Bílí Tygři Liberec

Tipsport aréna poprvé dobyta

Date of publication Author Jan Mráček

L i b e r e c - Hra domácích byla až do zranění <b>Milana Hniličky</b> na dobré úrovni, po něm ale zapracovala psychika a iniciativu převzali hosté. Postupem času dokázali své šance přetavit ve dvě branky a ty nakonec stačily na zasloužené vítězství. Stav série 0:1.

ČF1, neděle 12. března 2006
1:2
(1:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 8. Šachl (Vaic, Podkonický), 27. Kutlák (Hübl, Harant), 58. Harant (Hübl). Rozhodčí: Bolina, Rejthar - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5653.

Bílí Tygři Liberec

Hnilička (Falta) - Moravec, Richter, Hanzlík, Derner, Krstev, Hlavačka, Holub - Vaic, Podkonický, Šachl - Čermák, Rataj, Tomajko - Pletka, Vampola, Procházka - Klimenta, Víšek, Rozsíval - Pabiška.

Banes Motor Č. Budějovice

Turek (Chábera)- Gregořek, Posmyk, Kutlák, Harant, Vydarený, J. Mucha, Kotaška - Veselý, Brabenec, Hudec - Sailer, Hubl, Šimánek - Kotrla, Vak, Bělohlav - T. Mertl, Ji. Hanzal, L. Květoň - Hřebejk.

1. třetina

Oba týmy se v úvodu utkání ničeho nezalekly a vrhly se do útoku, o trochu více ze hry měl Liberec, ale ani hosté z Českých Budějovic se nenechali zahanbit. Turek ani Hnilička se však v prvních čtyřech minutách puku ani jednou nedotkli. O oživení se na začátku postarali rozhodčí, když poprvé vylučovali. Potrestaným byl domácí Krstev za držení.

Hosté se výhody zhostili dobře, když se hned na jejím začátku ocitl v dobré šanci Veselý, jeho zakončení ale nebylo přesné. Na druhou stranu se řítil Tomajko, ale jeho střela zpoza obránce Turka nevylekala, a ani on nemusel zasahovat. Zbytek přesilovky se hrál převážně ve středním pásmu a domácí hosty k ničemu nepustili. V osmé minutě nedal stoprocentní šanci Hřebejk. Liberecká obrana byla rozhozená a nahození českobudějovického obránce nedokázal jmenovaný přesně zakončit. Podle pravidla nedáš – dostaneš udeřilo na druhé straně. Po buly před Turkem, které vyhrál Podkonický se po jemné přihrávce Vaice před gólmanem hostí objevil zcela osamocený Petr Šachl, který střelou pod víko nedal Turkovi šanci.

V desáté minutě zle dotírala čtvrtá lajna Liberce a po faulu na Klimentu si šel sednou na trestnou lavici Hübl za podražení. Liberec se při svém přesilovkovém účinkování snažil často střílet, při jedné z akcí se po střele od modré sjeli hráči k Turkovi na dorážku a po nechtěném zásahu vlastního hráče se Turek ocitl v brance, vše se obešlo bez zranění a opora hostí byla za chvíli opět připravena hájit svou klec. Další faul za který se vylučovalo měl na svědomí Vydarený, který tak dal domácím šanci hrát patnáct vteřin pět na tři. Liberec ale zkrácenou dvojnásobnou výhodu nedokázal využít a ani faul Vydareného nebyl ze strany domácích nijak potrestán. Přesilovku sice hráli domácí dobře ale, v jejich snaze jim vždy stál výborný Turek.

V patnácté minutě po nahození hostí do útočného pásma sjížději pro puk jak Hnilička, tak i Krstev, ten domácího brankáře nechtěně srazil a to znamenalo zranění kotníku. V liberecké brance se tedy střídalo a mezi tři tyče se postavil Pavel Falta. Sedmnáctá minuta znamenala dvouminutový odpočinek pro hostujícího Brabence, který nedovoleně bránil. Tato přesilovka se ale domácím vůbec nepovedla, nedokázali ani jednou vystřelit. Až při hře v pěti na obou stranách se od mantinelu proháčkoval až před Turka Tomajko, jeho zakončení ale nebylo přesné. Pak ještě ze střední vzdálenosti střílel Richter, ale ani proti jeho pokusu nemusel Turek zasahovat. To bylo z první třetiny vše co stálo za zmínku.

2. třetina

Hned v úvodu chyboval hostující gólman, když vyjel daleko z branky pro puk a nedokázal přesně rozehrát. Puku se u mantinelu zmocnil Rataj a z ostrého úhlu zkoušel trefit branku, to se mu ale nepovedlo. Ve druhé minutě dostali možnost zahrát si proti čtyřem hosté, když fauloval kapitán Procházka. Hosté ale svou výhodu promarnili. Liberec svou aktivní obranou nepustil protihráče do vážnější šance. Ihned po skončení přesilovky hostí si to samé mohli zkusit domácí za faul na Pletku šel na trestnou Vydarený. Libereckým hráčům se sice podařilo usadit se před Turkem, ale překonat ho nedokázali. V oslabení měl velkou šanci hostující Kotrla, který nedokázal přehodit ležícího Faltu. To se povedlo v sedmadvacáté minutě Zdeňku Kutlákovi. Po chybě domácího beka Hanzlíka v útočném pásmu se hosté dostali do přečíslení tři na dva a jmenovaný střelou ze střední vzdálenosti prostřelil Faltu. Pak šel za hákování na trestnou lavici domácí Hlavačka a hosté tak měli další možnost hrát přesilovku. Hosté ale i s touto přesilovkou nenaložili podle svých představ a Faltu nijak neohrozili.

V polovině druhé části o sobě dala výrazným způsobem vědět čtvrtá lajna Liberce, když se po rychlé kombinaci snažil v mezikruží překonat Turka Rozsíval, ale brankář hostí jeho pokus zastavil lapačkou. Poté se opět vylučovalo na straně hostí. Postiženým byl Veselý za nedovolené bránění. V oslabení se tváří v tvář Faltovi objevil Sailer ale zblízka ho nedokázal překonat. Dobrou střelou od modré se prezentoval Richter, jeho pokus Turek nadvakrát zneškodnil. To bylo ale ze strany domácích vše, a ani liberečtí hokejisté nedokázali využít svou výhodu. Liberec začal dělat dost chyb ve vlastním obranném pásmu a hosté byli čím dál tím nebezpečnější. Chyby ale dělali i hosté. Po jedné z nich se řítili Pletka s Vampolou na jediného beka Hübla, ten vleže znemožnil přihrávku na Pletku a tak se i na konci druhé třetiny hrálo za nerozhodného stavu. Druhá třetina divákům mnoho hokejové krásy nepřinesla. Na jejím úplném konci se ještě vylučovalo na straně hostí – Veselý šel na dvě minuty za podražení.

3. třetina

Bílí Tygři třetí třetinu začali dohrávkou přesilovky z druhé třetiny, ale nebylo jim to takřka k ničemu. Nedokázali se totiž usadit v útočném pásmu, natož pak vystřelit. Před vypršením trestu Veselého šel na trestnou lavici domácí Krstev za podražení. Hosté předvedli jednu hezkou akci, když Kotaška střílel od modré a před brankou dvakrát dorážel Vydarený. Falta si s oběma pokusy poradil, takže ani tato přesilovka nebyla využita. Hra domácích byla v těchto chvílích nepřesná a nervózní, i proto měli více ze hry hosté. V pětačtyřicáté minutě byl vyloučen další hráč domácích Richter, který se provinil hákováním. Jenže přesilovka hostí netrvala dlouho, to proto že Kutlák nedovoleně bránil, což rozhodčí také ohodnotili menším trestem. Při hře ve čtyřech se dobrou a tvrdou střelou prezentoval domácí Holub, jeho pokus se ale mezi tři tyče nevešel. Další hezkou akci předvedla první formace, kdy Vaic objel celou útočnou třetinu a nahrál přes celý led Krstevovi, který pálil z ostrého úhlu do tyče. Tygři začali zlobit, a tak hostující Vak musel sáhnout k zákroku mimo pravidla. Pro domácí to byla osmá přesilovka v utkání. Při ní dobře rozehrál Vampola na volného Rataje u pravé tyče Turkovi branky, ten ještě hledal u druhé tyče Procházku. Celou akci zneškodnil svým betonem gólman hostí. Poté Podkonický vyhrál buly a Šachl střílel bez přípravy. Turek ukryl puk ve své výstroji. Velmi aktivní v této přesilovce byl také Richter, který střílel od modré jeden puk za druhým. Šest vteřin před vypršením trestu hostujícího Vaka se na k terstoměřičům za hákování odebral domácí Tomajko. V přesilovce hostí měl hodně blízko ke gólu Šimánek, který zblízka nedokázal překonat Faltu. Když do konce třetí třetiny chybělo přesně šest minut vylučovalo se na straně hostí, když Kotaška hákoval. Domácí se usadili před Turkem a dobře kombinovali, ale k zakončení se nemohli dostat. V sedmapadesáté minutě rozhodčí opět vylučovali domácí Čermák šel na dvě minuty za napadení. Tato početní výhoda s pořadovým číslem, sedm byla pro hosty opravdu šťastná. Od modré střílel Tomáš Harant a puk propadl až za Faltova záda. Necelou minutu před koncem si vzali domácí time-out a zkusili po vyhraném buly a usazením se v pásmu soupeře hru v šesti bez brankáře. Ani to ale nepomohlo a Liberec svůj první zápas play-off v Tipsport aréně prohrál.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet
ČF1, neděle 12. března 2006
1:2
(1:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky

Branky a nahrávky: 8. Šachl (Vaic, Podkonický), 27. Kutlák (Hübl, Harant), 58. Harant (Hübl). Rozhodčí: Bolina, Rejthar - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5653.

Bílí Tygři Liberec

Hnilička (Falta) - Moravec, Richter, Hanzlík, Derner, Krstev, Hlavačka, Holub - Vaic, Podkonický, Šachl - Čermák, Rataj, Tomajko - Pletka, Vampola, Procházka - Klimenta, Víšek, Rozsíval - Pabiška.

Banes Motor Č. Budějovice

Turek (Chábera)- Gregořek, Posmyk, Kutlák, Harant, Vydarený, J. Mucha, Kotaška - Veselý, Brabenec, Hudec - Sailer, Hubl, Šimánek - Kotrla, Vak, Bělohlav - T. Mertl, Ji. Hanzal, L. Květoň - Hřebejk.

Z našeho fanshopu

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit