Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři rozstříleli Oceláře z Třince

Date of publication Author Lukáš Rejmon

Pátek 13. nebyl pro Bílé Tygry rozhodně nešťastným dnem. V utkání 40. kola ELH zvítězili nad třineckými hokejisty po velmi dobrém výkonu, zejména ve druhé a třetí třetině, naprosto zaslouženě 6:1. Hrdinou utkání byl po delší době opět <b>Ľubomír Vaic</b>, který se zaskvěl jednou brankou a dvěma asistencemi. Spolehlivě chytajícího Milana Hniličku připravil o čisté konto bývalý liberecký hráč Jiří Hašek.

40. kolo, pátek 13. ledna 2006
6:1
(1:0, 2:1, 3:0)

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 13. Krstev (Rataj, Vampola), 21. Šachl (Vaic, Jiruš), 30. Vaic (Šachl), 45. Čermák (Víšek), 50. Jiří Hanzlík (Vaic, Jiruš), 58. Čermák (Richter, Vampola) - 33. Hašek (Pácal, Kudrna). Rozhodčí: Smeták - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:10, navíc Kudrna (Třinec) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 5936.

Bílí Tygři Liberec

Hnilička - Jiří Hanzlík, Jiruš, Richter, J. Moravec, Krstev, Derner, Holub, Rýgl - Vaic, Podkonický, Šachl - Rozsíval, Vampola, S. Procházka - Čermák, Rataj, Tomajko - Klimenta, Pabiška, Víšek. <b>Trenéři:</b> Paleček, Dvořák a Kapoun.

HC Oceláři Třinec

Biegl - Hunkes, Pácal, Výtisk, Tesařík, Frolo, Kroupa, Chmelíř - Kudrna, Peterek, Hašek - Fabuš, Skořepa, I. Padělek - Janků, Polanský, Martynek - Paroulek, Lipina, Tomas. <b>Trenéři:</b> Juřík, Mach a Daneček.

1. třetina:

Stanislav Procházka byl před samotným začátkem oceněn za svůj sedmistý zápas v kariéře. Po 31 sekundách hákoval pronikajícího Šachla v obranné třetině třinecký bek Jiří Hunkes a hned na úvod nabídl Tygrům hru v početní výhodě. Domácím se nejdřív povedlo Oceláře uzamknout v pásmu. Nebezpečně od modré pálil nejprve Richter a po chvíli to ze stejné pozice zkoušel Hanzlík. Druhou polovinu už ale Třinec zvládl s bravurou. Už ve 4.minutě ovšem putoval na trestnou lavici další hráč v bílém. Jaroslav Kudrna nedovoleně atakoval u mantinelu domácího kapitána Procházku. Největší šanci ve druhé přesilovce si připravilo úderné slovenské duo, rychlý Vaic si najel po levém křídle a od levého kruhu střílel bez přípravy Podkonický jen do betonu Radovana Biegla. Na závěrečné vteřinky početní výhody poslal trenér Paleček snad poprvé v sezóně čtvrtý útok mladíků. Ti si při svém vůbec prvním pobytu na ledě ale žádnou šanci nevytvořili. V 7.minutě hned po buly střílel nebezpečně obránce Derner. Vzápětí vybojoval kotouč za brankou domácí forvard Čermák a krásným pasem našel na modré Richtera, jeho projektil vytěsnil Biegl s vypětím všech sil pouze na tyč.

Ještě v té samé minutě hry si opět neodpustil svůj obvyklý zbytečný faul domácí křídelník Vaic. Na úvod oslabení zahrozili Tygři, když se do akce dva na jednoho pustili Šachl s Podkonickým, který střílel do betonu třineckého gólmana. Při pokusu o dorážku bránil nedovoleně Šachla hostující obránce Hunkes a síly na ledě se vyrovnaly. V začínající desáté minutě za brankou Ocelářů točili dvojici beků Tomajko s Ratajem, který si počkal na Vaice. Ten si rovnou z trestné lavice najel před branku, odkud z voleje trefil zblízka jen připraveného Biegla. V 11.minutě zkoušel zpoza branky překvapit Hniličku Jiří Polanský, beton reprezentačního brankáře byl ale dostatečně rychlý. Do brejku se hned nato hnal domácí Procházka a vracející se Polanský ho zastavil jen nedovoleným podražením, za což od rozhodčího Smetáka vyfasoval dvě minuty. Už se zdálo, že Tygři si ve své třetí početní výhodě ani nevystřelí, když ve 13.minutě druhá speciální formace uzamkla Oceláře před Bieglem. Vampola předal na pravé straně Ratajovi, který chytře nahodil do chumlu těl před třineckou klec, kde se nejlépe orientoval Angel Krstev a v těžké pozici překonal zblízka Radovana Biegla – 1:0.

V 15.minutě zahrozil na druhé straně v ojedinělé šanci Jiří Hašek. Chvíli potom přehnal důraz v útočném pásmu Krstev a za napadení Tesaříka obdržel menší trest. Do jediné ale zato stoprocentní šance se během přesilovky dostal kapitán Ocelářů Jan Peterek, když se z pravé strany dostal až před Hniličku, ale ležícího gólmana nepřekonal. Pak se otevírali vrátka zase u trestné lavice hostů, to když si na Dernera ve středním pásmu vyšlápl Lipina. Podkonický si sám našel kotouč mezi hráči v souboji u mantinelu a od pravého kruhu trefil jen boční síťku. Závar pokračoval i při pobytu druhé přesilovkové legie Libereckých na ledě. Richter si nejprve několikrát vyměnil puk s Vampolou, poté tvrdě vystřelil od modré. Kotouč srazil jeden z třineckých beků ke Krstevovi, který ani nadvakrát nedokázal dostat puk za Bieglova záda.

2.třetina:

Lepší vstup do prostřední části si nemohli Bílí Tygři ani přát. Jako uragán nabral rychlost ve středním pásmu Petr Šachl, Lubomír Vaic mu v ideální moment předal kotouč do jízdy a Šachl se prodral až před branku, kde přehodil ležícího Radovana Biegla – 2:0. Ve 24.minutě se po přihrávce Pabišky ocitl sám před hostujícím gólmanem Víšek, ale v rychlosti nedokázal přesně zamířit. Vzápětí pykal dvě minuty za napadení domácí Holub. Liberečtí se bránili srdnatě, v závěru přesilovky se ale přece jen hosté usadili v pásmu. Padělek nebezpečně tečoval střelu Tesaříka od modré těsně mimo a chvíli nato našel Ivan Padělek v ideální pozici mezi kruhy Zdeňka Skořepu, jeho střelu příklepem zlikvidoval Hnilička. Domácí gólman se pasoval do hlavní role i v následujícím okamžiku. Po vyhraném buly se mu skrz betony snažil natřikrát neúspěšně protlačit kotouč hostující Lipina, až ho natlačil do brány i s libereckým brankářem důrazný Krstev. V dalším přerušení si na Hniličku nepřišel ani Tomas, který střílel z pravé strany.

Vzápětí putoval za katr Krstev a tlak Třineckých mohl pokračovat. Oceláři si ovšem v početní výhodě tentokrát dlouho nezahráli. Obránce Hunkes nejprve od modré vyzkoušel Hniličku a krátce nato musel nedovoleně zastavit Rataje, který by se hnal sám na Biegla. Jiří Hunkes šel zahřívat trestnou lavici v utkání již potřetí! Hra čtyř proti čtyřem očividně vyhovovala více Tygrům. V 28.minutě se hnal do dalšího brejku Čermák. Snažil se zakončit bekhendem, ale pod nohy mu vpadl vracející se Výtisk a dovoleně ho zastavil. Na začátku 30.minuty si Šachl vlevo narazil kotouč s Vaicem, objel branku a předal Podkonickému. Ten našel před brankou úplně osamoceného Lubomíra Vaice, který se v takových situacích letos nemýlí – 3:0. Třetí inkasovaná branka vyprovokovala hosty ke zvýšené aktivitě a větší pohyb nutil Tygry k zatažení obrany do vlastní třetiny. Ve 32.minutě navíc fauloval Lipinu liberecký Richter a vydržel na trestné lavici pouhých sedm vteřin. Hned po vyhraném vhazování totiž od modré střílel obránce Pácal a mezi Hniličkovi betony pěkně tečoval Jiří Hašek – 3:1.

Oceláři nadále pokračovali v aktivním presinku. Padělek vyzkoušel pozornost Hniličky z levé strany ve 33.minutě, o chvíli později neměl pro pěknou kličku Polanského pochopení liberecký bek Holub a za podražení vyfasoval menší trest. V následné přesilovce pálil od modré po přiťuknutí Skořepy Výtisk. Dorážet se snažil v brankovišti Jaroslav Kudrna a dostal se do konfliktu s Milanem Hniličkou. Oba hříšníci obdrželi dvouminutový trest a Třinec pokračoval v přesilovce. V jejím závěru se snažil od modré snížit Skořepa, ale bez úspěchu. V 36.minutě našel pěkně zpoza branky Podkonický Vaice, ten ale Bieglovu klec přestřelil. Tlak svěřenců Jiřího Juříka pokračoval ovšem i nadále. Lukáš Derner si přidržel v 37.minutě Padělka a nabídl jim další možnost početní výhody. Čermák zblokoval Kroupův střelecký pokus, hned nato pálil od modré Pácal a závar hostů zakončil střelou do Hniličkovy výstroje Hašek. V závěrečné minutě druhé třetiny se dral do šance domácí Procházka, kterého na poslední chvíli zahákoval obránce Kroupa a přísný sudí Smeták mu udělil menší trest.

3. třetina:

Domácí začali třetí dějství krátkou přesilovkou. První útok Tygrů si prodloužil svoje střídání, na dlouhý pas si na útočné modré počíhal Vaic a střelou švihem provětral lapačku Radovana Biegla. Ve 43.minutě objel branku obránce Moravec a nadvakrát se snažil překonat Biegla, ten zůstal ale pozorný. V čisté brankové šanci se vzápětí objevil po chytré zadovce Klimenty Pabiška. Tváří v tvář Bieglovi zvolil zakončení blafákem do bekhendu, ale puk mu sjel z čepele a střelecký pokus z bezprostřední blízkosti skončil až na ochranné síti. V 35.minutě střílel od modré Hanzlík, k odraženému puku se dostal mezi kruhy Víšek. Jeho pokus ještě Biegl vyrazil, ale na dorážku Leoše Čermáka z první už nestačil – 4:1. Ve 47.minutě nahodil kotouč ze středního pásma Jiruš, Biegl trochu podcenil situaci, za odraženým pukem se hnal rychlík Vaic, ale hostující gólman na poslední chvíli situaci zachránil. Pak ještě zahrozil tvrdou střelou švihem z mezikruží Rataj.

V 49.minutě knockoutoval nebezpečně Jaroslav Kudrna Stanislava Procházku a mimo dvouminutový trest obdržel i desítku. Ošklivě vypadající zákrok na svého kapitána záhy Tygři potrestali. Po nádherné kombinaci vyšachovali hostující obranu a Vaic našel křížným pasem najetého obránce Jiřího Hanzlíka, který střelou pod víko zvýšil na 5:1. V 51.minutě se po dlouhé době zahřál zákrokem Hnilička, ale poté se už zase řítil jeden Tygr za druhým na Radovana Biegla. Lubomír Vaic hledal před brankou Šachla, puk se mu vrátil zpět na hůl a střela slovenského kanonýra málem zaskočila gólmana ocelářů, který proti ni vystrčil svůj pravý beton. Pak se v krátkém sledu ocitli v ložených brankových příležitostech Rataj po příhře Richtera a Čermák. Vždy ale ztroskotali na výborném Bieglovi.

V 55.minutě musel dokázat své kvality také Hnilička, který bravurně zasáhl při akci dvou na jednoho Janků s Haškem proti střele druhého jmenovaného a následně proti pohotové dorážce Peterka. V 56.minutě ještě šel naposledy zahřát hostující trestnou lavici za hákování obránce Chmelíř. Během přesilovky zahrozil tvrdým projektilem od modré Richter a tečovanou střelou zpoza obránce Rataj. Přesně dvě a půl minuty před koncem vypálil od modré opět Richter a ze vzduchu puk za záda Biegla nádherně tečoval Leoš Čermák – 6:1. Domácí tým dohrál utkání v klidu za skandovaného potlesku nadšených diváků.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet
40. kolo, pátek 13. ledna 2006
6:1
(1:0, 2:1, 3:0)

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 13. Krstev (Rataj, Vampola), 21. Šachl (Vaic, Jiruš), 30. Vaic (Šachl), 45. Čermák (Víšek), 50. Jiří Hanzlík (Vaic, Jiruš), 58. Čermák (Richter, Vampola) - 33. Hašek (Pácal, Kudrna). Rozhodčí: Smeták - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:10, navíc Kudrna (Třinec) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 5936.

Bílí Tygři Liberec

Hnilička - Jiří Hanzlík, Jiruš, Richter, J. Moravec, Krstev, Derner, Holub, Rýgl - Vaic, Podkonický, Šachl - Rozsíval, Vampola, S. Procházka - Čermák, Rataj, Tomajko - Klimenta, Pabiška, Víšek. <b>Trenéři:</b> Paleček, Dvořák a Kapoun.

HC Oceláři Třinec

Biegl - Hunkes, Pácal, Výtisk, Tesařík, Frolo, Kroupa, Chmelíř - Kudrna, Peterek, Hašek - Fabuš, Skořepa, I. Padělek - Janků, Polanský, Martynek - Paroulek, Lipina, Tomas. <b>Trenéři:</b> Juřík, Mach a Daneček.

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit