Bílí Tygři Liberec

Valdemar Jiruš novým trenérem Benátek nad Jizerou

Date of publication Author Klub

Liberec - Po přesunu Jiřího Kudrny z postu hlavního kouče Benátek nad Jizerou na lavičku A-týmu do role asistenta hledala tygří farma nového lodivoda. Tím se stal bývalý bek Bílých Tygrů Valdemar Jiruš.

Valdemar Jiruš začínal s dospělým hokejem v druholigovém Kolíně, jehož je odchovancem. Poté pět sezón působil v téže soutěži v Děčíně, kde se ve svých pětadvaceti letech stal kapitánem týmu. Jeho dobré výkony mu vynesly angažmá v prvoligové Kadani. Následoval přestup do tehdy prvoligového Liberce. V jedenapadesáti zápasech zaznamenal na obránce vynikajících 41 kanadských bodů. V play-off už poté bojoval v barvách extraligové pražské Sparty.

V Holešovicích strávil dvě sezóny a hned ve svém prvním kompletním extraligovém ročníku oslavil mistrovský titul. V následujících šesti sezónách poté hrál za liberecké Bílé Tygry, v té době už s přívlastkem extraligoví. Závěr kariéry prožil v téže soutěži v Mladé Boleslavi. Celkem v české nejvyšší hokejové soutěži odehrál 492 zápasů, ve kterých si připsal 196 kanadských bodů (56+140). Kromě mistrovského titulu s pražskou Spartou se může pyšnit také třemi extraligovými bronzy (dvakrát s Libercem, jednou se Spartou). Dvakrát se také zúčastnil československého Utkání hvězd.

Coby trenér prošel libereckými mládežnickými týmy – mladším dorostem, starším dorostem i juniorkou. Právě s juniorským týmem oslavil v sezóně 2017/2018 stříbrnou příčku. V uplynulé sezóně už stál po boku Jiřího Kudrny a Antonína Nečase na benátecké prvoligové střídačce.

Nyní se přesouvá do nové role, v níž bude v úzkém spojení s realizačním týmem A-týmu.

Trenér Jiruš ukazuje nákres situace

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit