Bílí Tygři Liberec

TOP události sezóny 2006/2007 díl první

Date of publication Author Jan Mráček

L i b e r e c - I právě skončená sezóna 2006/2007 byla hodně bohatá na události, které ovlivnily hokejové dění v Liberci. Přinášíme Vám první část, abychom si ty nejdůležitější z nich připomněli a zavzpomínali tak na klíčové okamžiky.

Klimenta – Plodek – Víšek

Kdyby někdo před začátkem právě skončené sezóny řekl, že tahle lajna bude jedna z nejproduktivnějších v kádru Bílých Tygrů, leckdo by si pomyslel, že asi předčasně opustil léčebnu pro duševně nezpůsobilé občany. Nicméně je to tak a tihle mladíci oplatili důvěru trenéra Palečka svou produktivitou a svůj čas na ledě dokázali využít beze zbytku. Celkem si odchovanci Liberce v základní části připsali čtyřiapadesát bodů, nejvíc z tohoto koláče patří Janu Víškovi, který nasbíral nejvíce bodů v kariéře a po dlouhodobé části jsme v jeho statistikách mohli najít číslo čtyřiadvacet (12+12). Dalších dvanáct bodů dokázali přidat během vyřazovacích bojů, nejvíc z toho Tomáš Klimenta, který vstřelil tři branky a u dalších tří asistoval. Další dobrou vizitkou této formace je velmi malé číslo u položky trestných minut, celkem si odseděli u trestoměřičů osmaosmdesát minut, jen pro srovnání dodejme, že Andrej Podkonický sám zarovnal počet minut na stodvaasedmdesát. Díky svým výkonům si vysloužil první pozvánku do hokejové reprezentace Jan Víšek, který se společně s Leošem Čermákem podíval do Moskvy na One Channel Cup, kde odehrál dvě utkání. V nadcházející sezóně se můžeme těšit na všechny hráče z této trojice. Každý z nich má totiž platnou smlouvu, jako poslední podepsal letos v březnu Tomáš Klimenta, který by měl pod Ještědem působit ještě další dva roky.


Tipsport arena body nerozdávala

Tvrz jménem Tipsport aréna opět body soupeřům domácích Bílých Tygrů nerozdávala jen tak na potkání. Prvním soupeřem, který dokázal doma liberecké hokejisty porazit v základní části, byl tým Třince, který se nakonec potkal s Tygry i v play-off. Tehdy Bílí Tygři prohráli fotbalovým výsledkem 0:1 a gól, který rozhodl o dělbě bodů, padl v první minutě z hole Stebera. Dalším týmem, který dokázal získat tři body, byl rival z Pardubic, díky slepeným brankám Mrázka a Andrašovského prohráli Bílí Tygři o gól 2:3 a vyprodaná Tipsport arena neměla důvod k radosti. Do třetice se smutek po hledišti roznesl po utkání s hokejisty Hamé Zlín a opět to byla hodně smolná prohra. O vítězi duelu rozhodlo až prodloužení a jeho dvaašedesátá minuta a gól exlibereckého Kašpaříka, který perfektně využil chyby liberecké obrany. Ve všech dalších zápasech už Bílí Tygři jen vyhrávali – celkem třiadvacetkrát se diváci radovali a užívali si závěrečné děkovačky svých oblíbenců. Padl i jeden rekord, a sice v utkání s HC Chemopetrol Litvínov, ve kterém padlo jedenáct branek z toho deset do sítě Litvínova – bylo to nejvíc branek v jednom utkání. K výhrám domácího celku do jisté míry pomohla i výrazná podpora libereckých fans, kteří si dokázali udělat čas a našli si cestu do Tipsport areny. Během základní části navštívilo domácí utkání celkem 129683 diváků, což je průměrně 4988 diváků na zápas. V play-off byl průměr 7417 diváků na utkání.


Milan Hnilička

Samostatnou kapitolou jsou výkony Milana Hniličky, který doslova zářil v základní části. Celkem Milan odchytal 2370 minut a během nich obdržel pouhých třiasedmdesát branek. Během čtyřiceti utkání na něj mířilo 1207 střel a svým výkonem rozesmutněl mnoho střelců týmů soupeře. S úspěšností 94,30% a průměrem 1,85 branek na zápas se stal jednoznačně nejlepším brankářem základní části. Bohužel formu na nejdůležitější část nedokázal udržet a příliš mu také nepomohla obrana a hlavně zranění klíčových obránců Jiruše a Moravce. Celkem během play-off obdržel čtyřiatřicet branek, což je průměrně 2,85 na zápas. Když před třemi lety Milan Hnilička do Liberce přicházel, bylo jeho cílem získat s Libercem extraligový titul, to se sice nepovedlo, ale i tak by mohl být se svým působením pod Ještědem spokojený. Dvakrát dotáhl tým k vítězství v základní části a dvakrát získal bronzovou medaili. Otázkou je, kam povedou další kroky brankářské hvězdy. On sám po sezóně tvrdil, že by v Liberci rád zůstal a že nová smlouva je už těsně před podpisem. V každém případě bude Milan k vidění při své letní hokejové škole pro malé kluky a holky.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Tygři v repre: Hrenák vychytal čisté konto, Faško-Rudáš vstřelil tři góly

Registrace na příměstský tábor Hravé prázdniny jsou spuštěny, nepropásni svůj termín

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit