Bílí Tygři Liberec

Tomáš Filippi a Michal Birner byli nominováni na reprezentační Channel One Cup!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Extraliga si v polovině prosince dá pauzu, na programu je totiž další podnik Euro Hockey Tour! Bílí Tygři budou mít na prestižním Channel One Cupu hned dvojnásobné zastoupení. Po boku Tomáše Filippiho, který absolvoval už předchozí turnaj, byl totiž nominován také Michal Birner!

Česká hokejová reprezentace bude mít na co navazovat. V listopadu se totiž na Karjala Cupu předvedla ve výtečném světle, ovládla všechny tři zápasy a drží se tedy na prvním místě průběžného pořadí Euro Hockey Tour! Pouť Channel One Cupem zahájí ve čtvrtek 12. prosince v Plzni, kde změří síly s Finskem. Poté ji už čeká přesun do Moskvy. V sobotu zde narazí na domácí sbornou, v neděli na Švédsko.

Hlavní kouč Miloš Říha společně s generálním manažerem národního týmu, Petrem Nedvědem, zachovali kostru úspěšného výběru z Karjaly. Mezi brankáři je opět ex-liberecký Roman Will, který na předchozím turnaji vychytal Švédy i Rusy.

Ke skvělému výsledku na Karjale notně přispěl také Tomáš Filippi. Liberecká jednačtyřicítka v závěru vyrovnala duel s Finskem, který nakonec Češi zvládli v nájezdech. Na Channel One Cupu už bude mít po ruce klubového parťáka, pozvánku si totiž vysloužil aktuálně pátý muž kanadského bodování extraligy Michal Birner. Ten v reprezentaci rozhodně není žádným nováčkem! Už dvakrát okusil atmosféru mistrovství světa a v seniorském národním týmu má na kontě přes šedesát startů.

Bílí Tygři mají navíc zástupce i mezi náhradníky. V případě potřeby je připraven do akce zasáhnout také Radan Lenc!

Nominace české reprezentace

Brankáři: Roman Will (Rögle, Švédsko), Marek Langhamer (Chabarovsk, KHL), Šimon Hrubec (Kunlun, KHL).

Obránci: Jakub Jeřábek (Podolsk, KHL), Andrej Šustr (Kunlun, KHL), Ondřej Vitásek (Chabarovsk, KHL), Vojtěch Mozík (Färjestad, Švédsko), Lukáš Klok (Lukko Rauma, Finsko), Jakub Krejčík (Oulu, Finsko), Filip Pyrochta (HC Kometa Brno), Marek Hrbas (BK Mladá Boleslav), Michal Moravčík (HC Škoda Plzeň).

Útočníci: Milan Gulaš (HC Škoda Plzeň), Jiří Sekáč (CSKA Moskva, KHL), Dmitrij Jaškin (Dynamo Moskva, KHL), Andrej Nestrašil (Magnitogorsk, KHL), Hynek Zohorna, Tomáš Zohorna (oba Chabarovsk, KHL), Lukáš Sedlák, Tomáš Hyka (oba Čeljabinsk, KHL), Roman Horák (Växjö, Švédsko), Martin Zaťovič (HC Kometa Brno), Michal Birner, Tomáš Filippi (oba Bílí Tygři Liberec), David Tomášek, Lukáš Rousek (oba HC Sparta Praha), Radim Zohorna (BK Mladá Boleslav), Jakub Flek (HC Energie Karlovy Vary).


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit