Bílí Tygři Liberec

Návštěvnost na extraligu největší v historii Bílých Tygrů

Date of publication Author Jan Rachota

Hned osmkrát se v letošní sezóně ozvalo z úst moderátora střetnutí magické slůvko vyprodáno. Nejen toto byl rekord v historii hokejového klubu, rekordně se zvýšila i návštěvnost střetnutí pod Ještědem. Průměrně vidělo zápasy libereckého týmu v základní části 6 001 diváků, v play-off pak 7 477 diváků. V následujícím článku si můžete pročíst podrobnější statistické informace o návštěvnosti na hokejových zápasech hraných v Tipsport areně.

Základní část

V základní části O2 extraligy se v Liberci odehrálo šestadvacet zápasů. Tato utkání vidělo dohromady 156 028 diváků, což tvoří průměrně 6 001 diváků na jedno utkání základní části (zaplněno 80,1% kapacity haly). Bílí Tygři se s tímto skvělým číslem umístili na třetí příčce mezi extraligovými celky. Největší návštěvností se mohou pyšnit v Pardubicích, kde na jedno utkání základní části přišlo v průměru 8 547 fandů. Před Libercem skončil ještě tým Sparty s 6158 diváky.

Liberec může být s domácí návštěvností v základní části obzvláště spokojen, průměr se totiž oproti loňské sezóně zvýšil o 1013 diváků. I toto číslo se však dá stále zlepšovat, neboť kapacity 7500 diváků je ještě poměrně velká rezerva. Skvělá atmosféra v play-off však dává předpoklady, že by průměrná návštěvnost v následující sezóně mohla být ještě vyšší.

Play-off

A právě play-off bylo letos jedinečné. Bílé peklo pohltilo liberecké fanoušky natolik, že pouze jeden zápas z vyřazovacích bojů zůstal nevyprodán. Průměrně navštívilo pět zápasů hraných v Tipsport areně 7477 diváků (99,7% kapacity haly). Liberečtí fanoušci povzbuzovali tým i na hřištích soupeře. Jen na Slavii jelo v semifinále se zájezdem Fanklubu a klubu celkem 33 autobusů.

Tygři v Evropě

Nejvíce diváků v celé Evropě přitahuje již sedmý rok za sebou bernská PostFinance Arena ve Švýcarsku. Plná kapacita místního stadionu je 16 789 míst, ale nejdůležitějším faktem je průměrná návštěvnost, která dosahuje 15 939 diváků, což nemá v Evropě obdoby. Bernská PostFinance Arena bude hlavním dějištěm světového šampionátu v roce 2009 a rovněž se zde 1. října 2008 uskuteční duel mezi New Yorkem Rangers a Magnitogorskem, který zahájí novou etapu zápasů mezi nejlepším evropským týmem a zástupcem NHL. Druhé místo v žebříčku návštěvnosti evropských stadionů již tradičně drží kolínská KolnArena, kde hraje svoje domácí utkání tým Kolner Haie. V této sezóně ji navštívilo průměrně 12 317 diváků, přičemž kapacita je mnohem větší - až 18 355. Třetí skončili se svým stánkem švédští Indiáni z Frolundy a čtvrtí s nepatrnou ztrátou Mannheimští. Oba tyto kluby navštěvuje ještě více než 10 000 fanoušků. Od pátého místa už průměrné počty klesají.

Pardubice, nejlepší český tým v rámci Evropy, se umístily na 9. místě, Sparta pak na 22. pozici. Bílí Tygři se již v pětadvacetičlenné tabulce vydávané mezinárodní hokejovou federací neobjevili…

Závěrem bych chtěl poděkovat jménem klubu Bílí Tygři Liberec všem fanouškům za jejich přízeň a perfektní povzbuzování po celou sezónu. Těšíme se na vás v sezóně 2008/2009 a věříme, že čísla průměrné návštěvnosti budou za rok ještě lepší.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit