Bílí Tygři Liberec

Dorost zná program nadstavby, začíná už ve čtvrtek! Play-off Tygry nemine

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - Základní fázi sezóny mají dorostenci Bílých Tygrů úspěšně za sebou a už vzhlížejí k nadstavbové části, kterou zahajují ve čtvrtek doma proti Spartě. Vzhledem k formátu soutěže už přitom mají jisté, že v play-off nebudou chybět! Proti kvalitním soupeřům si ovšem budou chtít vypracovat co nejlepší startovní pozici.

V základní skupině Západ obsadili svěřenci Milana Plodka velmi dobré třetí místo, přičemž až do posledního kola bojovali s Mladou Boleslaví a Plzní o nejvyšší příčku. Teď už se chystají na nadstavbovou část.

První čtyři týmy z každé skupiny postoupily do nadstavbových skupin „o pořadí v play-off“ A a B, přičemž týmy ze skupiny Západ a dva geograficky nejbližší ze skupiny Střed utvořily skupinu A, a naopak týmy ze skupiny Východ a dva geograficky nejbližší ze skupiny Střed zase skupinu B.

Vzhledem k postupové situaci ve skupině Střed tentokrát nebylo pochyb o rozdělení celků. Sparta a Slavia míří na západ ke čtveřici Plzeň, Karlovy Vary, Liberec, Mladá Boleslav, zatímco Hradec Králové a Jihlava doplnily na východě Třinec, Vítkovice, Kometu Brno a poslední postoupivší Zlín.

Dvanáct nejlepších týmů republiky už má předem zajištěnou účast v play-off. Dosud získané body se jim ale mažou, nyní se ve svých skupinách utkají čtyřkolově každý s každým – bez ohledu na to, zda už se potkaly v základní skupině, nebo ne.

Zbylých osmnáct celků čekají skupiny „o účast v play-off“ C, D a E. Všechny tři šestice zůstávají v původním složení a co je důležité, body ze základní fáze jim zůstávají. Uvnitř skupin se rovněž utká každý s každým čtyřikrát, což stejně jako v případě nadstaveb znamená dvacet kol. Vítězové skupin C, D a E postoupí do play-off a s nimi ještě nejlepší výběr z druhých míst.

Naopak poslední dva celky (pátý a šestý) z každé této skupiny sestoupí do Ligy dorostu. Čtvrté celky a jeden nejhorší ze třetích míst ještě čeká skupina „o umístění na konečném 21.–24. místě“, kde se utkají dvoukolově každý s každým a dva nejslabší půjdou do baráže proti dvěma nejlepším týmům Ligy dorostu. V té budou slavit dva týmy, aby Extraliga dorostu měla v příští sezoně 24 účastníků.

Nadstavbová skupina o pořadí v play-off startuje ve čtvrtek, naše mužstvo se utká ve Svijanské aréně se Spartou. O dva dny později vyjíždí do Karlových Varů. Kompletní zápasový program Liberce najdete tady. Pokud vše půjde podle plánu, budou hrát Tygři doma vždy ve čtvrtek se standardním časem začátku v 16:00.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit