Bílí Tygři Liberec

Champions Hockey League zná čtvrtfinalisty. Včetně Hradce

Date of publication Author Klub

Liberec - Hokejová Liga mistrů, jejímž akcionářem Bílí Tygři jsou, má za sebou osmifinálovou fázi. V osmičce, kterou čeká čtvrtfinále, bude mít extraliga také svého zástupce - Mountfield HK.

Poslední český tým v prestižní evropské hokejové soutěži měl přitom před sebou pořádně náročnou zkoušku. V osmifinále se utkal se švédským Färjestädem, který mohli mnozí fanoušci vnímat jako papírové favority. Ze Skandinávie si po prvním souboji královéhradečtí hokejisté vezli těsnou ztrátu, když prohráli 3:4. V úterý však zvládli domácí odvetu, když nejprve v základní hrací době vyhráli 3:2 a v prodloužení rozhodli o postupu do čtvrtfinále.

V něm narazí na švýcarský Zug, který splnil roli favorita a podařilo se mu vyřadit německý Red Bull Mnichov po výhrách dvakrát 5:1. Už podle těchto výsledků je jasné, že půjde o další velmi náročnou zkoušku.

Zajímavé souboje přinesly také další osmifinálové dvojice. Ve švýcarsko-finských soubojích se vedlo severské zemi, kdy Tappara Tampere vyřadila HC Davos a Jukurit Mikkeli si poradil s Fribourgem. Švýcarský nezdar dokonal Curych, který vypadl se Skellefteou, a tak bude Zug posledním švýcarským zástupcem v soutěži.

Nezklamala švédská Frölunda, která vyřadila Straubing, a stejně tak postoupily také Lulea a Rögle. Do čtvrtfinále se tak půjde celkem se čtyřmi švédskými výběry, dvěma finskými, jedním švýcarským a jedním českým. Jak si v této konkurenci Mountfield HK jako poslední český zástupce povede?


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit