Bílí Tygři Liberec

Tisková konference s prezidentem klubu

Date of publication Author Jan Mráček

L i b e r e c - V pátečním dopoledni se ve VIP prostorách Svijanské arény, kde se již naplno rozeběhly rekonstrukční práce a divák, který byl zvyklý na tento stařičký hokejový stánek, by se jen divil a mnohé by dozajista nepoznal, uspořádala tisková konference u příležitosti zhodnocení právě skončené sezóny, která byla pro liberecké Bílé Tygry velmi úspěšná. Hodnotiteli byli prezident klubu Petr Syrovátko, generální manažer Ctibor Jech, a také předseda fanklubu Tomáš Krupka.

L i b e r e c - V pátečním dopoledni se ve VIP prostorách Svijanské arény, kde se již naplno rozeběhly rekonstrukční práce a divák, který byl zvyklý na tento stařičký hokejový stánek, by se jen divil a mnohé by dozajista nepoznal, uspořádala tisková konference u příležitosti zhodnocení právě skončené sezóny, která byla pro liberecké Bílé Tygry velmi úspěšná. Hodnotiteli byli prezident klubu Petr Syrovátko, generální manažer Ctibor Jech, a také předseda fanklubu Tomáš Krupka. Jako první se slova ujal Petr Syrovátko, který připomněl nejdůležitější faktory historického úspěchu. “Důležité bylo, jak se nám ve spolupráci s generálním manažerem a trenérem podařilo poskládat tým před sezónou. Nevsadili jsme, krom Milana Hniličky, na hvězdná jména, ale spíše jsme se soustředili na dravé mládí. Velmi brzo jsme se dohodli s Jiřím Fischerem na tom, že pokud se nebude hrát NHL, bude hrát tady v Liberci. Poté následovali Radim Vrbata a Václav Nedodorost, se kterými jednání byla také velmi rychlá. Poslední předsezónní posilou se stal Aleš Kotalík, kterého lákala možnost hrát s Radimem a Vaškem v jednom útoku. V průběhu sezóny se nám pak podařilo získat Jaroslava Modrého, o jehož kvalitách není třeba více mluvit,“ shrnul prezident klubu základní předsezónní kroky, tedy posílení kádru.

Petr Syrovátko spokojeně konstatoval, že cíle, které jsme si klub dal před začátkem sezóny, se podařilo bezezbytku splnit. Odmítl ale, že když někdo říká, že Liberec letos překvapil podobně jako Plzeň minulou sezónu. „To srovnání se mi moc nelíbí, protože Plzni se vloni podařilo dostat do play-off až na poslední chvilku. My jsme byli v jiné situaci, krom jednoho zápasu, kdy jsme byli těsně na šestém místě, jsme se drželi v horní polovině postupové osmičky a je jen škoda, že se nám nepodařilo v závěru základní části vybojovat umístění v první čtveřici. Nakonec se ale ukázalo, že to nebyl handicap, všichni máme ještě v živé paměti čtvrtfinálovou sérii se Slavií, která byla zakončena fantastickým sedmým zápasem v Sazka Areně." Prezident klubu byl též velmi spokojen s diváckým zájmem o hokej v Liberci. "V základní části se nám podařilo čtyřikrát vyprodat arénu, trvale se návštěvnost pohybovala okolo 4000 lidí, v play-off bylo vyprodáno na všechna utkání.“ Petr Syrovátko připomněl ve svém shrnutí také úspěch libereckých juniorů, kteří v letošním ročníku skončili stejně jako „A“ tým na třetím místě, což je dalším důkazem dobré práce celého managementu Bílých Tygrů. Závěrem zdůraznil, že je důležité, aby tento úspěch nebyl ojedinělý a aby se podařilo ho zopakovat a co nejdříve získat pro Liberec extraligový titul.

Generálního manažer klubu Ctibor Jech prohlásil, že to pro něj byla čest spolupracovat právě s takovým hráčem, jakým byl Jaroslav Modrý. “Kdyby to byl kdokoliv jiný a ne Jarda, tak by se dnes doléčoval ze zranění, Jarda se ale rozhodl nastoupit v play-off i přesto, že jeho zranění mu nedovolalo podávat takový výkon, jaký by si on sám přál. Přesto byla jeho přítomnost na ledě hodně důležitá. Pro mužstvo to byl symbol srdcařství. Velmi mě těší, že jsem mohl s Jardou Modrým spolupracovat.“ Letošní ročník byl opravdu výjimečný, na extraligových ledech se to českými hvězdami jen hemžilo a pro oko diváka to byl lahodný pohled. Ani dnes po vleklých jednáních za oceánem není jasné, jaký bude další osud NHL, i proto bude velmi těžké poskládat tým na novou sezónu. Ctibor Jech má ale pro fandy libereckého hokeje dobrou zprávu. “Když kluci z NHL z Liberce odjížděli, tak za mnou přišli a poděkovali mi za to, že tu mohli hrát. Zároveň dodali, že by tu hráli dál, pokud NHL nezačne. Samozřejmě teď je situace trochu jiná, protože Modrý, Kotalík a Nedorost jsou hráči Českých Budějovic, které se vrátily do extraligy. Bude tedy záležet na jednáních s Jihočechy.“ Pokud to tedy situace dovolí, je šance, že fandové budou moci sledovat v nové aréně výkony hráčů NHL, kteří zde hráli letos.

“Ten letošní bronz pro mě má cenu zlata a je pro mě odměnou. Je třeba ale tento výsledek zopakovat a nenechat se ukolébat tím, že jsme to už jednou dokázali. My jsme si ten letošní úspěch užili, ale teď nás čeká práce na tom, abychom dokázali to samé příští rok, chceme být trvalým účastníkem vyřazovacích bojů. Stali jsme se respektovaným týmem a ví se o nás, že podmínky pro hokej jsou tu na vysoké úrovni,“ dodal závěrem druhý muž libereckého hokeje.

Krátký rozhovor s předsedou fanklubu Tomášem Krupkou si můžete přečíst zde.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit