Bílí Tygři Liberec

Tygři vyráží na jih. Uspějí na ledě Českých Budějovic?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Série domácích utkání skončila a nyní Tygry naopak čekají dva zápasy venku. Jako první se představí na ledě českobudějovického Motoru, který v posledních zápasech zařadil vyšší stupeň. Přeruší Liberec proti Jihočechům sérii porážek? To se dozvíme od úterních 17:10.

Bílí Tygři Liberec versus HC Motor Č. Budějovice

Opačné směry?

České Budějovice zažehnaly herní krizi z přelomu listopadu a prosince a stoupají tabulkou vzhůru. Z posledních osmi duelů vyhrály hned šest a díky tomu se posunuly na osmou příčku. V neděli si navíc Motor vyšlápl na Spartu, kterou na jejím ledě rozstřílel 5:1. Na tuto výhru budou chtít Jihočeši navázat doma proti Tygrům.

Ti naopak zaznamenali v prosinci povedenou šňůru a nyní strádají. Ze série domácích utkání totiž svěřenci Patrika Augusty uspěli pouze v tom prvním proti Zlínu. Poté následovaly těsné porážky s Litvínovem, Olomoucí a Pardubicemi. Byť v posledních dvou utkáních získali Liberečtí pokaždé aspoň bod za prohru v prodloužení, spadli v extraligovém žebříčku na desátou pozici. A právě na osmé Budějovice ztrácí šelmy pouhé tři body, takže úterní zápas bude extrémně důležitý.

Jakub Rychlovský o utkání s Pardubicemi
„Utkání jsme měli dobře rozehrané a po většinu času vedli. Plnili jsme to, co jsme si před zápasem dohodli. V závěru základní hrací doby jsme ho však ztratili a v prodloužení už pak byly bohužel úspěšnější Pardubice. V dalších kláních musíme být jednoznačně lepší. My musíme tento zápas hodit za hlavu a sbírat co nejvíce bodů."

Teprve podruhé

Zajímavé je, že byť už se nacházíme na začátku ledna a česká nejvyšší soutěž pomalu spěje k závěru základní části, Severočeši se s Motorem zatím utkali pouze jednou. Úvodní střetnutí ovládl Liberec 3:2, následující vzájemný duel byl poté odložen právě na toto úterý. Další odvetu si tak oba soupeři „střihnou“ jen o deset dní později, kdy naopak přijedou České Budějovice do Liberce.

Hokejisté Motoru od svého návratu do extraligy na Tygry v pěti zápasech nevyzráli, o to více však budou motivovaní v úterní dohrávce uspět. Svěřenci Patrika Augusty ovšem potřebují nutně vyhrát a utnout sérii porážek, takže rozhodně nedají svou kůži lacino. Kdo nakonec uspěje? Dohrávka 29. kola začne v úterý od 17:10!

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec - HC Motor České Budějovice 3:2
Branky a nahrávky: 40. L. Šmíd (Birner), 50. Vitásek, 57. Klepiš (L. Šmíd, A. Najman) – 19. D. Voženílek (Abdul, Percy), 59. L. Pech (Gulaš).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit