Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři vyhráli a jsou první

Date of publication Author Jan Mráček

L i b e r e c - V nedělním zasněženém večeru se v liberecké Tipsport aréně utkali v severočeském derby Liberec a Litvínov. Bílí Tygři tahali od začátku utkání za delší konec provazu a utkání dotáhli i díky vychytané nule <b>Milana Hniličky</b> do vítězného konce. Posunuli se tak na první místo extraligové tabulky.

25. kolo, neděle 20. listopadu 2005
3:0
(1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 16 Vaic (Podkonický), 24. Víšek, 57. Jiruš (Podkonický, Vaic).
Rozhodčí: Mikula - Charvát, Kalivoda.
Vyloučení: 8:12 - navíc Šachl (LIB) 10 min.
Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 4682.

Bílí Tygři Liberec

Hnilička – Moravec, Jiruš, Richter, Holub, Derner, Krstev, Hanzlík – Vaic, Podkonický, Šachl – Rozsíval, Vampola, Procházka – Čermák, Rataj, Tomajko – Klimenta, Plodek, Víšek – Jech.

HC VERVA Litvínov

Fiala – Punčochář, Pojkar, Gýna, Poživil, Ťupa, Morava, Skuhrovec – Trávníček, Balast, Sklenička – Zadina, Branda, Reichel – Gombár, Prorok, Kubinčák – Šaffer, Petružálek, Jánský.

1. třetina

První třetina začala velmi zhurta. Nejprve se ve slibné šanci ocitli hosté po chybné rozehrávce domácího Jiruše, Hnilička ale zasahovat nemusel, protože rána nemířila mezi tyče. Pak se Jiruš chopil puku ve středním pásmu a tvrdou ranou prověřil Fialu v brance Litvínova, ten puk vyrazil před sebe a dojíždějící Šachl nedokázal v dobré příležitosti vstřelit vedoucí gól. Tlak domácích narůstal i díky tomu, že se jim naskytla možnost přesilové hry po nedovoleném bránění Moravy. Litvínov ovšem oslabení zvládl výborně a nedovolil Liberci vážněji ohrozit Fialovu klec. V páté minutě musel Fiala čelit dvěma tvrdým střelám, kdy ho nejprve z pravého kruhu prověřil Víšek a poté mladý obránce Derner.

Tlak domácích ukončil celkem zbytečný faul Jiruše, který podrazil Petružálka a šel pykat. Liberec byl ale také velmi aktivní při bránění v početní nevýhodě, nejnebezpečnější tak byla akce Moravy, jeho střela od modré byla ještě před Hniličkou tečována, ale nezamířila mezi tyče. Ihned po skončení oslabení Liberce se opět vylučovalo a opět na straně domácích. Vyloučen byl Milan Hnilička za sekání, trest šel za gólmana odpykat Jiří Hanzlík. Tuto výhodu sehráli hosté o poznání lépe, ale ke gólu to stejně jako v prvním případě nevedlo. Ve dvanácté minutě podržel Hnilička polostřelu jednoho z beků hostí a dojíždějící Poživil ho sekl do lapačky, za což si šel sednout na trestnou lavici. Bílí Tygři sehráli přesilovku dobře a navíc si vynutili další vyloučení, když Punčochář držel hůl Vampolovi. Kombinace Liberce nebyla špatná, ale bez účinku v podobě gólu. Když byli hosté ve čtyřech, opět se vylučovalo, Morava si šel sednou za sekání Šachla a ten zase za nesportovní chování 2+10 minut, když po odpískání oplácel. Po krátké mezihře 4 na 4 měli zkrácenou přesilovku hosté. Po ní se do útoku hnal Andrej Podkonický, který na modré přenechal Ľubomíru Vaicovi, který přesnou ranou do šibenice otevřel skóre utkání.

Další vyloučení přišlo v sedmnácté minutě, kdy se odebral na trestnou Trávníček za podražení. Litvínov se za celou dobu nedostal z třetiny a byl pod velkým tlakem. Po přesilovce měl vyrovnání na holi Reichel, který se zcela nekrytý objevil před Hniličkou po přihrávce Proroka, domácí gólman vytáhl jeden ze svých vynikajících zákroků a zneškodnil pokus kapitána hostí. Devět vteřin před koncem třetiny se opět vylučovalo. Reichel ve středním pásmu skolil Vampolu a šel za nedovolené bránění za katr.


2. třetina

Druhá třetina začala dohrávkou přesilovky při vyloučení Reichela, dobré příležitosti k navýšení náskoku si vypracovala přesilovková formace vedená Petrem Vampolou, hosty ale v brance Fiala podržel. O pár chvil později se už ale Fialovi nepodařilo zastavit Jana Víška, který se po skrumáži před brankou nejlépe zorientoval a nadvakrát ho překonal. V páté minutě šel na trestnou lavici domácí bek Richter za nedovolené bránění. Jan Tomajko si v oslabení obětavě lehl do střely a Ťupa ho trefil do bolestivého místa. Poslední rána přesilovky, kterou měl na svědomí Skuhrovec, trefila Milana Hniličku přímo do masky, která ranou praskla. Díky tomu se chvilku nehrálo. Nakonec si Milan vypůjčil masku od svého kolegy a liberecké brankářské dvojky Pavla Falty.

Další vyloučení přišlo v osmé minutě druhé třetiny, kdy se podruhé v utkání podíval na trestnou lavici Poživil za držení. Minutu a pět vteřin trvala přesilovka Liberce. Stanislav Procházka totiž sekl jednoho z beků Litvínova. Hezkou akci už při zkráceném oslabení předvedl Rataj, který dával od mantinelu do prostoru kruhu Šachlovi, ten najíždějícímu Krstevovi, který tvrdě vypálil a Fiala mu nastavil nádherný semafor. Dohrou této situace bylo opět vyloučení Bombice, který sekal. O chvíli později byl na druhé straně vyloučen Derner za pád pod nohy. Rozhodčímu Mikulovi se v těchto chvílích začalo utkání vymykat z rukou. Ve dvaatřicáté minutě se pro změnu opět vylučovalo, podruhé se na trestné lavici objevil Morava. Krásnou individuální a hlavně hokejovou akcí se prezentovali Vampola a Rataj. První jmenovaný pálil tvrdě od modré a Rataj z dorážky přestřelil. V pětatřicáté minutě zazvonila po střele Vaice za Fialou tyč. Domácí měli v těchto okamžicích více ze hry a byli nebezpečnější. V čase 36:21 se opět vylučovalo, při tlaku Liberce fauloval Prorok, a tak měli domácí další možnost přesilové hry. Vaic při přesilovce po krásné kombinaci trefil opět tyč Fialovy branky. I po skončení přesilovky se Litvínov dlouho nemohl vymanit z tlaku Liberce, až po chvíli se mu to povedlo díky zakázanému uvolnění.


3. třetina

Třetí třetina začala oboustranně opatrnějším hokejem. Liberec měl výhodu dvoubrankového vedení, a tak spíše čekal co Litvínov vymyslí. I přesto, že se domácí do útoku už tak nehrnuli, měli více ze hry a Fiala měl chvílemi plné ruce a nohy práce. V pětačtyřicáté minutě se hákováním proti pravidlům provinil Rataj a šel na dvě minuty za katr. Hostům se tak naskytla příležitost korigovat výsledek. O minutu později se ale k Fialově brance řítil aktivní Vaic a kapitánovi domácích nezbylo nic jiného než faulovat. Hrálo se tedy opět ve čtyřech na obou stranách. Tato hra ani krátká přesilovka neznamenala vážnější výhodu ani pro jeden z týmů. V nebezpečné situaci se před Hniličkou ocitl Zadina, jeho pokus zblízka byl ale libereckým gólmanem zneškodněn. V polovině třetího dějství rozhodčí Mikula opět vylučoval, když se podle něj provinil Lukáš Derner podražením.

Hostům se přesilovka vydařila, zatlačili Liberec a dokázali si vypracovat i dobré příležitosti, domácí ale aktivní obranou uhájili své vedení. Výborné dvě akce v jednom střídání předvedl první útok Liberce, Nejdříve Vaic netrefil ideálně puk a poté Šachl po přihrávce Podkonického nepřekonal zblízka Fialu. V pětapadesáté minutě se vylučovalo na straně hostí, když Prorok nedovoleně bránil. Krásná kombinace: Jiruš od modré na brankovou čáru Vaicovi, ten podél na volného Podkonického, který neskóroval díky rychlému přesunu Fialy k pravé tyči. Další akce se už vydařila na jedničku. Podkonický sjel od mantinelu do středu hřiště, přihrál na modrou, kde byl připraven ke střele Valdemar Jiruš, který tvrdou ranou propálil Fialu mezi betony. Domácí byli na koni. Soustředili se především na obranu středního pásma a hlídali nulu Milana Hniličky. Hosté se půl minuty před koncem ještě usadili v útočném pásmu, ale nebezpeční nebyli. Domácí nakonec poslední vteřiny sehráli s pukem na vlastních holích.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet
25. kolo, neděle 20. listopadu 2005
3:0
(1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 16 Vaic (Podkonický), 24. Víšek, 57. Jiruš (Podkonický, Vaic).
Rozhodčí: Mikula - Charvát, Kalivoda.
Vyloučení: 8:12 - navíc Šachl (LIB) 10 min.
Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 4682.

Bílí Tygři Liberec

Hnilička – Moravec, Jiruš, Richter, Holub, Derner, Krstev, Hanzlík – Vaic, Podkonický, Šachl – Rozsíval, Vampola, Procházka – Čermák, Rataj, Tomajko – Klimenta, Plodek, Víšek – Jech.

HC VERVA Litvínov

Fiala – Punčochář, Pojkar, Gýna, Poživil, Ťupa, Morava, Skuhrovec – Trávníček, Balast, Sklenička – Zadina, Branda, Reichel – Gombár, Prorok, Kubinčák – Šaffer, Petružálek, Jánský.

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit