Bílí Tygři Liberec

Statistické ohlédnutí za play-off 2012

Date of publication Author Petr Schultz

Čtrnáct útočníků, devět obránců a dva brankáři zasáhli v dresu Bílých Tygrů do vyřazovacích bojů. Právě na pětadvacítku vyvolených se zaměříme v následujícím článku. Podrobně si tak zrekapitulujeme jejich statistické příspěvky.

Kanadské bodování

 
 
Kapitán Petr Nedvěd opět kraloval kanadskému bodování klubu.
 
 
Kapitán Bílých Tygrů vyhrál kanadské bodování týmu základní části a v play-off tomu nebylo jinak. V jedenácti zápasech nasbíral třináct bodů za šest branek a sedm nahrávek. Druhý skončil mladík Tomáš Urban, který nastřádal během stejného počtu utkání sedm bodů. Bronz pak patří Martinu Čakajíkovi, jenž pomohl mančaftu ve vyřazovacích bojích sedmi body. Tímto počinem se stal nejproduktivnějším bekem svého celku. Největším překvapením pak je určitě páté místo Michala Bulíře. Mladý Bílý Tygr ve svém prvním play-off v životě vstřelil hattrick a přidal k tomu tři asistence.

Pořadí

                  Záp. Body Góly Asistence
1. Nedvěd Petr     11   13   6     7
2. Urban Tomáš     11    7   2     5
3. Čakajík Martin  11    7   1     6
4. Vantuch Lukáš   11    6   4     2
5. Bulíř Michal     9    6   3     3


Střelci

 
 
Hned semdmkrát se trefil Petr Nedvěd v play-off.
 
 
Liberecký lídr Petr Nedvěd vyhrál i další klubovou disciplínu. Šesti góly ve vyřazovacích bojích si došel pro korunku nejlepšího střelce Bílých Tygrů. Nejvíce jeho dělovku švihem pocítily České Budějovce, do jejichž sítě nasypal pět branek. Zbylou trefu pak zasadil do svatyně Pardubic. Druhý skončil Jaroslav Kudrna, který se prosadil v play-off pětkrát. Zajímavostí je, že všech svých pět zásahů trefil v semifinále do sítě Pardubic. Třetí příčka pak je v rukou Lukáše Vantucha. Severočeský dlouhán mířil mezi tři tyče ve čtyřech případech.

Pořadí

1. Nedvěd Petr     6 gólů
2. Kudrna Jaroslav 5
3. Vantuch Lukáš   4
4. Bulíř Michal    3
5. Urban Tomáš     2


Nahrávky

 
 
S Petrem Nedvědem si prostě chtěl plácnout každý.
 
 
I třetí disciplína v klubovém hodnocení v počtu nahrávek skončila v rukou čtyřicátníka Petra Nedvěda. Kapitán libereckých šelem přihrál během vyřazovacích bojů na sedm gólů svého celku. Stříbrná pozice patří Martinu Čakajíkovi, který asistoval u šesti přesných zásahů Severočechů. Třetí příčku získal s pěti nahrávkami urostlý forvard Tomáš Urban. Čtvrtý skončil útočník Jan Víšek, jenž přihrál na pět branek. Zajímavostí u libereckého patriota je, že v základní části si připsal pouhé dvě asistence.

Pořadí

1. Nedvěd Petr    7 asistencí
2. Čakajík Martin 6
3. Urban Tomáš    5
4. Víšek Jan      5
5. Bartovič Milan 4


Trestné minuty

 
 
David Štich v play-off soupeře nenašel.
 
 
V základní části dominoval v trestných minutách obránce David Štich, který svedl nejeden pěstní souboj. Ve vyřazovacích bojích se mu nepovedlo najít vhodného „sparingpartnera“, ale i tak s přehledem vyhrál s počtem devětatřiceti trestných minut toto klubové hodnocení. Druhé místo pak zaujal reprezentant Petr Nedvěd, který pročekal na lavici hanby čtyřiatřicet minut. Bronzový stupínek obsadil s osmadvaceti minutami rychlíku Milanu Bartovičovi. Naopak jen dvěma minutami v jedenácti zápasech se blýskli Michal Bárta s Janem Holubem.

Pořadí

1. Štich David    39 trestných minut
2. Nedvěd Petr    34
3. Bartovič Milan 28
4. Urban Tomáš    22
5. Vantuch Lukáš  20


Hodnocení +/-

 
 
Jan Víšek nabral v play-off slušnou formu.
 
 
Bodování +/-, které sleduje hráče při vstřelených a inkasovaných gólech při rovném počtu hráčů na ledě, patří k nejsledovanějším statistikám mezi borci s hokejovou výzbrojí a odbornou veřejností. Nejlepším se v play-off stal v dresu Bílých Tygrů útočník Jan Víšek, jenž si připsal tři plusové body. V kladných číslech pak skončili ještě Petr Ulrych, Lukáš Derner, Michal Bulíř a Martin Čakajík. Záporná čísla měla naopak hned šestnáctka libereckých hráčů. Nejhůře dopadl Michal Bárta s mínus šesti body. Hned za ním měli o dva méně David Štich, Marek Trončinský, Tomáš Vak a Jan Holub.

Pořadí

1. Víšek Jan        +3
2. Ulrych Petr      +2
3. Derner Lukáš     +2
4. Bulíř Michal     +1
5. Čakajík Martin   +1
---------------------------------
1. Bárta Michal     -6
2. Štich David      -4
3. Trončinský Marek -4
4. Vak Tomáš        -4
5. Holub Jan        -4


Brankáři

 
 
Marek Pinc a Tomáš Vošvrda své celky přes semifinále nepřevedli.
 
 
Do play-off nasadili trenéři Jiří Kalous s Filipem Pešánem oba brankáře, kteří nastoupili v základní části. Větší porci zápasů odchytal zkušenější Marek Pinc, jenž nastoupil do devíti zápasů. Jeho mladší kolega Tomáš Vošvrda, fantom loňského play-off, se postavil mezi liberecké tři tyče ve čtyřech duelech.

Marek Pinc si připsal ve 477 minutách 247 přesných zásahů a za svá záda pustil dvaadvacet střel. Svou procentuální úspěšnost tak nechal vyšplhat až na 91,82% a průměrem 2,77 branky na zápas. Tomáš Vošvrda napočítal 89 přesných zákroků a hráči soupeře ho propálili desetkrát. Úspěšnost zákroků mu tak skončila na 89,90% a průměr se zastavil na čísle 3,35. Jediné čisté konto v play-off s tygrem na prsou vychytal Marek Pinc ve třetím semifinále na ledě Českých Budějovic.

Statistiky

Pinc Marek    (477 minut) 2,77 branky na zápas/úspěšnost 91,82%
Vošvrda Tomáš (179 minut) 3,35 branky na zápas/úspěšnost 89,90%

Zajímavosti

V play-off bodovalo celkem 17 hráčů, což je stejný počet jako v loňském ročníku vyřazovacích bojů.
Dva hráči Bílých Tygrů zažili třígólový večer. Michal Bulíř vstřelil hattrick proti Českých Budějovicím a Jaroslav Kudrna proti Pardubicím. Oba svěřenci trenéra Kalouse to dokázali v prvních zápasech sérií. Michal Bulíř v prvním čtvrtfinále, Jaroslav Kudrna zase v úvodním duelu semifinále.
Nejvíce bodů v jednom zápase nasbíral Michal Bulíř – 4 body.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit