Bílí Tygři Liberec

Vítězné derby! Tygři v ENYAQ Hockey League přehráli Boleslav

Date of publication Author Esport

Liberec - V pátém kole ENYAQ Hockey League přišla řada na atraktivní derby. Bílí Tygři totiž změřili síly s mladoboleslavskými gamery. A nakonec šlo o derby vítězné, Tygři si totiž se svými soupeři poradili poměrem 3:2 na zápasy.


Atraktivní podívanou nabídl hned první souboj. Jakub "Jelenn" Jelínek nastoupil proti mladoboleslavskému MichaeluHetzovi a v první třetině měl jasně navrch, což přetavil ve vedení 1:0. Hra se postupně vyrovnala a také MichaelHetz se dostal do hry, ale Jelenn odskočil na rozdíl dvou branek a i přes soupeřovo snížení nakonec v úvodní bitvě vyhrál 3:1.

Druhý zápas nabídl utkání Martina "MartinCZ" Huška s Patriotpetrbossem. Tygři šli velmi rychle do vedení, středočeský gamer ale převzal otěže utkání a otočil na skóre 3:1. To ale nebyl poslední obrat. MartinCZ ožil a rázem to byl on, kdo vedl 5:3. Patriotpetrboss už pouze korigoval na konečných 5:4, po dvou zápasech tak měli liberečtí gameři mečbol.

Rozhodnout mohl už Jiří "Asgardiiik" Žemba, který se proti Chuliganisovi dostal do vedení. Mladá Boleslav ještě v první třetině srovnala, na další branky jsme si pak museli počkat až do samého závěru. Bohužel padaly do liberecké sítě, neboť Chuliganis nejprve necelých pět minut před koncem odskočil do vedení 2:1 a následně korigoval na konečných 3:1.

Šlo se tedy do čtyřher, přičemž hned ta první z nich byla naprosto strhující. Začátek byl dle klasického scénáře, do vedení šli Tygři. Pak ale Mladá Boleslav zabrala a dostala se do trháku 4:1. Konec? Vůbec ne! Tygři předvedli neuvěřitelný zvrat a otočili na 5:4, což bylo skóre, které vydrželo až do závěrečné sirény. Tím také Jelenn s MartinemCZ zajistili svému týmu konečné vítězství.

Stále však zbývalo odehrát také poslední čtyrhru. Na první gól se čekalo až do druhé třetiny, v níž se tradičně jako první prosadili Tygři Jelenn s Asgardiiikem. Mladoboleslavská dvojice MichaelHetz a Chuliganis však rychle srovnali a ve třetí třetině se také ujali vedení. To také uhájili, série tak po závěrečné čtyřhře skončila 3:2 na zápasy pro Bílé Tygry.

Liberecké trio tak má v tuto chvíli po čtyřech soubojích na kontě devět bodů za tři výhry a jedinou prohru, k tomu navíc cenný skalp rivalů z Mladé Boleslavi. Rozšířit své konto budou chtít Jelenn, MartinCZ a Asgardiiik už ve čtvrtek proti Karlovým Varům.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit