Bílí Tygři Liberec

Liberec se představí v Třinci. Ukončí sérii tří porážek?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Bílí Tygři měli díky čtvrteční předehrávce s Plzní hned dvoudenní přestávku, po které je čeká bitva v Třinci. Duel sedmého extraligového kola začne na území Ocelářů v 17:00.

Rozjezd

Liberečtí mají po šesti zápasech celkem unikátní bilanci. Zatím všechna jejich utkání této sezóny totiž došla do prodloužení, potažmo samostatných nájezdů. V prvních třech případech Tygři slavili i bonusový bod za výhru, poté ovšem přišly tři nezdary. Svěřenci Patrika Augusty tak mají na svém kontě devět bodů a v tabulce jsou na osmém místě.

Vstup do nového ročníku nebyl ze strany úřadujícího mistra vůbec ideální. Oceláři totiž prohráli čtyřikrát za sebou a první výhru si připsali až v pátém kole. Na ni ale navázali na Kladně, kde vyhráli těsně 2:1 a po nepovedeném startu poskočili v žebříčku mužstev výš.

Martin Faško-Rudáš před utkáním s Třincem
Musíme už najít nějaký způsob, jak dát víc gólů. Myslím si, že ve většině zápasů nehrajeme špatně, bohužel však nestřílíme branky. Vždy to pak vyústí v prodloužení nebo nájezdy.

Koho sledovat

Kapitán Severočechů Michal Bulíř vyrovnal v posledním duelu klubový rekord Petra Nedvěda v počtu gólů v tygřím dresu a pouhá jedna branka mu tak chybí k tomu, aby se osamostatnil na prvním místě historické tabulky. Povede se mu to už v Třinci?

V roli soupeře proti Tygrům poprvé nastoupí Libor Hudáček, jenž do Třince v létě přestoupil z KHL. Slovenský forvard působil pod Ještědem v letech 2018-2020 a překonal extraligový rekord v počtu branek nastřílených cizincem v jedné sezóně (o rok později ho pokořil Peter Mueller).

Trápení v koncovce

Utkání Liberce s Třincem bude souboj dvou týmů, které patří mezi nejčastěji zakončující mužstva. Tygři na bránu soupeře vyslali již 222 střel a jsou v této statistice na prvním místě. Třinečtí ohrozili brankáře už 188 pokusy a jsou třetí (na druhé příčce je Hradec Králové, pozn. red.). Oba celky se ale zatím trápí s produktivitou, hodnota úspěšnosti střelby u Slezanů činí totiž 6,9 % a u Liberce 6,3 %.

Jak pro Severočechy, tak pro Třinec se z hlediska postavení v tabulce jedná o důležitý zápas. Kdo bude úspěšnější? Úvodní buly padne v neděli na ledě Werk Areny v 17:00!


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit