Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři posilují

Date of publication Author TomK

Uplynulá sezona nepřinesla fanouškům, managementu klubu, sponzorům ani hráčům samotným takovou radost, jakou by si všichni představovali. Předsezónní cíl, kterým byl postup do play-off, se nepodařilo naplnit. S o to větší vervou budou Bílí Tygři bojovat o elitní osmičku v sezoně následující a pomoci k tomu by jim nemělo pouze zvýšené úsilí, ale i změny hráčského kádru.

Informace o některých posilách či odchodech již na veřejnost částečně pronikly, ovšem teprve nyní, kdy jsou kontrakty definitivně domluveny, je může klub oficiálně zveřejnit.

Již dříve avizovaný odchod obránce Martina Čakajíka do Třince a aktuální potvrzení návratu centra prvního útoku Pavla Kašpaříka do Sparty vyvolalo potřebu nahradit tyto pilíře loňské základní sestavy Tygrů adekvátními posilami.

Na místo Pavla Kašpaříka tak přichází Igor Rataj, který se během svého loňského měsíčního působení pod Ještědem prezentoval skvělými výkony a s jeho učinkováním v Liberci je spojena nejúspěšnější série Tygrů v nejvyšší soutěži. Od ex-pardubického obránce Miroslava Dubna si liberecký celek slibuje zkvalitnění defenzivní činnosti mužstva.

Další posilou Tygrů se stává šikovné levé křídlo Jan Tomajko, který přichází pod Ještěd ze Sparty Praha.

Svou agresivní hrou a kvalitní střelbou by měl Liberci pomoci Andrei Podkonický. Na dravého útočníka, působícího na farmě Washingtonu Capitals v Portlandu, Tygry upozornil liberecký odchovanec Jakub Čutta, o jehož příchodu do mateřského klubu se stále jedná.

Klubu se navíc podařilo podepsat novou smlouvu s obráncem Jiřím Hanzlíkem, který u Tygrů dohrál loňskou sezonu po výměně z Plzně za Michala Straku.

Za největší slabinu Bílých Tygrů v uplynulé sezoně byli všeobecně považování brankáři. Oldřich Svoboda již v libereckém kádru definitivně skončil a o jeho nástupci se usilovně jedná.

Od začátku roku probíhají jednání s reprezentačním brankářem Milanem Hniličkou. Tomu se nedaří trvale prosadit do týmu Los Angeles Kings. Bílí Tygři jsou s hráčem předběžně domluveni na podmínkách smlouvy i na odstupném se Spartou, která na hráče vlastní práva. Nyní se čeká na Hniličkův návrat do republiky.

Pokud by jednání s Milanem Hniličkou neskončilo podpisem smlouvy, jsou v hledáčku Tygrů dva další golmani – zlínský Altrichter a pardubický Adam Svoboda. To je však v rovině spekulace.

Nejčerstvější novinkou z tábora Tygrů je příchod slovenského útočníka Lubomíra Vaice, který naposledy hrál v ruském Magnitogorsku.

V příští sezoně v Liberci nebude působit největší posila loňského roku Jaroslav Nedvěd. Z týmu rovněž odcházejí někdejší posily z postupové sezony Tygrů do extraligy. Vítězslav Jankových a bývalý kapitán Aleš Vála míří na hostování do prvoligového Ústí za Jiřím Kudrnou, jehož loňské hostování u Lvů se změnilo v trvalý přestup. Liberec již také nepočítá s Mojmírem Musilem.

Smlouvy s novými hráči Bílých Tygrů budou slavnostně podepsány v pondělí 3. května v Paláci Syner. Ze slavnostního podpisu smluv vám přineseme reportáž, zároveň se můžete těšit na podrobné představení jednotlivých posil libereckého týmu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit