Bílí Tygři Liberec

Tygři vyzvou dalšího loňského finalistu! O titul se utkají s třineckými Oceláři!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - I na svého finálového soupeře si museli Tygři počkat. Boj mezi Třincem a Plzní totiž dospěl až do rozhodující bitvy, kterou nakonec ovládli Oceláři. Už předtím však bylo jasné, že Severočeši začnou sérii na domácím ledě. První utkání o titul přijde na řadu již ve čtvrtek, buďte u toho!

V sobotu Tygři úspěšně završili odvetu za finále z roku 2017. Série s Kometou byla doslova reklamou na hokej, na čemž se po jejím skončení shodly obě strany. Liberečtí se dvakrát dostali do vedení, jenže Brno dokázalo stav pokaždé srovnat. Ve velmi důležitém pátém duelu ale šelmy zvítězily a následně na jihu Moravy získaly čtvrtou rozhodující výhru. Tým z města pod Ještědem se tak potřetí za poslední čtyři roky probojoval do finále!

Semifinále mezi Třincem a Plzní nabídlo ještě větší drama. Indiáni vyhráli dvě první utkání na ledě soupeře a Oceláři se tak ocitli ve velmi nepříjemné situaci. I oni však získali dvě venkovní vítězství a následně před svými fanoušky otočili stav série na 3:2. Západočeši si však následně vynutili sedmý zápas!

V rozhodující bitvě se Škodovce vůbec nepovedl vstup do utkání a po první třetině prohrávala o tři branky. Ve zbývajících dvou periodách se Západočeši snažili o vyrovnání, jenže Třinečtí už si vítězství pohlídali.

Tygři tak v boji o zlato vyzvou tým HC Oceláři Třinec, se kterým se v historii play-off utkali pouze jednou. Stalo se tak ve čtvrtfinále v roce 2007. Vyhrocená série nakonec dospěla až do sedmého zápasu, které naše mužstvo ovládlo poměrem 4:2 a postoupilo do semifinále.

Tentokrát se týmy utkají přímo v boji o titul. Nám nezbývá než doufat, že budou Liberečtí i tentokrát proti Ocelářům úspěšní!

Výsledky Bílých Tygrů proti Třinci v této sezoně:

4. kolo: Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec 4:1
17. kolo: HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec 5:3
30. kolo: Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec 4:3
50. kolo: HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec 2:5

Sestřihy z obou domácích zápasů:


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit