Bílí Tygři Liberec

Konec čekání! Tygři v Hradci Králové zahájí nový extraligový ročník!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Je to tu! Po letní pauze se opět rozběhne extraligový kolotoč, do něhož Tygři vstoupí v roli obhájce Prezidentské trofeje a celkového druhého místa. První utkání základní části sehrají svěřenci trenéra Patrika Augusty na ledě svého rivala z Hradce Králové.

Návrat do CHL

Souboj s Mountfieldem bude letos vůbec první utkání, v němž se Liberečtí střetnou s českým týmem. V přípravě se totiž utkali pouze s mužstvy ze zahraničí, přičemž si po úvodních porážkách se Soligorskem a Novokuzněckem poradili s finským KooKoo a Chabarovskem z KHL.

Pouhá čtyři přípravná střetnutí měla pádný důvod – šelmy se po roční pauze kvalifikovaly do CHL. Vstup do evropské soutěže se Severočechům příliš nevydařil, když padli v Belfastu i v Lulee. O týden později ale na své půdě proti stejným soupeřům vybojovali v součtu čtyři body a udrželi se ve hře o postup do vyřazovací fáze.

O tu však budou svěřenci trenéra Patrika Augusty bojovat až v říjnu. Nyní už se soustředí na start nového ročníku extraligy, který pro ně začne pěkně zostra.


Drobné úpravy

Největší průvan proběhl u Hradeckého celku během letní pauzy v brankovišti, neboť kádr opustil Brandon Maxwell i Jaroslav Pavelka. Východočeši ovšem sehnali velmi adekvátní náhradu. Ulovili totiž Marka Mazance, jenž se po neúspěšné misi v zámoří rozhodl vrátit zpět do Čech. Záda mu navíc bude krýt talentovaný Štěpán Lukeš.

Jinak se ale soupiska Mountfieldu obešla bez výraznějších změn. Oproti minulému roku, kdy Východočeši vyměnili polovinu mužstva, se tým tentokrát pouze vhodně doplnil.

I přes účast v CHL sehrál Hradec Králové nemalý počet přípravných utkání, z nichž většinu vyhrál. V Champions Hockey League získal poté ve čtyřech zápasech šest bodů a o postup do play-off bude muset stejně jako Tygři ještě bojovat. I zraky hráčů z města pod Bílou věží se však nyní upírají k extralize, v níž se s naším mužstvem utkají o první body!


Proti statistice

Pokud se podíváme do historie duelů Liberce s Mountfieldem, téměř vždy vyhrál utkání domácí celek. Svěřenci trenéra Patrika Augusty tak budou chtít bilanci hostů vylepšit. Budou v třaskavém souboji úspěšní?

Mimochodem, v prvním kole narazili Tygři na Východočechy před dvěma lety, kdy před svými fanoušky zvítězili 3:0. Nám nezbývá než doufat, že nový ročník zahájí proti jednomu ze svých rivalů i letos.

K úvodní buly se zahajovací formace obou celků postaví v sobotních 15:00 a to před kamerami 02 TV Sport! Čekání je u konce, nová sezóna extraligy začíná!

Bílí Tygři Liberec vs. Mountfield HK

Počet zápasů: 24
Bilance: 9 – 4 – 0 – 3 – 8
Skóre: 67:68

Poslední vzájemné střetnutí nabídlo neskutečnou podívanou, kterou v závěru dirigoval obránce Lukáš Derner. Zápas si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit