Bílí Tygři Liberec

Hokejový trénink ve virtuální realitě z domova. Bílí Tygři rozjeli se Sense Arenou unikátní spolupráci

Date of publication Author Tisková zpráva

Liberec - Již od roku 2017 používají Bílí Tygři včetně mládežnických kategorií ve své přípravě hokejovou virtuální realitu - Sense Arenu. Díky prohloubení spolupráce s tímto unikátním projektem nově budou moci mladí Tygři absolvovat virtuální hokejový trénink přímo ze svého domova.

Když Bílí Tygři představili ve spolupráci s technologickým startupem Sense Arenou před pěti lety myšlenku tréninků ve virtuální realitě, šlo o naprostou novinku. A jak se ukázalo, šlo o krok správným směrem. Sense Arena prokazatelně pomáhá k vylepšování dovedností mladých hokejistů a do svého tréninkového procesu ji zapracovaly i organizace slavné NHL, jako například Vegas Golden Knights, Los Angeles Kings či Arizona Coyotes.

Vývoj této unikátní pomůcky ale nekončí. Zatímco v původní variantě probíhaly tréninky v Sense Areně pouze na konkrétním místě, nově se budou moci mladí hokejisté zlepšovat i z pohodlí svého domova. Stačí si zakoupit brýle pro virtuální realitu, speciální příslušenství přenášející pohyb hokejky do Sense Areny a nadějní Tygři se budou moci pustit do práce.


„Využívání Sense Areny se nám v mládežnických kategoriích velmi osvědčilo. Teď jsme ale pokročili. Pro všechny naše členy licenci pro domácí Sense Arenu, kterou mají k dispozici zcela zdarma. Každý hráč si zakoupí jen zbylý hardware a může začít trénovat ve svém pokojíčku," popisuje viceprezident Bílých Tygrů Liberec Lukáš Přinda.

Spolupráci s libereckou organizací si pochvaluje také zakladatel Sense Areny Bob Tetiva. „Bílí Tygři nám celý projekt významným způsobem pomohli nastartovat a zviditelnit v očích veřejnosti. Přestože se již náš produkt rozšířil až do zámoří, jsme rádi, že ve spolupráci s Tygry stále hledáme nové způsoby rozvoje Sense Areny a můžeme ji nadále vylepšovat a zpřístupňovat mladým hokejistům,“ vysvětluje.

Zakladatel Sense Areny Bob Tetiva

Právě virtuální hokejový trénink z domova je velkým krokem vpřed. Umožní hokejistům pracovat na svých dovednostech zábavnou a motivační formou. „K výsledkům hráčů mají přístup trenéři, kteří tak vědí, na kterých aspektech hry je potřeba nejvíce pracovat. Mohou jim tedy radit, aktualizovat cvičení a vytvářet individualizované tréninkové plány přímo v programu Sense Arena. S hráči tak budeme v kontaktu i online. Kluci se navíc mohou porovnávat mezi sebou, což je neustále posouvá vpřed. Domácí trénink hokejisty baví a dává jim rozhodně více, než kdyby stejný čas věnovali například hraní her na počítači či konzolích,“ říká Vojtěch Fiala, vedoucí tygřích sportovních tříd a zároveň hlavní trenér liberecké Sense Areny.

Virtuální trénink Sense Arena je dostupný ve variantě pro hráče i brankáře a pomáhá unikátním způsobem nacvičovat skutečné herní situace. Díky patentovanému příslušenství vytváří vibrace hokejky či brankářských rukavic, čímž simuluje skutečný kontakt s pukem. Hráči si díky virtuální realitě snadno mohou zlepšovat své reflexy, reakce, rychlost rozhodování v určitých situacích, čtení hry, či periferní vidění.

Sense Arena je dostupná i ve variantě pro brankáře

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit