vede Peter Pucher. Názorně to předvedla na začátku třinácté minuty, kdy téměř 40 vteřin zamkla Liberec v jeho třetině. Tlak však nedokázala přetavit v šanci a tak se opět uplatnilo nepsané pravidlo nedáš – dostaneš. Do pásma se prodral Šachl, jeden ze znojemských obránců mu však na poslední chvíli zablokoval hůl. Znojemští vyhodili jen na modrou, kde stál Novák, který z otočky vypálil. Puk se snažil tečovat Šachl, odrazil ho však jen k Vaicovi, který již neměl problém, umístit ho do poloodkryté branky – 1:0.

Gól domácí nabudil, ve čtrnácté minutě se Tomajko uvolnil sám a mezi kruhy vypálil. Puk skončil na Trvajových betonech. V minutě šestnácté našel Uram na modré Puchera, ten se tlačil do šance a zastavil ho až háčkem Vampola, který si šel za tento zákrok odpočinout na trestnou lavici. Při následné přesilovce byla nebezpečná jen střela Puchera těsně za modrou, která skončila na betonech libereckého brankáře. Těsně před sirénou ohrozil znojemského brankáře Trvaje dvakrát hned po buly Plodek, který střílel po vyhraných vhazováních Procházky a Vampoly.

Ve druhé třetině se obraz hry viditelně zlepšil. Aktivnější byli domácí Bílí Tygři, Znojmo i nadále spoléhalo na především na brejky. Hned v první minutě fauloval Jiruš, který trefil vysokou holí unikajícího Pláška. Do první šance se však dostal Vaic, ale puk šel jen do betonů Trvaje. Znojmo si vypracovalo dobrou příležitost hned vzápětí, kdy střílel od modré Čakajík a puk tečovaný Pucherem prolétl těsně vedle Hniličkovy branky. Vzápětí se Mikulík probil až před Hniličku, ten mu však zmenšil úhel a střelu zneškodnil. V třiadvacáté minutě zavezl puk do třetiny Uram s Puchem, po přihrávce střílel nebezpečně od modré Heš. Následně bylo rušno na druhé straně. Hlavačka nahodil z pravé strany na branku, k odraženému puku se dostal Procházka, jehož střela bekhendem po ledě však neměla potřebnou sílu a Trvaj proti ní v pohodě zasáhl. Nasazení vzápětí přehnal Vampola a šanci tak měl při přesilovce Erat s Ondřejem. Hned poté trefil puk Vaice, který uháněl s Novákem do brejku. Kapitána domácích zahákoval Mojžíš a měnil se tak jen počet vyloučených. Ve sedmadvacáté minutě ideálně nabyl Vampola Richterovi, který od modré trefil jen betony znojemského brankáře. Vyrovnat mohl v zápětí exliberecký obránce Čakajík, jeho střelu do horního růžku však Hnilička vyrazil. Znojemský obránce se však nedal tak jednoduše odbít a poté, co se opět zmocnil puku, se obtočil kolem branky a jeho střela proskákala brankovištěm.

Ve dvaatřicáté minutě byl vyloučen za faul na Jecha Uram a v zápětí ho na trestnou lavici následoval Jareš, který byl vyloučen za manipulaci s kotoučem. Domácím se tak naskytla šance hrát přesilovku pět na tři. A nabídnutou příležitost brzy využili. Hlavačka si narazil s Richterem na modré a vypálil od modré přímo do šibenice. Bílým Tygrům stále zbývala přesilovka pět na čtyři, ale o tuto možnost je však připravil zbytečným faulem Šachl. Nečistá hra Znojma pokračovala, Čakajík zahákoval na poslední chvíli unikajícího Richtera a šel si odpočinout na trestnou lavici. V následujících minutách si vzal hlavní roli opět obránce Hlavačka. V pětatřicáté minutě nejprve na Trvaje tvrdě vystřelil a jeho projektil jen těsně minul branku. O minutu později nahazoval stejný hráč na teč před branku a brankář Znojma měl namále. Sedmatřicátou minutu ozdobila souhra Šachla s Novákem. Šachl vyslal libereckého kapitána do sóla a ten, ač ho osekával Heš, vystřelil mezi Trvajovy betony. Bílí Tygři tak dostali další šanci na zvýraznění skóre. Trvaj se ocitl v ohni střel libereckých obránců. Od modré zkoušeli štěstí postupně Richter, dvakrát Jiruš a svůj další pokus vyslal i Hlavačka. V závěru druhé třetiny ještě v oslabení při vyloučení Vaice vyřešil špatně Tomajko situaci dva na jednoho. Těsně před sirénou ojedinělý pokus na Hniličku vyslal od modré Heš, ale v zápětí se Znojmo muselo opět bránit. Mikulík bodnul špičkou hole Krsteva a od rozhodčího vyfasoval trest na 2 + 2 + 10 minut . Do kabin se tak šlo za stavu 2:0.

V úvodu třetí třetiny střílel těsně kolem tyče znojemského golmana opět aktivní Hlavačka. Útočné manévry libereckých obránců pokračovaly. V polovině dvaačtyřicáté minuty se v útočném výpadu objevil Krstev, na zakončení mu však již nezbyly síly. O chvíli později však již liberecká Tipsport arena vybuchla potřetí. Zpoza branky vyjel neatakovaný Šachl, vystřelil a lahůdkovou dorážku poslal za Trvaje Novák – 3 : 0. Bílí Tygři definitivně převzali iniciativu. Dvakrát pálil Krstev a jeho druhý pokus ještě zkoušel dorazit Tomajko a posléze Vampola. Znojmo se však v Liberci nakonec přeci jen střelecky prosadilo. Ludvík se uvolnil mezi kruhy, udělal Hniličkovi blafák a pak již jen sledoval, jak se puk odráží od brusle obránce Richtera do branky.

To však bylo ze strany Orlů takřka vše. V šestačtyřicáté minutě Vaic našel ideálně mezi kruhy Šachla, Trvaj však předvedl naplno své umění. V minutě děvětačtyřicáté seděl na trestné lavici liberecký Vampola, ale dusno bylo před brankou Znojma. Na tu v oslabení najížděl Rataj, ale trefil jen Trvaje a dorážku mu obránce Znojma nedovolil. V padesáté minutě v ojedinělé akci Orlů vypálil Uram z křídla, ale Hniličkova lapačka byla připravena. Na počátku třiapadesáté minuty nejprve brankáře Orlů postrašil od modré Krstev, hned poté na druhé straně za modrou vystřelil namotivovaný Čakajík. Štěstí přeje připravenému, to si asi říkal Petr Vampola při čtvrtém úspěchů Bílých Tygrů. Branku na 4 : 0 mu totiž nabídli znojemští hráči v dárkovém balení. Přihrávali si napříč brankovištěm tak, že Vampolovi stačilo pouze nastavit hůl k tomu, aby si připsal další bod. Od té doby bylo o osudu utkání rozhodnuto. Hledištěm kolovala mexická vlna a zápas se pouze dohrával. Těsně před koncem ještě zachránila Trvaje před pátou navštívenkou tyč po střele z hole Plodka.
Bílí tygři tak zaslouženě porazili Znojmo a po osmé v řadě v Tipsport areně neprohráli.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet
18. kolo, úterý 25. října 2005
4:1
(1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 13. Vaic (Šachl, Novák), 33. Hlavačka (Richter, Vampola), 43. Novák (Šachl, Vaic), 56. Vampola - 45. Ludvík (Erat, Ondřej). Rozhodčí: Smeták - Bádal, Rozlílek. Vyloučení: 6:11, navíc Mikulík 10 minut. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4491. Střely na branku: 42:21.

Bílí Tygři Liberec

Hnilička - Moravec, Jiruš, Richter, Holub, Krstev, Hlavačka, Derner - Vaic, Šachl, V. Novák - Plodek, Vampola, S. Procházka - Rozsíval, Rataj, Tomajko - Klimenta, Víšek, Jech.

Orli Znojmo

Trvaj - Mojžíš, Němeček, Jareš, Heš, Čakajík, Šmach, Varakas - Uram, Pucher, Mikulík - Ludvík, Fadrný, Erat - Plášek, Haman, Ondřej - Kraus, Beroun, Vaškovič.

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit