Bílí Tygři Liberec

U Home Credit Areny vyrostla dvě nová hřiště pro spontánní pohyb

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Bílí Tygři ve spolupráci s provozovatelem Sport Parku Liberec vybudovali dvě nová hřiště pro mládež, sloužit budou především na street hokej a fotbal. Provozovatel areálu s klubem tak dělají další krok v podpoře spontánního pohybu mladých sportovců.

Bílí Tygři dlouhodobě hlásí, že spontánní pohyb je nezbytnou složkou výchovy úspěšného mladého sportovce. Nová hřiště jsou místem, kde mohou děti bezplatně trávit čas před nebo mezi tréninky, či o víkendech.

"Vzhledem k vysoké koncentraci sportů v areálu Sport Parku Liberec se jedná o skvělou možnost jak si zcela spontánně zasportovat v malém počtu. Hřiště jsou otevřena každý den všem, kdo budou dodržovat provozní řád. Je to krok, který, doufejme, nezůstane jedním z mála. V tomto trendu chceme pokračovat,“ řekl za provozovatele areálu a klub viceprezident Bílých Tygrů Lukáš Přinda.

Celá investice stála jen 150 tisíc Kč, a to zejména díky šikovnosti pracovníků areálu, kteří vlastnoručně realizovali konstrukce hřišť a mantinelů. Velká výhoda je, že hřiště jsou kompletně zastřešená, hráči si je tedy mohou užít v jakémkoliv počasí. Partnerem projektu jsou Bílí Tygři, kteří outdoorová hřiště budou kromě běžného provozu využívat také na speciálních akcích, jako jsou například oblíbené letní hokejové kempy.

"Hřiště jsou další ukázkou naší inovace tréninku. Chceme hokejovou obec přesvědčit, že pohybová spontánnost je extrémně důležitá a my se na ni zejména v mladších kategoriích soustředíme. Věříme, že naši svěřenci budou hřiště hojně využívat, a to přirozenou cestou – ne, že hráče někdo do něčeho nutí. I s pomocí nových hřišť se chceme přiblížit metě 21 hodin aktivního pohybu týdně, což je považováno za optimální," osvětlil motivaci Petr Silovský – rozvojový manažer Akademie Bílých Tygrů.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit