Bílí Tygři Liberec

Pro Vítkovice jsou tři body povinnost, Bílí Tygři ale nedají nic zadarmo

Date of publication Author Radek Vokál, Lukáš Bláha

6. kolo extraligy zavede Bílé Tygry až do Vítkovic. Liberecké hokejisty by měl čekat zatím papírově nejsilnější soupeř - vždyť Vítkovice obsadily loni třetí příčku a letos se dostali dokonce až do finále extraligy. Ostravský klub se ale zatím překvapivě drží u dna extraligové tabulky a stále čeká na svůj první tříbodový zisk. V posledních třech kolech dokonce nedokázal získat ani bod, a tak mají domácí pro páteční domácí zápas obrovskou motivaci.

Že se Bílí Tygři favoritů celé extraligy nebojí, dokázali již svým vítězstvím ve druhém kole v Edenu. Dosavadní průběh sezóny ale pro páteční zápas neznamená vůbec nic. Vítkovičtí mají velmi kvalitní kádr a mnoho odborníků řadilo a stále řadí klub ze severní Moravy mezi kandidáty na nejvyšší příčky. Před sezónou sice z týmu odešli například obránci Lukáš Galvas do Zlína a Vítězslav Škuta do Zvolenu nebo útočníci Roman Stantien do Vsetína či Zdeněk Pavelek na hostování do Třince, přesto ale stále ve vítkovickém dresu zůstali bývalí či současní reprezentanti jako Radim Tesařík, Radek Phillip, David Moravec, Jiří Burger nebo Roman Kaděra. Dravé mládí zastupuje juniorský mistr světa Zbyněk Irgl, juniorský titul má i obránce Jan Výtisk. Branku hájí další reprezentant Jiří Trvaj, který v osmadvaceti letech vyzrál ve velmi kvalitního a spolehlivého gólmana. Na lavičce vystřídala charismatického Aloise Hadamczika dvojice Ladislav Svozil - Aleš Tomášek, a pokud by Vítkovičtí v pátek proti Liberci neuspěli, jejich pozice u týmu by byla velmi nejistá.

Vítkovice doma zatím utrpěly dvě porážky (2:5 od Slavie a 1:4 od Vsetína), venku hrály paradoxně lépe (3:2 v prodloužení v Karlových Varech a těsné porážky v Litvínově a ve Znojmě). Bílí Tygři naopak v posledních čtyřech utkáních třikrát zvítězili. V pěti utkáních navíc Vítkovice vstřelily jen 9 branek a 16 jich inkasovaly. Podle dosavadních výsledků by tedy byl favoritem Liberec, který je v tabulce o čtyři místa výš se sedmibodovým náskokem. Podle expertů sázkových kanceláří je ale jasným favoritem domácí mužstvo, Bílí Tygři mají dokonce ze všech čtrnácti klubů v šestém kole vůbec nejvyšší kurz na vítězství (3.70 proti 1.70 na výhru Vítkovic). Liberec je ale rozjetý a může ve vítkovickém Paláci kultury a sportu překvapit. V dresu Bílých Tygrů již nastoupí uzdravený Vojtěch Kubinčák, v obraně se po zranění objeví i Jan Holub a do branky se postaví jednička Pavel Falta.

Utkání můžete od 17 hodin sledovat v přímém přenosu na www.hc-vitkovice.cz

Pravděpodobná sestava domácích: Trvaj - Tesařík, Černošek, Jurečka, Zápotočný, Výtisk, Philipp - Melenovský, Burger, D.Moravec - Kaděra, Gron, Laskiewicz - I.Padělek, A.Padělek, Krayzel - Irgl, Olesz, Selingr

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit