Bílí Tygři Liberec

Trojice Tygrů v nominaci na kemp před mistrovstvím světa juniorů!

Date of publication Author Jan Kordík, Martin Voltr

Liberec - Trenér juniorské reprezentace Radim Rulík oznámil nominaci na úvodní kemp přípravy na světový šampionát. Ta se odehraje v termínu mezi 11. až 15. červencem v brněnských Lužánkách, samotný turnaj v Edmontonu se poté koná od 9. do 20. srpna. Na koučově seznamu pro první setkání figurují hned tři Tygři!

Co se Bílých Tygrů týče, tak v širší nominaci nechybí obránce Jakub Šedivý. Čerstvě stříbrný medailista z juniorské extraligy sbíral v uplynulé sezóně první starty mezi dospělými a zúčastnil se i turnaje v původním termínu. Dalším libereckým hokejistou, který zažil předčasně ukončené loňské mistrovství dvacítek, je brankář Daniel Král. Ten své starty během ročníku rozdělil mezi Benátky nad Jizerou a tygří juniorku, které svými výkony výrazně pomohl ke druhému místu.

Novinkou v nominaci je poté nepřehlédnutelný forvard Adam Měchura, jenž taktéž disponuje stříbrnou medailí z uplynulé sezony v extralize dvacítek. Střelec celkem 65 branek za 58 utkání v součtu základní části, nadstavby a play-off se navíc stal rekordmanem v počtu vsítěných gólů v juniorské soutěži. Na dvě klání poté nakoukl i do hlavního týmu Severočechů.

Výčet libereckých nadějí však nekončí, jelikož další dvě jména figurují i na pozicích náhradníků! Na příležitost v obraně bude čekat Jakub Dvořák, který podepsal svou první profesionální smlouvu s Tygry, na šanci v útočných řadách poté bude připraven Lukáš Plos. Oba tygří junioři byli navíc výrazně vidět na uplynulém mistrovství světa do osmnácti let, kde skončil český výběr na čtvrté příčce. Držíme všem Tygrům palce, aby se probojovali až do finální nominace!


Obránce Jakub Šedivý

Nominace dvacítky na první kemp v Brně

Brankáři (4):
Daniel Král (Liberec), Jan Bednář (Acadie-Bathurst, QMJHL), Patrik Hamrla (Rimouski, QMJHL), Tomáš Suchánek (Tri-City, WHL).

Obránci (12):
Matěj Pinkas (Hradec Králové), David Jiříček (Plzeň), Jakub Šedivý (Liberec), Sebastian Jasečko, David Moravec (oba Mladá Boleslav), Michal Hrádek (Pardubice), Jiří Ticháček (Kladno), Stanislav Svozil (Regina, WHL), David Špaček (Sherbrooke, QMJHL), Tomáš Hamara (Tappara Tampere, Finsko), Tomáš Machů (Youngstown, USHL), Aleš Čech (Kärpät Oulu, Finsko).

Útočníci (18):
Lukáš Pajer (Hradec Králové), Petr Hauser (Sparta Praha), Sebastián Malát, Marcel Marcel (oba Plzeň), Adam Měchura (Liberec), Tomáš Urban (Pardubice), Jiří Kulich (Karlovy Vary), Matouš Menšík (Jihlava), Jaroslav Chmelař (Providence College, NCAA), Michal Gut (Everett, WHL), Martin Ryšavý (Moose Jaw, WHL), Jan Myšák (Hamilton, OHL), Pavel Novák, Gabriel Szturc (oba Kelowna, WHL), Ivan Ivan (Cape Breton, QMJHL), Jakub Brabenec (Charlottetown, QMJHL), Matyáš Šapovaliv (Saginaw, OHL), Petr Moravec (Tri-City, WHL).

Náhradníci:
Brankáři:
Oliver Šatný (Charlottetown, QMJHL), Jakub Tichý (Waterloo, USHL), Pavel Čajan (Kitchener, OHL), Michael Schnattinger (Kometa Brno), Jan Špunar (Olomouc).
Obránci: Jakub Dvořák (Liberec), Matěj Prčík (Vítkovice), Karel Křepelka (Mladá Boleslav).
Útočníci: Ivo Sedláček, Eduard Šalé (oba Kometa Brno), Lukáš Plos (Liberec), Dominik Rymon (Karlovy Vary), Daniel Herčík (Pardubice), Michal Ramik (Litoměřice), Jakub Konečný (Sparta Praha), Tomáš Chlubna (České Budějovice).

Zdroj: hokej.cz

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit