Bílí Tygři Liberec

Oblíbená náborová akce znovu slavila úspěch. Jak probíhal Týden hokeje?

Date of publication Author Klub

Liberec - V pondělí 21. listopadu se v Liberci uskutečnila celorepubliková akce Týden hokeje. Vyzkoušet si, jaké to je být hokejistou, přišlo 27 snaživých dětí. Pro řadu z nich se jednalo vůbec o první krůčky na ledě!

Celá akce započala v Home Credit Areně po půl páté odpoledne. Příchozí děti musely nejprve být registrovány. Na místo jich dorazilo 27, ledová plocha tak díky nim doslova ožila. Řada dítek pochopitelně v raném věku stála na bruslích vůbec poprvé, což ale nebyl vůbec žádný problém, stejně jako případná absence vybavení! Vedoucí trenér základny Petr Šafařovský totiž ochotně zařídil jak vypůjčení samotných bruslí, tak i helmy.

Trenéři si pro děti připravili rozmanitá stanoviště, aby si každý přišel na své. Bílí Tygři samozřejmě mysleli i na mladé sportovce, kteří na bruslích stáli vůbec poprvé. Těchto dítek se s chutí chopily instruktorky a seznamovaly je se základními prvky pohybu po ledě. Děti pak měly možnost například zkusit vstřelit gól brankáři liberecké juniorky. Právě hráči libereckého týmu U20 byli dětem po celé ledové ploše nápomocní.

V jedné z třetin probíhalo přátelské utkání nejmladších kategorií Bílých Tygrů a pražské Sparty. Hráči předváděli parádní výkony a potvrzovali, že hokej je krásný sport, který jednoznačně stojí za to si vybrat.

Nejen u sportovních začátků je nesmírně důležitá pozitivní atmosféra, o kterou bylo v Home Credit Areně postaráno. Průběh akce si kromě dítek, která si vše užívala, pochvalovali i rodiče. "Jsme rádi, že jsme mohli přijít. Syn je dnes poprvé na ledě, jednou by chtěl být hokejistou. Pořád nám o tom doma vypráví, tak snad ho hokej bude i nadále bavit," přála si jedna z maminek.

Poté, co skončil program na ledě, byli ještě děti i s rodiči pozváni na prohlídku zázemí libereckého A-týmu včetně kabiny. Na akci navíc plynule navazoval zápas juniorské extraligy mezi Tygry a Spartou, na kteří byli všichni účastníci Týdne hokeje také srdečně zváni.

Ratolesti si také domů odnesly příjemný dárek. Každé dítko totiž od klubu obdrželo dres české Bílých Tygrů, ve kterém rovněž absolvovala už samotnou akci. Kromě toho také každý účastník, jenž byl zaregistrován na Český svaz ledního hokeje, inkasoval poukaz na nákup značkového hokejového vybavení od CCM! Na závěr povedeného dopoledne ještě přišlo na řadu tradiční focení, které za libereckým Týdnem hokeje učinilo symbolickou tečku.

Petr Šafařovský se ohlíží za akcí
Akce Pojď hrát hokej proběhla v dobré náladě a s úsměvem na rtech dětí i rodičů. Radost a dobrá nálada panovala už od samého začátku, což byla registrace. Poté následoval ukázkový trénink na ledě, kde si děti mohly okusit, jak probíhá trénink těch nejmenších tygříků a jak pracuje tým koučů základny akademie Bílých Tygrů Liberec. Na závěr děti i s rodiči nahlédly do zázemí A-týmu, kam se veřejnost běžně nedostane. Všichni se navíc dozvěděli spoustu zajímavých informací. Velký dík patří všem, kteří se do akce zapojili.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit