Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři angažují obránce Oldricha Kotvana!

Date of publication Author Klub

Liberec - Devětadvacetiletý slovenský reprezentační obránce Oldrich Kotvan bude minimálně v úvodu aktuálního extraligového ročníku oblékat dres Bílých Tygrů Liberec. Zkušený bek se s vedením libereckého klubu domluvil na zkušebním kontraktu v trvání dvou měsíců. Vyloučeno ale není ani jeho setrvání v klubu až do konce sezóny 2019/2020.

Rodák z Trnavy působí v české extralize nepřetržitě od roku 2012. Doposud v ní hájil barvy Zlína a Mladé Boleslavi. V nejvyšší české soutěži má aktuálně na kontě 306 zápasů, ve kterých si připsal velice slušných 119 bodů. V dresu seniorské reprezentace Slovenska doposud odehrál 18 střetnutí.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

„Rozhodli jsme se angažovat Oldricha Kotvana do naší organizace na dvouměsíční zkušební dobu s následnou opcí do konce této sezóny. Reagujeme tím na zranění Daniela Bukače. Oldrich v posledních sezónách patří mezi stabilní, vynikající extraligové beky. Očekávám od něj zvýšení stability našich obranných řad a podporu útočné aktivity z pozice obránce.“


Profil Oldricha Kotvana

Slovenský obránce Oldrich Kotvan, jenž měří přes sto devadesát centimetrů, začínal s hokejem ve slovenské Trnavě, kde prošel celou tamní mládeží. První přestup přišel až v juniorském věku, kdy se rozhodl zkusit štěstí v zámoří. V ročníku 2010/11 však nastoupil pouze v devatenácti zápasech v americké USHL a NAHL, a tak přišel návrat do Evropy.

Šanci dostal v tehdy prvoligové Olomouci, načež se přesunul do Zlína. V něm působil nepřetržitě pět sezón, během nichž se dočkal i několika pozvánek do slovenské reprezentace. Mimo to také s Berany vybojoval titul mistra extraligy. V roce 2017 přišla další změna působiště, když se upsal Mladé Boleslavi. V jejím dresu zaznamenal své bodové maximum, připsal si na obránce velmi dobrých čtyřiadvacet bodů.

Velmi dobré výkony podával i v minulém ročníku, v němž s Bruslaři padl ve čtvrtfinále právě s Bílými Tygry, které posílí těsně před začátkem této sezóny.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit