Bílí Tygři Liberec

Milan Plodek po těsné prohře s Rusy: Klukům není co vytknout!

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Příbram - Česká hokejová reprezentace do 18 let rozehrála trojzápas s tradičně silným Ruskem. V prvním utkání byla k vidění jediná branka, která bohužel rozhodla ve prospěch sborné. Na ledě nicméně nechyběli hned tři Tygři! Nastoupili obránci Jan Hampl s Filipem Kovářem i útočník Vojtěch Jiruš. Lodivod liberecké juniorky a asistent reprezentačního trenéra v jedné osobě, Milan Plodek, litoval zejména nevydařených přesilovek: "Myslím, že jsme si měli rychleji přehrávat puky do slabé strany. Ale ukážeme si to. Kluci o tom vědí, spíš to je o nějaké důvěře."

Úvodní třetina byla na gólové příležitosti poměrně skoupá a skóre se v ní neměnilo. Příchozí diváci se však rozhodně nenudili, hra se totiž přelévala ze strany na stranu a oba celky se snažily. "Zápas byl velmi slušný, byl hodně o pohybu. Vzhledem k tomu, že šlo o první utkání, byly ještě oba týmy plné sil," potvrzuje Plodek

Další perioda už byla na šance o poznání bohatší. Nick Malík i Maksim Motorygin ale chytali znamenitě a nepovolili změny ve skóre. Velká škoda byla, že český celek nedokázal kloudně naložit s velkým počtem přesilovek. V početních výhodách strávil celkem patnáct minut! "Rusové hráli hodně aktivně a my jsme se s tím nedokázali poprat, jejich přístup nám dělal problém. Myslím, že jsme si měli rychleji přehrávat puky do slabé strany. Kluci o tom vědí, spíš to je o nějaké důvěře, aby tomu věřili. Aby si ty kotouče rychle dali a měli větší tlak do brány," analyzuje se Jan Plodek

Že by ale bylo potřeba do přesilovek nějak podstatně zasahovat, si nemyslí. "Nemá tam cenu něco měnit, kluci mají svoje pozice dané, mají nacvičené založení a tak dále. Bylo to jenom o tom, jestli se nám povede dát si puky rychle od hokejky. A to se nám moc nedařilo."

Jediný gól přinesla až 47. minuta, v níž se Rusové ujali vedení. To jim nemuselo vydržet vůbec dlouho, branka libereckého Vojtěcha Jiruše, jež přišla hned vzápětí, ovšem pro kopnutí bruslí neplatila. Hráči se lvem na prsou v prvním ze tří střetnutí těsně padli, Milan Plodek ale musel bojující Čechy pochválit. "Kluci chtěli, bylo tam nasazení, v tom nebyl vidět žádný rozdíl. Ale větší ruské zkušenosti určitě hrají nějakou roli. Kluci se s prvním zápasem porvali dobře," uzavírá.

Česko - Rusko 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 48. Muryljov (Ťutněv, Šujdin).

Sestava Česka: Malík (Cichoň) – Bláha (A), Kremláček, Kovář, Hampl, Krutil, Talafa, Hrádek, Naar – Chlubna (C), Vrhel, Malát (A) – Rouha, Mácha, Jiruš – Stehlík, Luža, Slavíček – Slanina, Koláček, Ministr.

Sestava Ruska: Motorygin (Menšatov) – Kostěnko, Muchamadullin, Muryljov, Kirsanov, Romko, Vaščilin, Jegorov, Muryljov – Pašin, Zlodějev (A), I. Didkovskij (A) – Trinějev, Chusnutdinov (C), Kochanin – Šujdin, Ťutněv, Burujanov – Ryčkov, Zugan, Averšin.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit