Bílí Tygři Liberec

Pátý ročník ankety o ŘÁD BÍLÉHO TYGRA

Date of publication Author Jan Mráček

L i b e r e c - Máme před sebou už jen pár zápasů základní části hokejové O2 extraligy. Už tradičně jsme se v redakci oficiálních stránek rozhodli vyhlásit anketu o nejlepšího hráče základní části dle mínění hokejové veřejnosti. Každý z vás tak má možnost zvolit si svého favorita a udělit mu tak ŘÁD BÍLÉHO TYGRA, který bude slavnostně předán vítězi při domácím utkání po skončení základní části.

Jak hlasovat

Pro letošní ročník Řádu Bílého Tygra bylo nastaveno kritérium deseti odehraných utkání v dresu s tygrem na prsou.


Teď k systému hlasování. Každý z vás má k dispozici celkem 6 bodů. Nejlepšímu hráči přidělíte tři body, druhému dva a třetímu jeden. Odkaz na hlasovací formulář naleznete na konci stránky. Anketa bude ukončena tři dny před prvním utkáním play-off. Nejlepší vámi zvolený hokejista dostane ocenění "ŘÁD BÍLÉHO TYGRA", což bude pamětní certifikát.

Navíc tři z Vás se mohou těšit na zajímavé ceny. Asi tou nejlákavější bude večeře v restauraci s vítězem ankety, dále pak například poukázky do Fan Shopu Bílých Tygrů v hodnotách 500,- a 300,- Kč. Jako ohlédnutí za základní částí vám nabízíme naše redakční zhodnocení jednotlivých hráčů. Jedná se o pátý ročník ankety, pokud budete mít k anketě jakýkoliv dotaz, či připomínku, zašlete ji prosím prostřednictvím těchto stránek na redakci webu.

Odkaz na hlasovací formulář naleznete v tomto článku dole.


Brankáři

# 33 Milan Hnilička

Pro tento ročník extraligy měl být opět jasnou jedničkou v brance Bílých Tygrů, bohužel se ale nedokázal poprat s virem, který způsobuje únavový syndrom a po dohodě s vedením klubu se liberecká ikona rozhodla předčasně ukončit sezonu a dala tak přednost vlastnímu zdraví. Otázkou je, jak se Milanovi podaří uzdravit. Za naši redakci mu přejeme ať je to co nejdříve. Také bychom rádi poděkovali touto cestou za vše, co pro liberecký hokej udělal.

# 31 Michal Fikrt

Michal asi nečekal, že bude hned od začátku nového ročníku tak vytížený a bude se tak často objevovat v brance Tygrů. Asi nikdo pak nečekal, že se stane jedničkou poté, co sezonu ukončil Milan Hnilička. Michal podává kvalitní výkony, které jsou na extraligové úrovni a je jen škoda, že se mu doposud nepodařila vysněná nula. Jeho čísla tak prozatím vypadají následovně – průměr 2,92 branky na zápas a úspěšnost zákroků 91,72%.


Obránci

# 6 Jiří Hunkes

Mladý obránce s obrovským citem pro hru se letos postavil na led v dresu Tygrů ve třiceti utkáních, ve kterých krom dobrých obraných zákroků posbíral dva body za dvě asistence. Ještě lepší je pak jeho účet v +/- bodech, kde se jeho statistika zastavila na čísle +5. Nakonec byl ale z klubu uvolněn do Mladé Boleslavi, výměnou za obránce Jana Holuba.

# 7 Lukáš Zíb

Lukášovi se zatím letošní sezóna příliš nevydařila. Jeho tvrdá obranná hra a perfektní střela jsou ty tam. I přesto si ale Lukáš vysloužil účast na jednom z turnajů Euro Hockey Tour, když se vešel do výběru kouče Růžičky na ruském Channel One Cupu. V dresu Liberce pak nasbíral patnáct bodů za šest branek a devět asistencí, horší už je jeho +/- statistika, kde je jeho výsledné číslo prozatím -4. I tak je ale Lukáš druhým nejproduktivnějším obráncem týmu.

# 9 Boris Žabka

Rázný slovenský bek letos na svou první trefu do černého zatím čeká. V osmadvaceti odehraných zápasech si připsal prozatím pouze dvě asistence. Bohužel i on doplácí na nedobrou obrannou hru celého týmu, a tak v hodně sledované statistice obránců +/- bodech je druhým nejhorším z týmu s -6 body. Věřme, že se Boris rozpomene na své lepší okamžiky a přenese tyto vzpomínky i do své hry.

# 10 Jiří Moravec

Již tradiční parťák Valdemara Jiruše v obraně prožívá celkem vydařenou sezónu. Již třikrát se dokázal trefit do černého a přidal k tomu ještě čtyři gólové nahrávky. V +/- bodech je jeho číslo také pozitivní, když po devětatřiceti odehraných kolech najdeme v jeho kolonce +4. Jediné, co trochu kazí dojem z jeho hry, je občasné chybování v rozehrávce, věříme ale, že to ještě „Morik“ dožene.

# 17 Lukáš Derner

Před začátkem letošní sezony byl jedním z ohrožených hráčů a vůbec nevěděl, zda bude nastupoval za svůj mateřský klub, nebo si bude muset sbalit a putovat za jiným angažmá. Klub si však svého odchovance ponechal, a tak Lukáš mohl odehrát celou sezonu v Liberci. Škoda jen, že ho na několik utkání zastavilo zranění kolene. Lukáš prozatím posbíral dva body za jednu branku a jednu asistenci, věřme, že se mu podaří nějaký ten bodík ještě přidat.

# 34 Jan Holub

Svoji letošní sezonu začal u extraligového nováčka z Mladé Boleslavi. Po třiceti zápasech se ale uskutečnila výměna a liberecký odchovanec se vrátil pod Ještěd, když opačným směrem putoval Jiří Hunkes. V dresu s Tygrem prozatím odehrál jen osm zápasů, je ale předpoklad, že základní část v Liberci dohraje, a tak si zaslouží i nominaci v naší anketě. Bodovat se Honzovi v Liberci zatím nepodařilo, jeho hlavní zbraní je ale účinná a tvrdá obranná hra.

# 36 Valdemar Jiruš

Ikona libereckých obranných řad, patří již tradičně k oporám klubu a zatím si málokdo z nás dokáže představit, že by v obraně Bílých Tygrů chyběl hráč s číslem šestatřicet. I letos je Valdemar jasně nejproduktivnějším bekem týmu. V dosavadních devětatřiceti kolech posbíral dvacet bodů za jednu branku a devatenáct asistencí. Letos mu to sice tolik nestřílí, ale co se herního projevu týče, patří k nejlepším hráčům Liberce. V +/- bodech je na tom Valda také nejlépe, když v jeho kolonce najdeme číslo +8, což ho řadí na osmou příčku mezi všemi obránci v extralize.

# 44 Jaroslav Modrý

Pod Ještěd přicházel s jasnými cíly a měl být vůdcem a oporou týmu. Bohužel pro něj, fanoušky a vlastně celý liberecký hokej, se mu to zatím nedaří. Celá situace vyvrcholila tím, že se tento velezkušený bek rozhodl předat své „céčko“ Jirušovi a soustředit se tak na svou vlastní hru. V posledních zápasech tak můžeme sledovat vzrůstající formu. Přejme si, aby statistiky po základní části byly o něco lepší, než po devětatřiceti odehraných kolech, ty zatím vypadají takto. Deset bodů za dvě branky a osm asistencí, ale otřesných -8 bodů, což ho řadí na poslední místo obránců Bílých Tygrů.

# 45 Richard Jareš

Navrátilec do sestavy Liberce se letos nestkal s takovou formou, jakou oplýval v loňském ročníku soutěže, kdy pravidelně nastupoval za Znojemské Orly. Jeho výkony nakonec vedly ke změně působiště a Richard zamířil na jih Čech do HC MOUNTFIELD na hostování. Nechme se překvapit, zda mu tato změna pomohla k návratu ztracené lehkosti.

# 71 Tomáš Harant

Nováček v dresu Bílých Tygrů přišel do Liberce v letním přestupním termínu z Českých Budějovic. Téměř od začátku soutěže ho ale sužuje poraněné rameno a nedovoluje mu hrát. Ve dvaceti odehraných zápasech se tento bek prezentoval jednou brankou a dvěma asistencemi. Ve sloupku +/- bodů je na tom prozatím v negativních číslech s výsledkem -6. Otázkou je, zda se ještě letos stihne ukázat v dresu Tygrů, nebo ho vzhledem k povaze zranění čeká operace.


Útočníci

# 8 Václav Pletka

Liberecká „osmička“ hraje pod Ještědem již svoji třetí sezonu. Stálá opora útočných řad začala ročník skvěle, když v prvních zápasech vedla týmovou produktivitu. Pak sice přišel mírný propad a jeho střelecká potence ubrala z otáček, Václav Pletka je nicméně stále platným forvardem, který se umí postavit na to správné místo a počkat na puk, který pak do odkryté branky nekompromisně střílí.

# 12 Antonín Dušek

Odchovanec libereckého hokeje, dostává v letošním ročníku více prostorou, než tomu bylo v letech minulých. Dočkal se i své premiérové branky, ke které dokázal přidat ještě jednu. Nezbývá doufat, že v této tendenci budou výkony Tondy Duška pokračovat a bude tak platným a přínosným hráčem týmu, který si vzal do znaku bílého tygra.

# 13 Václav Nedorost

V letoším ročníku mu na rozdíl od těch minulých zdraví slouží nad očekávání. Václav se i díky tomuto faktu stal oporou týmu z podještědí a takřka pravidelně se objevuje v první útočné formaci Liberce. Po příchodu Petra Nedvěda se postavil vedle něj a jejich spolupráce těší liberecké fans a je na ni radost pohledět. V zatím dvaačtyřiceti zápasech se mohl „Nedo“ radovat z branky desetkrát a u dalších sedmnácti branek asistoval. Věřme, že zdraví bude i nadále sloužit a Vašek bude dál pokračovat v dobré formě.

# 16 Jan Víšek

Letošní sezonu začal nešťastně a zatím to nevypadá, že by pro libereckého odchovance měla skončit nějakým famózním závěrem. V osmé minutě prvního utkání na domácím ledě s Kladnem se „Višura“ střetl ve středním pásmu s bránícím hráčem a to pro Honzu znamenalo poranění kolenních vazů a stop na měsíc a půl. Po návratu do sestavy se mu nedařilo, a tak od té doby hraje spíše za farmu v Benátkách. Bohužel v Honzových statistikách nenalezneme žádnou zmínku o asistenci, či brance.

# 18 Daniel Špaček

Dravé mládí v podobě dalšího odchovance dostalo možnost prezentovat své výkony prozatím ve třinácti zápasech a odměnil se trenérům jednou brankou. Ve čtvrtém útoku, kde jsme ho mohli vídávat, byl takřka k nepřehlédnutí. Dravý, rychlý a nebojácný, tak by se dal ve zkratce charakterizovat. Doufejme, že těch příležitostí, jak na sebe upozornit, bude mít ještě dost, Dan je jedním z těch, kteří si to opravdu zaslouží. Na farmě v Benátkách se zatím objevil ve dvanácti utkáních, ve kterých si připsal dva body za branku a asistenci.

# 22 Petr Šachl

Ze začátku sezony se i díky zranění parťáka z útoku Milana Bartoviče trápil a čím víc chtěl, tím více to nešlo. Pak ale přišly narozeniny jeho syna a Petr v zápase poprvé skóroval. V posledních zápasech se pak jeho formace velice pravidelně prosazuje a dokáže dávat důležité branky a rozhodovat tím zápasy. Jeho gólový účet se prozatím pozastavil na čísle osm, u dalších třinácti gólů pak asistoval. Jediné, co kazí jinak kvalitní výkon, je položka v +/- bodech, kde je i díky nepovedenému vstupu do sezony negativní číslo čtyři. Pokud ale bude „Šachlik“ dál pokračovat ve výkonech, jaké předváděl v posledních zápasech, nemusíme mít obavy.

# 23 Zdeněk Blatný

Další člen produktivní formace, která hraje sice jednoduchý, ale o to platnější hokej, který dělá soupeřům Bílých Tygrů potíže. „Bláto“ je také tak trochu zlým mužem Liberce. Často ho můžeme vidět, jak před brankou cloní a poté doráží puky, což se pochopitelně nesetkává u protivníka s pozitivní reakcí. Často pak při těchto situacích dochází k potyčkám a těch se naše třiadvacítka nebojí. I proto v jeho statistice trestných minut najdeme číslo 87. Jinak je ale šestý nejproduktivnější Tygr v herní pohodě a prožívá povedenou sezonu. U dvaceti branek asistoval a čtyři sám dal.

# 28 Jan Plodek

Honza také neprožívá povedenou sezonu. V létě se podrobil operaci a nedokázal se vrátit v takové herní pohodě, v jaké jsme ho mohli vídat v loňském ročníku extraligy. V devětadvaceti zápasech, ve kterých nastoupil, se trefil mezi tři tyče jen třikrát, pět branek pak nesou jeho jméno v kolonce asistencí. Nezbývá než doufat, že se jeho herní pohoda vrátí a že se liberecký odchovanec bude moci radovat nejen ze svého výkonu na ledě, ale také z branek. Držme proto „Ploďákovi“ pěsti, ať se to povede co nejdříve.

# 29 Pavel Kašpařík

Neskutečný bojovník, srdcař a poctivý dříč je letos odměněn za svou píli nálepkou nejproduktivnějšího hráče týmu. V jedenačtyřiceti utkáních prozatím posbíral jedenatřicet kanadských bodů, což je prozatím nejvíc z celé Tygří smečky. I „Kašpi“ prožívá nejlepší sezonu pod Ještědem. Navíc také patří k nejméně trestaným hráčům se svými šestadvaceti minutami strávenými u trestoměřičů. Nejčastěji ho můžeme vidět před brankou, kde umě tečuje puky střílené na bránu jeho spoluhráči. Nezbývá než dodat - jen tak dál Pavle.

# 32 Tomáš Klimenta

Letos mu kvůli objektivním skutečnostem není přáno hrát s kamarády Plodkem a Víškem, po několika odsezených zápasech ale našel novou příležitost a hned v první formaci vedle Nedvěda a Nedorosta, kde ho můžeme vídat v několika posledních zápasech. Společně s větším počtem minut na ledě přišel i nárůst na bodovém kontě. Po třiačtyřiceti zápasech se trefil pětkrát a u stejného počtu branek pak dokázal asistovat. Dvakrát si zahrál i za farmu v Benátkách a ani tam jeho bodové konto nezůstalo nulové, když si připsal jednu asistenci.

# 38 Lukáš Pabiška

V dresu s tygrem na prsou odehrál prozatím třicet zápasů, v nich dokázal posbírat šest bodů za tři branky a stejný počet asistencí. Letos dostává na ledě díky nabitému kádru méně prostoru a když už do zápasu nastoupí, hraje ve čtvrtém útoku, který je nejméně vytěžovaný. Lukáš je ale i tak platným hráčem pro celek z Liberce. I on nastoupil za farmu v Benátkách a dokázal si ve třech zápasech připsat dvě gólové asistence.

# 41 Andrej Podkonický

Robustní slovenský útočník se letos nejčastěji objevuje po boku Pavla Kašpaříka a nutno dodat, že se tato spolupráce hodně osvědčila. Andrej je totiž, co se produktivity týče, v těsném závěsu právě za svým parťákem z útoku. Zatím se jeho bodový účet zastavil na čísle devětadvacet. U Andreje je ale zajímavá ještě jedna položka statistik a sice +/- body, kde nejdeme rovných +20 bodů, což je druhé nejlepší číslo mezi všemi hráči ELH. Nezbývá než popřát, jen tak dál Andreji.

# 52 Jiří Šimánek

Do Liberce přišel na hostování z týmu Českých Budějovic, kde se herně trápil. Netrvalo dlouho a tento sympatický útočník si získal srdce mnoha fanoušků Liberce. Škoda jen, že přišlo zranění, které zbrzdilo nárůst jeho formy. I tak ale zůstane zapsán v naší paměti jako platný a důrazný hráč s dobrou střelou. V devětatřiceti zápasech, které odehrál za Liberec, nasbíral dvanáct bodů za sedm branek a pět asistencí.

# 61 Milan Bartovič

Liberecké „Ferrari“ i letos uplatňuje svou největší zbraň a tou je jeho rychlost. Je až neskutečné, jak rychle dokáže tento slovenský útočník zrychlit a ujet za záda obránců protivníků. Zranění, které si přivodil, jako by nebylo znát a „Bárt“ se dokázal vrátit v plné síle. Ve dvaatřiceti utkáních posbíral dvaadvacet bodů za dvanáct branek a deset asistencí. Věřme, že se ho zdraví bude držet a liberecká jedenašedesátka nás bude dál bavit svými kousky.

# 81 Lukáš Vantuch

Útočník, který měří bez šesti centimetrů dva metry, je letos více nasazován na farmu v Benátkách, kde prozatím odehrál devětadvacet zápasů s šestnáctibodovým skóre kanadských bodů. Za „A“ tým Bílých Tygrů hrál ve dvaceti zápasech a i v Liberci dokázal třikrát skórovat, navíc si připsal ještě jeden bod za asistenci.

# 93 Petr Nedvěd

V Liberci měl nastoupit od začátku sezony. Přišla ale nabídka, aby se zúčastnil přípravného kempu New York Rangers a to se jen tak neodmítá. Petr tedy šel zkusit štěstí a bojoval o místo v sestavě klubu NHL. To se ale nepovedlo, a tak jeho kroky zamířily do Liberce. I největší skeptici, kteří při jeho příchodu pod Ještěd lamentovali, musí uznat, že je platným pro Liberec a je radost koukat na jeho parádičky na ledě. Za devětadvacet zápasů má pětadvacet bodů, což mluví samo za sebe. Třináct branek dal a u dalších dvanácti asistoval.

Hlasovat můžete zde

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit