Bílí Tygři Liberec

Zvolte nejlepšího hráče a vyhrajte večeři s ním

Date of publication Author Jan Mráček, Ondřej Flanderka

L i b e r e c - Základní část je minulostí a v mezidobí Vám opět chceme čekání trochu zpříjemnit. Už tradičně jsme se v redakci oficiálních stránek rozhodli vyhlásit anketu o nejlepšího hráče základní části dle mínění hokejové veřejnosti. Každý z vás tak má možnost zvolit svého favorita. Celkový vítěz pak obdrží ŘÁD BÍLÉHO TYGRA, který bude slavnostně předán vítězi při některém domácím utkání play-off.

Jak hlasovat

Pro letošní ročník Řádu Bílého Tygra bylo nastaveno kritérium více jak deseti odehraných utkání v dresu s tygrem na prsou, jedinou výjimku jsme se rozhodli udělit Milanu Hniličkovi, který sice v současnosti v Liberci nepůsobí, ale myslíme si, že si kandidaturu zaslouží.

Teď k systému hlasování. Každý z vás má k dispozici celkem 6 bodů. Nejlepšímu hráči přidělíte tři body, druhému dva a třetímu jeden. Odkaz na hlasovací formulář naleznete pod tímto textem, níže jsou potom uvedeni všichni hráči, kteří jsou nominováni s krátkým shrnutím jejich letošního působení. Anketa bude ukončena den před prvním utkáním play-off. Nejlepší vámi zvolený hokejista dostane při některém dalším domácím utkání play-off ocenění "ŘÁD BÍLÉHO TYGRA", což bude pamětní certifikát.


Proč hlasovat

Pokud se při svém hlasování zaregistrujete, dostanete se do losování, které proběhne po uzavření hlasování. Ze všech zaregistrovaných hlasujících budou vylosováni tři, kteří od klubu získají:

1. Večeře s vítězem ankety
2. Poukázka na odběr zboží ve fan shopu v hodnotě 500,- Kč
3. Poukázka na odběr zboží ve fan shopu v hodnotě 200,- Kč

Jako ohlédnutí za základní částí vám nabízíme naše redakční zhodnocení jednotlivých hráčů. Jedná se o třetí ročník ankety, pokud budete mít k anketě jakýkoliv dotaz, či připomínku, zašlete ji prosím prostřednictvím těchto stránek na redakci webu.


Hlasovat můžete po klinutí ZDE.


Brankáři

# 33 Milan Hnilička

Loňský i předloňský držitel Řádu Bílého Tygra se o vítězství bude ucházet i letos. Přestože že brankářská opora Liberec v průběhu sezóny opustila, stihla ještě odchytat patnáct zápasů, čímž splňuje podmínky pro účast v této anketě. Čtyřiatřicetiletý gólman si před svým odchodem do Ufy držel skvělé statistiky, když jeho úspěšnost zákroků činila 93,7% a průměr obdržené branky na zápas činil 2,02. I když Milan v Rusku nechytá tak často jako v Liberci, zůstává v hledáčku reprezentačního kouče Hadamczika nejen pro Euro Hockey Tour, ale i pro Mistrovství světa.

# 37 Michal Fikrt

Letní posila Liberce si ve své premiérové extraligové sezóně připsala dvanáct startů. Svou první nulu v extralize si Michal připsal v sedmadvacátém kole, když vychytal střelce Ústí nad Labem, tedy své bývalé spoluhráče. Při zdravotních problémech Milana Hniličky a později Marka Pince, dokázal nováček v libereckém brankovišti bez problémů obstát. Bohužel ani Michalovi se letos zranění nevyhnulo a i on musel kvůli zlomenině kůstky v ruce několik zápasů vynechat.

# 97 Marek Pinc

Po odchodu Milana Hniličky na hostování do Ufy se vedení klubu rozhodlo angažovat flegmatického brankáře, kterého si liberečtí fandové rychle oblíbili. Hned ve svém druhém utkání za Tygry dokázal Marek vychytat proti Znojmu nulu. Před svým příchodem odchytal jedenáct utkání za Vítkovice a celkem má na svém kontě v této sezóně čtyřiatřicet zápasů s procentuální úspěšností zásahů přes 92,5%. Před sezónou se do Vítkovic vrátil Martin Prusek a s Markem se pravidelně v brance slezského týmu střídali, po čase ale brankář s číslem „97“ uvítal libereckou nabídku a zavítal pod Ještěd. Usměvavý brankář s výtečnou prací holí se loni dostal i do výběru pro Mistrovství světa.


Obránci

# 5 Martin Rýgl

Urostlý bek letos zatím nastoupil do dvanácti extraligových zápasů a více času odehrál v první lize. V prvoligovém Vrchlabí odehrál šestatřicet zápasů, ve kterých si připsal patnáct bodů a je nejproduktivnějším obráncem mužstva. Za Tygry letos sice ještě nebodoval, jednadvacetiletý bek má ale stále ještě vše před sebou a i jeho dobré výkony v první lize jsou velkým příslibem do budoucna.

# 7 Lukáš Zíb

Jeho tvrdá rána straší snad všechny extraligové brankáře. I v právě probíhající sezóně se Lukášovi střelecky daří, protože má na svém kontě již devět branek a je nejlépe střílejícím obráncem klubu a druhým nejlepším v celé extralize. Lukáš si i letos zahrál v reprezentaci a k předchozím dvanácti startům v národním týmu přidal dalších pět.

# 9 Jiří Hunkes

Nováček v liberecké kabině se do extraligy vrátil po roční přestávce. V zadních řadách vytvořil dvojici s Angelem Krstevem a jeho dobrá obranná práce i jemu vynesla pozvánku do reprezentace. Třiadvacetiletý bek letos dovršil druhou stovku extraligových zápasů, což je při jeho nízkém věku poměrně vysoké číslo. Jiří letos nasbíral již deset bodů za tři branky a sedm asistencí.

# 10 Jiří Moravec

Jirka už několikátou sezónu vytváří první obranou dvojici s Valdemarem Jirušem. Jeho kvalitní defenzivní práce letos neušla ani trenéru Hadamczikovi, který libereckého obránce pozval na Švédské hry. Jiří ale kvůli zranění musel pozvánku odmítnout. V probíhající sezóně má zatím nejlepší bilanci plus/minus bodů mezi libereckými beky. Kromě toho má na svém kontě sedm bodů za čtyři branky a tři asistence.

# 17 Lukáš Derner

Lukáš si stejně jako v loňské sezóně zahrál i za Plzeň. Během hostování na východě Čech stihl dvacet utkání, v Tygřím dresu pak odehrál dalších šestnáct. Při početné marodce libereckých útočníků si několik zápasů zahrál i jako útočník a v Karlových Varech se mu v útočné řadě vytvořené pouze obránci (Derner – Krstev – Holub) podařilo i skórovat. Kromě této trefy má zatím na svém kontě další tři kanadské body.

# 24 Václav Kočí

Vašek se do povědomí diváků letos zapsal hlavně ukázkovým pasem ve 23. Kole, kterým našel rozjetého Tomáše Klimentu, jenž zápas na Slávii rozhodl. Kromě toho si letos připsal jednu branku a další dvě asistence. Loni stihl odehrát všech dvaapadesát zápasů základní části, v tomto ročníku má v nejvyšší soutěži zatím dvaatřicet startů.

# 34 Jan Holub

Odchovanec libereckého hokeje letos kromě startů za Bílé Tygry nastoupil i k sedmi utkáním za prvoligové Vrchlabí. V loňské sezóně se Honza vrátil do sestavy po delším zranění a letos nastoupil do čtyřiceti zápasů. I on si při absenci útočníků vyzkoušel post ofenzivního hráče.

# 36 Valdemar Jiruš

V současné chvíli nejproduktivnější liberecký bek má na svém kontě sedmnáct bodů. K tomu má i pouhých dvaatřicet trestných minut v pětačtyřiceti odehraných zápasech, což je na obránce, který hraje v první obranné dvojici, a tráví tak na ledě hodně času velmi slušné číslo. Čtyřiatřicetiletý Valda patří k nejzkušenějším obráncům celé extraligy.

# 44 Boris Žabka

Slovenský bek začal letos svou druhou sezónu pod Ještědem a celkově sedmou v české extralize. Boris patří k nejtvrdším libereckým obráncům a letos je i nejvíce trestaným Tygrem. Jeho styl hry ale budí u soupeřů respekt a Boris je jedním z nepostradatelných stavebních kamenů liberecké obrany.

# 73 Angel Krstev

Angel letos vytvořil obranou dvojici s Jiřím Hunkesem a tato spolupráce se ukázala jako velmi úspěšná. Angel si svými dobrými výkony řekl o reprezentační pozvánku a dočkal se tak premiérového startu v seniorské reprezentaci. V extralize letos zatím nasbíral čtyři branky a sedm asistencí. Angel patří k obráncům, kteří pro ránu nemusí chodit daleko a i letos už v několika zápasech předvedl, že je vždy připraven hájit svou čest v osobních soubojích.


Útočníci

# 8 Václav Pletka

Václav nestihl začátek sezony z důvodu vleklého zranění, ale hned po svém návratu našel své místo v první formaci, kde zaujal místo zraněného Václava Nedorosta. Během dvaadvaceti utkání stihl dát útočník s šestkou na zádech osm branek a u sedmi dalších asistovat, což mu v součtu dává patnáct kanadských bodů. Vloni byl nejúspěšnějším exekutorem Liberce v samostatných nájezdech, letos se mu už tak nedaří. Nezbývá než věřit, že do play-off vymyslí novou fintu, která bude stejně úspěšná.

# 12 Leoš Čermák

O místo nejproduktivnějšího Bílého Tygra se přetahuje se svým spoluhráčem Janem Plodkem. Jeho výkony mu vynesly tři pozvánky do reprezentačního výběru v turnajích Euro Hockey Tour. Leoš je charismatickým členem elitní formace libereckých hokejistů. Škoda je, že slibně vyvíjející se sezónu zastavilo zranění. Leoš zatím odehrál šestatřicet utkání, v nichž dokázal nasbírat sedmadvacet bodů.

# 15 Antonín Dušek

Tonda je členem čtvrtého útoku Liberce, který teprve sbírá zkušenosti v extraligovém hokeji, přesto tato formace dokáže uzamknout soupeře v pásmu a zamotat hlavu jeho obráncům. Je jen otázkou jaké statistiky by Antonín měl, kdyby jeho formace dostávala více prostoru na ledě. Prozatím tak můžeme konstatovat, že během sedmačtyřiceti utkání se mu skórovat nepodařilo a za tři asistence si tedy připíše stejný počet kanadských bodů.

# 16 Jan Víšek

Honza sice neprožívá tak povedenou sezónu jako pro něj byla ta minulá nicméně má stále jisté své místo v druhé formaci Liberce. Plní si spíše obranné úkoly a s tím tedy souvisí menší počet vstřelených branek. Těch prozatím Honza dal pět a na sedm dalších přihrál. Za zmínku ale stojí tzv. +/- body, kde je na tom Honza velmi dobře když jeho bilance je +9. O tom, že je jeden z nejslušnějších hráčů mezi Tygry svědčí i pouhých dvacet minut, které strávil na trestné lavici.

# 18 Daniel Špaček

Dan si o své místo v „A“ týmu řekl již během přípravných utkání během léta. Společně s Antonínem Duškem hraje ve čtvrté formaci Liberce. Jeho předností je rychlost a obratnost. Do budoucna bude určitě platným hráčem. I když na svůj první gól v nejvyšší soutěži prozatím čeká, můžeme doufat, že si jej tento mladík schovává na nejvhodnější chvíli.

# 19 Václav Nedorost

Další z letních posil Liberce. Václava si většina fanoušků spojuje se sezonou, kdy se nehrála NHL a v dresu Liberce řádil společně s Alešem Kotalíkem a Radimem Vrbatou. I teď Vašek předvádí v čem je jeho přednost a sice rychlost a vysoká technická úroveň. Škoda jen, že přišla dvě zranění, která mu znemožnila několik týdnů zasáhnout do hry. Před play-off je ale sympatický útočník připraven a v plné formě. Jeho statistiky jsou: dvanáct bodů za pět branek a sedm asistencí, to vše během třiadvaceti zápasů.

# 20 Stanislav Procházka

Letos odehrál své osmisté utkání v nejvyšší soutěži, což je opravdu úctyhodné číslo. Vloni po odchodu Václava Nováka převzal kapitánské „céčko“, které si na svůj dres mohl dát i letos. Od Standy se nedá očekávat rychlý útočný hokej, ale spíše poklidná „profesorská“ hra, která má svou myšlenku. Osm kanadských bodů během čtyřiceti utkání, to je vizitka libereckého kapitána, který je nyní ve stavu nemocných. Má natržené vazy v koleni a nedá se s přesností určit termín jeho návratu. Věřme, že to ale dlouho trvat nebude.

# 22 Petr Šachl

Díky svému zranění odehrál pouze dvaatřicet utkání a i nyní před koncem základní části je ve stavu nemocných. Má totiž natržené břišní svaly a je otázkou zda se tento platný bojovník stihne před play-off vrátit. Jeho sedm branek a jedna asistence, sice není mnoho, své si ale odehrál a svým důrazem nadělal problémy nejednomu ze soupeřů. Přejme Petrovi brzký návrat do sestavy Tygrů přinejmenším v takové formě, ve které nastupoval před svým zraněním.

# 23 Zdeněk Blatný

Do Liberce přišel během sezóny a naskočil do rozjetého vlaku. S odstupem času se dá říct, že se mu začlenit povedlo. Bodovat dokázal v osmi případech během osmnácti utkání, když vstřelil čtyři branky a na stejný počet přihrál. I Zdeňka postihlo zranění, když se potýkal s problémy ramenního klíčku. Do play-off by ale měl být zcela fit a připraven bojovat o titul.

# 28 Jan Plodek

Kandidát na sympaťáka extraligy v libereckém dresu. Začátek sezóny vyšel Honzovi na výbornou, pak ale přišlo smolné zranění, které vyžadovalo delší léčbu. Věřme, že se Honza před play-off vrátí do formy, kterou měl na začátku a bude rozhodovat zápasy. Prozatím nastoupil k osmatřiceti utkáním a zaznamenal v nich úctyhodných šestadvacet kanadadských bodů. Zajímavostí je, že I přes excelentní výkony Honza na svou první pozvánku do reprezentace teprve čeká.

# 29 Pavel Kašpařík

Letní posila Bílých Tygrů se velmi brzo prosadila do prvního útoku a na postu centra se mu daří natolik, že si vysloužil svou první pozvánku do reprezentace. Na Švédských hrách potvrdil svou formu, když zaznamenal dvě branky. V dresu Liberce osmačtyřicet zápasů, ve kterých posbíral patnáct bodů za osm gólů a sedm asistencí. Robustní útočník je velmi platný v prostoru před brankou, kde svým důrazem dělá vrásky nejednomu obránci. Nejvydařenějším zápasem pro něj bylo domácí utkání s Pardubicemi, kde rozhodl zápas gólem v prodloužení při oslabení, když už předtím dal jeden gól v základní hrací době.

# 32 Tomáš Klimenta

V létě Tomáš podepsal novou smlouvu a libereckému klubu se to opravdu vyplatilo. Tomáš prožívá zatím nejlepší sezónu v extralize. Během devětatřiceti zápasů se do branky soupeře trefil třináctkrát a u dalších devíti gólů asistoval. Rychlonohý útočník na sebe nejvíce upozornil gólem, který rozhodl zápas na Slavii v prodloužení a rozvířil emoce Pražanů. Nepostradatelný člen druhé formace se letos stal opravdovou oporou svého týmu.

# 38 Lukáš Pabiška

Hvězda loňského semifinále play-off proti Spartě je I letos platným hráčem pro Bílé Tygry. Lukáš odehrál jedenačtyřicet zápasů a bodovat se mu povedlo devatenáctkrát, což mu prozatím vyneslo čtvrtou příčku v produktivitě mezi útočníky. Lukáš je platný díky svému dobrému pohybu, což jeho protihráčům činí potíže. Věřme, že se letošní play-off Lukášovi vydaří přinejmenším stejně dobře.

# 61 Milan Bartovič

Slovenský rychlík dorazil do Liberce během sezóny a jeho angažování bylo jistě přínosem pro Liberec. Sympatický rychlonožka odehrál v tygřím dresu pětadvacet zápasů a třikrát se mu podařilo skórovat. Fanoušky udivuje jeho rychlost, kterou činí potíže obráncům soupeřů. Věřme, že se mu play-off bude dařit ještě více, než během základní části.

# 81 Lukáš Vantuch

Jedna z letních posil. Lukáš do Liberce přišel z Ameriky, kde hrál nižší soutěž AHL. Jeho přínos je rozhodně v důrazu a univerzálnosti. Trenér Gregor jeho služeb hojně využívá, pokud je zapotřebí zacelit nějaký post v případě zranění. Mohli jsme tak Lukáše vidět už ve všech útocích a nutno podotknout, že si nevedl špatně. I přes jeho mládí a nezkušenost s extraligou se mu podařilo čtyřikrát bodovat.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit