Bílí Tygři Liberec

Hra (také) řečí čísel. Trenéři absolvovali přednášku na téma moderních prvků v hokeji

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - V minulém týdnu se za přítomnosti hlavního trenéra A-týmu Patrika Augusty a analytiků Jana Morkese a Davida Morkese uskutečnila přednáška pro mládežnické trenéry. Probíraly se zejména moderní trendy ve světovém hokeji a jejich implementace do organizace Bílých Tygrů.

Do hokeje stále více vstupuje analytika a pokročilé moderní statistiky. Bílí Tygři jsou v tomto ohledu velice progresivní. Už dlouhodobě spolupracují s bratry Janem a Davidem Morkesovými, kteří dodávají špičková data. Analytika se samozřejmě nejvíce týká A-týmu, avšak zasahuje i do mládeže, která může těžit ze zpracovaných dat.

Na přednášce se řešil pohled na různé herní situace pohledem analytiky a zároveň optikou skills koučů, z čehož vyplývá mnoho dat pro výchovu mladých hokejistů. Konkrétní herní situace se rozebíraly také v návaznosti na bronzové představení národního týmu na mistrovství světa, probíralo se nicméně také, jak čeští mládežničtí reprezentanti řeší určité situace v porovnání například se zámořskými hráči. Jan Morkes s Davidem Morkesem totiž dva roky pracují také už i pro reprezentační celky.

Přestože čísla o mnohem vypovídají a mohou být velice nápomocná, nesnižuje to důležitost lidského faktoru. "Práce bratrů Morkesových si moc vážíme, ale nakonec je to vždycky na trenérech," potvrzuje Patrik Augusta.

Ačkoliv měli účast na schůzce oficiálně povinnou jen trenéři nejstarších mládežnických kategorií, dobrovolně dorazili i kouči mladších hokejistů. Zástupci A-týmu zároveň předeslali, že jsou otevření dalším setkáním a diskuzím.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit