Bílí Tygři Liberec

Baráž už nikdy v Liberci nechceme, říká Petr Nedvěd a přemýšlí o budoucnosti

Date of publication Author Tomáš Dolejš

L i b e r e c - Konec sezóny se Bílým Tygrům podařil. I přes vyhrocenou situaci v baráži si dokázali poradit v posledním duelu s Mladou Boleslaví a i příští rok tak bude Liberec pokračovat v extraligovém hokeji. O závěru soutěže promluvil vůdce liberecké smečky Petr Nedvěd.

Petře, jaké jsou další plány libereckého týmu? Měli jste docela dlouhou sezónu a ne příliš jednoduchou...
V první řadě udržení v extralize oslavíme. Jsme rádi, že se nám to povedlo. I po psychické stránce bylo především poslední utkání těžké. Všichni si uvědomovali důležitost tohoto zápasu. Chtěl bych tak poděkovat spoluhráčům za vynikající výkon, který podali.

Co zapříčinilo neúspěšnou sezónu v Liberci?
Celému týmu se v sezóně nedařilo, ale je potřeba to hodit za hlavu. Musíme si odpočinout, podívat se, kde se stala chyba. A poté se z nich hlavně musíme ponaučit, aby se neopakovaly. Baráž už v Liberci nikdy hrát nechceme.

Petr Nedvěd při zápase s Boleslaví

Jaké jsou vyhlídky ohledně tvého setrvání u Bílých Tygrů a celkově u hokeje?
Nebudu lhát, že jsem o dalším působení nepřemýšlel. Ale to zatím není na pořadu dne. Teď jsem rád, že jsme to zvládli a že si můžu od posledních utkání odpočinout. Budu o tom dále přemýšlet, ale v té situaci, ve které jsme byli, bylo zbytečné se tím zabývat. S klukama si užijeme ten úspěch a pak se bude řešit co dál.

Přemýšlel jsi o tom, co by se třeba stalo v případě prohry s Boleslaví? Konečná situace v baráži byla velmi vyhrocená a lehce jste se mohli v první lize ocitnout vy.
O té možnosti jsem ani nepřemýšlel. Určitě byla ta možnost, že bychom mohli sestoupit, ale nepřemýšlel jsem o tom, protože jsem si tuto skutečnost vůbec nepřipouštěl.

Bylo poslední klíčové utkání nejdůležitější za působení Tygrů v extralize?
Určitě ano. Samozřejmě bychom si přáli hrát raději finále extraligy. Důležitost byla obrovská, protože ten strašák, co by se mohlo stát v případě neúspěchu, byl velmi nepříjemný. Jak říkám, jsme rádi, že jsme to zvládli.

Petře, díky za rozhovor.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit