Bílí Tygři Liberec

Bývalý Tygr Michael Klinger se zařadil do All-Star týmu ULLH!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Obránce Michael Klinger prožil v Univerzitní lize výbornou sezónu. Odchovanec Bílých Tygrů dovedl z pozice kapitána UK Hockey Prague k titulu, na galavečeru ULLH byl ještě navíc zvolen do nejlepší sestavy celého ročníku.

Předchozí dva ročníky Univerzitní ligy kvůli covidu nenašly majitele Poháru Jana Palacha. Tím historicky prvním se až letos stali hokejisté UK Hockey Prague, kteří v rozhodujícím třetím finálovém utkání porazili plzeňské Akademiky 2:1 na zápasy. Rozhodující bitva navíc dospěla až do prodloužení!

Jednou z ústředních postav výběru Karlovy Univerzity byl kapitán Michael Klinger. Odchovanec Bílých Tygrů, který se po absolvování mládežnického cyklu rozhodl jít cestou studia, se z pozice obránce pohyboval okolo fantastického průměru bodu na zápas. Ten nejdůležitější zaznamenal bezpochyby v klíčovém duelu finálové série, když ve 45. minutě vyrovnal na 3:3. Klinger stále působí i na klubové úrovni, za Frýdlant hraje krajskou soutěž.

Hokejisté Karlovy Univerzity byli vůbec prvními, kteří mohli zvednout nad hlavu Pohár Jana Palacha. Přestože se o trofej hrálo už třetím rokem, přechozí dvě sezóny předčasně ukončila pandemie. Symbolickou tečku za ročníkem 2021/22 napsala Univerzitní liga na slavnostním galavečeru. V síni slávy českého hokeje se mimo jiné vyhlašovali také nejlepší hráči, funkcionáři a All-Star tým univerzitní sezóny. Michael Klinger byl vyhlášen nejlepším obráncem, a nebylo tedy překvapení, že se objevil i elitní sestavě soutěže!

All-Star tým ULLH:

Brankář: Jonáš Štekr (Akademici Plzeň).
Obránci: Hanuš Petržílka (HC North Wings Ústí nad Labem), Michael Klinger (UK Hockey Prague).
Útočníci: David Jindra (UK Hockey Prague), Marek Princl (Akademici Plzeň), Filip Palička (HC Univerzita Palackého v Olomouci).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit