Bílí Tygři Liberec

Základní část začíná finišovat. Tygři míří na led nevyzpytatelného Zlína

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Reprezentační přestávka skončila a základní část začíná najíždět do cílové rovinky. Návrat na extraligová kolbiště Tygři zvládli a po dramatickém zápasu s Litvínovem brali dva body. Jak si povedou proti ševcům?

Hazardování s náskokem

Více jak týdenní reprezentační přestávka, před kterou Liberečtí prohráli dvě utkání v řadě, šelmám prospěla. Prvním soupeřem po pauze pro ně byl Litvínov, který bojuje o holé bytí mezi českou elitou.

Zápas začali mnohem lépe svěřenci trenéra Patrika Augusty, kteří si poměrně rychle vypracovali dvoubrankové vedení. To si poté vzali po snížení Vervy zpět, jenže tým z Podkrušnohoří se nevzdal a otočil skóre. Tygři nicméně ještě stačili v závěrečných minutách vyrovnat a v prodloužení nakonec vybojovali výhru. Již druhý hattrick v sezóně navíc zaznamenal Michal Birner, jenž si připsal vítěznou trefu.

Michal Bulíř o zápase s Litvínovem:

„Párkrát jsme na ledě zaspali a soupeř pak jezdil do přečíslení. Ještěže jsme v závěru vyrovnali a poté to urvali v prodloužení. Chtěli jsme sice tři body, ale i ty dva jsou hodně cenné. Musíme si lépe pohlídat tu třetí třetinu, neztratit vedení a příště vyhrát za všechny body.“


Ztráta jednoho bodu vedla ke snížení náskoku na druhou Plzeň, která v západočeském derby s Karlovými Vary vyhrála v základní hrací době a zmenšila ztrátu na Liberec na sedm bodů.

Boj o šestku?

Začátek sezóny byl pro Zlín katastrofální. Prohrál prvních šest zápasů, nacházel se na poslední příčce a byl zralý na ručník. Tým z města Tomáše Bati se ale zlepšil. A to ne moc vídaným způsobem.

Ševci začali postupně sbírat body a stoupat tabulkou. Nejdříve se odlepili od posledního místa, následně se dostali mezi nejlepších deset mužstev, které si na jaře zahrají play-off. A Berani míří možná ještě výš. Aktuálně jsou sice až devátí, na šestou Kometu Brno ale ztrácí pouhých šest bodů, což rozhodně není nemožné stáhnout. Nutno podotknout, že o přímý postup do vyřazovacích bojů usiluje více týmů, Zlín nicméně není bez šance.


Na ostří nože

Motivace obou celků je tedy jasná. Tygři chtějí nadále držet bezpečný náskok na čele tabulky, Zlín se zase chce poprat o elitní šestku. Dá se tak očekávat velmi tuhá bitva, kterou může rozhodnout jediná trefa. Liberečtí sice letos s Berany neprohráli, dvě ze tří výher byly nicméně pouze o jednu branku.

Získají šelmy druhou výhru v řadě? Na to obdržíme odpověď již v pátek, kdy na Stadionu Luďka Čajky padne v 18:00 úvodní buly!

Michal Birner před utkáním ve Zlíně:

„Sice jsme porazili Zlín, s předvedenou hrou ale nemůžeme být spokojení. Musíme se na to podívat a do Zlína jet úplně jinak. Oni teď hrají výborně, my tam chceme získat nějaké body, k tomu ale budeme muset podat úplně jiný výkon.“


Bílí Tygři Liberec versus PSG Berani Zlín

Počet zápasů: 71
Bilance: 38 – 4 – 3 – 3 – 23
Skóre: 216:186

Poslední vzájemné utkání nabídlo vyrovnaný duel s minimem branek, který nakonec rozhodl Jaroslav Vlach. Zápas si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit