Bílí Tygři Liberec

Liberecká ikona Michal Bulíř se vrací pod Ještěd!

Date of publication Author Klub

Liberec – To, o čem se poslední dobou hodně spekulovalo, se stává skutečností. Součástí útočných řad Severočechů bude opět i Michal Bulíř, jenž je jednou z hlavních osobností našeho týmu v posledním desetiletí a podílel se tudíž i na jeho největších úspěších. S klubem se dohodl na tříleté smlouvě!

Třicetiletý forvard se pod Ještěd vrací po jedné sezóně, kterou strávil v týmu Plzně. V dresu Západočechů zažil svůj životní ročník, když si v 53 zápasech základní část připsal hned 56 bodů (27+29) a obsadil konečné třetí místo v produktivitě celé extraligy! Zároveň byl také druhým nejlepším střelcem.

Se Škodovkou mu ovšem následně nevyšlo play-off, v němž indiáni vypadli už v předkole s Mladou Boleslaví. Po jednom roce se Bulíř rozhodl vrátit pod Ještěd, kde kromě jeho krátké štace v ruském Magnitogorsku strávil celou svou kariéru. Nová smlouva mu v Liberci bude platit až do sezóny 2024/25.

Vyjádření sportovního ředitele Patrika Augusty
Jsme rádi, že se nám podařilo domluvit s Michalem na jeho návratu do Liberce. Je totiž jeden z nejlepších útočníků extraligy a jeho produktivita zvýší ofenzivní sílu našeho týmu. Očekávám od Michala, že bude v dalších sezónách nositelem nejen produktivity a výkonnosti, ale i charakteru a pracovní morálky na ledě i mimo něj.

Bílí Tygři tak ve svých řadách přivítají zpět jednu ze svých hlavních ikon, vždyť Michal Bulíř pod Ještědem hokejově vyrostl a strávil v něm drtivou většinu své profesionální kariéry. Byl tak u všeho podstatného, čím si Liberec během posledních deseti let prošel, včetně historicky prvního titulu.

Že se už nyní řadí Bulíř mezi nejvýznamnější osobnosti liberecké hokeje ukazují i historické tabulky, v nichž mu patří převážně druhé místo za Petrem Nedvědem. Jeho rekordy přitom nejsou pro libereckou „osmaosmdesátku“ vůbec nedosažitelnou metou. Nejblíže je Bulíř v celkovém počtu vstřelených branek v našem dresu, na překonání Nedvědova maxima mu totiž chybí pouhé tři góly!

Profil Michala Bulíře

Vnuk liberecké legendy Jaroslava Kasíka začal s hokejem u Bilých Tygrů, za které také nastupoval takřka celou svou profesionální kariéru. Premiéru v „A“ týmu si odbyl v sezóně 2011/12 a v roce 2016 se výrazně podílel na zisku historicky prvního titulu.

Během ročníku 2018/19 přišla jeho první změna dresu, když přestoupil do ruského Magnitogorsku. Následně se ale vrátil do Liberce, s kterým získal druhou stříbrnou medaili. Před začátkem uplynulé sezóny poprvé změnil angažmá i v rámci extraligy, když se přesunul do Plzně. V té nakonec zažil svůj bodově nejlepší rok a stal se hlavním tahounem Západočechů, načež se rozhodl vrátit k Tygrům.


Michal Bulíř v libereckém dresu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit