Bílí Tygři Liberec

Duel tabulkových sousedů! Tygři budou čelit Spartě

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Díky velmi povedenému výkonu na ledě Plzně utnuli Tygři sérii porážek a připsali si velmi důležité tři body. Ideálně se tak naladili na domácí souboj s pražskou Spartou, která má v tuto chvíli na chlup přesně stejný počet bodů jako Liberec. Střetnutí tabulkových sousedů začne na ledě Home Credit Areny v neděli tradičně od 16:00!

Bílí Tygři Liberec versus HC Sparta Praha

Napravení reputace

Pražané minulou neděli schytali před vlastními fanoušky velmi tvrdý úder od českobudějovického Motoru, kterému podlehli vysoko 1:5. V následujícím kole tak měli sparťané co napravovat a svůj reparát zvládli na jedničku. Porazili totiž lídra z Hradce Králové, jenž kvůli tomu musel přenechat první místo Třinci. Až na zmíněný výpadek proti Jihočechům se však Spartě nyní daří, z posledních pěti duelů totiž prohráli právě jen proti Motoru.

Také Severočeši si v posledním kole spravili reputaci a rovněž vybojovali cenné vítězství proti mužstvu z předních pater extraligového žebříčku. Po velmi povedeném výkonu si Tygři vyšlápli na čtvrtou Plzeň, kterou na jejím hřišti porazili 4:1. Díky tomu utnuli sérii čtyř proher a zůstali v těsném kontaktu s týmy, jež jsou v tabulce před nimi.

Koho sledovat

V posledních třech zápasech se velmi daří mladým hráčům ze čtvrtého libereckého útoku. Jakub Rychlovský a Jan Šír si v daném období oba připsali po dvou trefách, které byly navíc v kontextu zápasu velmi důležité. Prosadí se někdo z nich i tentokrát?

Nejen fanoušci, ale i hráči přímo na ledě budou poté muset být velmi ostražití ve chvíli, kdy do hry naskočí útočník Sparty Filip Chlapík. Ten má na svém kontě už celkem 45 kanadských bodů a vede produktivitu celé extraligy.


V posledním zápase s Plzní vstřelil Jan Šír vítěznou branku

Kolo na kolo

Extraliga se pomalu, ale jistě blíží ke svému závěrečnému sprintu a tím se zvyšuje i důležitost jednotlivých utkání. Výjimkou nebude ani tento duel! Liberec i Sparta mají totiž na kontě shodných 56 bodů a závodní terminologií by se dalo říct, že oba vozy jedou kolo na kolo vedle sebe. Obě mužstva navíc ztrácí pouhé tři body na sedmé České Budějovice. V neděli tak jistě budeme svědky tvrdé bitvy o každý centimetr ledu a důležitý zisk do nahuštěné tabulky!

Kdo bude úspěšnější a uteče bodově tomu druhému? To se dozvíme v neděli od 16:00!

Poslední vzájemný zápas

HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec 4:1
Branky a nahrávky: 8. Dvořáček (Sobotka, J. Strnad), 31. M. Řepík (R. Horák), 39. F. Chlapík (R. Horák, Matuškin), 43. Sobotka (Mikliš, F. Chlapík) – 20. Ordoš (M. Rosandić, Klepiš).


Zápas bude také souboj velkých kamarádů Michala Birnera a Michala Řepíka

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit